Wednesday, December 27, 2006

Fantasy Couple

Assalamualaikum..

Hohohoho.. ni aku nak promote sebijik drama bersiri dari korea. tajuknye kadang2 Fantasy Couple, kadang2 Couple of Fantasy, kadang2 Couple or Trouble.. mane2 laa kan. taktau laa ramai yang dah tengok ke blom, tapi sebab aku baru tengok minggu lpas, so cam excited laa nak promote. macam best je drama ni. actually memang best pon. aku habeskan 16 episod dalam 4 hari. satu hari 4 episod laaa purata kan. kire agak over gak laa untuk stended aku yang tak berape nak layan drama sblom2 ni kan.


So, korang buleh usha Official Site die, tapi official site tu dalam bahase korea laa plak. tak kuase aku nak cube untuk memahami. untuk info2 yang lebih bermakne maybe buleh bace kat DramaWiki laaa kot.

Basically citer ni pasal sorang laki yang bajet nak balas dendam kat sorang pompuan yang kecccoh sket laaa (kecccoh gile actually). lpas beberape kali laki tu dikenekan oleh pompuan tu, die pon emo laaa. sampai laa satu hari die terjumpe pompuan tu tersadai kat hospital, sebab tengah hilang ingatan. so laki tu pon berlakon konon2 diorang tu dulunye couple dengan tujuan untuk bawak pompuan tu balik rumah nak buat jadi orang gaji tanpa gaji. begitulah adenye.

Secare overall citer ni memang lawak + best. ade gak part sedih (huhuhu). ade part saspen. ade part seram. ade part sakit hati. ade part jiwang. kesimpulannye memang best ahh. terpakse ngaku. uhuhuhu... pastu hero die hensem. hahahahaha... eh siriyes tak tipu. macho dan gagah juga. eh dah2 jangan puji lebih2. pelik je bunyinye. hohoho..


Oh Ji Ho

Kepade peminat2 pelakon wanita (aku dalam kategori ni!) jangan risau, lead actress pon cun + best juga.

So, kat mane nak layan drama ni? kalo rajin nak dload, buleh pegi kat SilentRegrets.com laa kan. kat situ die ade kasi link nak dload from MegaUpload laaa. drama ni punye OST pon ade kat situ jugak. actually aku tak pernah dload from silentregrets tu, so aku taktau laaa kualiti video die camne. korang try laaa dload satu dulu yer.

Kalo malas nak dload, actually buleh tengok streaming je pon. pegi kat Stage6 pastu search laaa Fantasy Couple kan. buleh tengok terus kat situ, tak payah dload pon. nak dload kat situ pon buleh je. aku dload kat situ laaa sblom2 ni sebab malas nak layan streaming. kualiti mantap je. ini streaming divx video punye, bukan streaming flash video macam youtube/google video tu.. aku tau ramai yang maleh nak search, so aku dah search siap2. korang click je link2 stage6 kat bawah ni..

01 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046494
02 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046765
03 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1048090
04 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046884
05 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046909
06 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047105
07 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047130
08 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047159
09 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047199
10 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1048071
11 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1048039
12 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047595
13 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1051226
14 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1051264
15 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1054949
16 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1059498

OST - http://www.megaupload.com/?d=PG6CMZIO

Di kesempatan ini jugak aku nak berterimekaseh kat mek yang promote citer ni kat aku =p
Layan jangan tak layan..
Sekian terimakaseh!

Wassalamualaikum!

Wednesday, December 13, 2006

Of Estrogen and Progesterone a.k.a. Going Feminine?

Assalamualaikum..

Hohoho. aku rase cam banyak gile aku berusaha nak mengkuruskan dan meng-fit-kan badan. tapi rupe2nye tanpa aku sedari dalaman aku plak yang jadi makin "feminin". ngiahiahia. geli je bace kan. siot laa. kadang2 aku layan movie bodo2 pon buleh rase sedih, rase sebak. tak ganas langsung. arrgghh.

Aku taktau nak start citer dari mane, so aku start je laa mane2 eh. pagi ahad haritu macam saat2 yang paling aku rase cam down gile ahh dalam 2-3 tahun nih. dengan segale macam perasaan penat, ngantuk, sedih, sunyi sepi, risau, bodo (?), sengal dan lain2 lagi laa. hohoho. begini ceritenye...

Aku ni buleh dikatekan antara manusia paling sengal laaa yang korang buleh jumpe kot, despite my lowly self in every aspect. kohkohkoh. sentiase sengal. mungkin sebab aku low life laaa aku sengal kot. orang2 high mane ade sengal2 kan. ahh, ape2 laaa. haritu aku gi hantar member2 aku kat airport. diorang kene tido airport sebab flight diorang awal pagi esok kan. antara ramai2 manusia, aku je sorang yang dengan sengalnye gi nyebok ngan diorang kat situ. uhhhh. diorang bertiga laa kan, campur aku jadi laaa berempat. kitorang sampai airport dalam pukol 2.30 pagi laa kot, pastu diorang kene check-in around 7.30 pagi, so ade laaa lebih kurang 5 jam kene nunggu. niat baik aku macam nak tolong tengok2kan diorang je so that diorang buleh tido dengan aman. but it turned out that susah jugak laa nak tido nyenyak kat airport kan. ye laaa, mane ade tilam, bantal, katil semua2 kan. dengan orang ramai lalu lalang lagi. so most of the time diisi dengan bersembang2 laaa..

Aku seronok dengar diorang bersembang. macam2 diorang bersembang. adekah itu yang dikatekan girl talk? errgghh, apsal aku suke dengar girl talk ni... nak join bersembang, tak pandai. kire dengor je laa kan. skali skala je nyampuk. sembang punye sembang, sampai laaa waktu subuh. so smayang laaa subuh. then tak lama lpas tu, diorang pon check-in laaa. pastu lpas ber-babai2, diorang pon blah masuk dalam.. aku dah takleh ikut, so aku pon gi ler kat bas stand, nak balik.

Time baru naik bas tu laaa terase macam "damnnn sunyi sepi gile.." hohoho.. kalo tak kerane aku tertido sebab penat and ngantuk gile, maybe aku dah ternangis dah time tu (kahkahkah). dah laaa time tu macam aku tengah tunggu gf aku reply msg aku, tak reply2 jugak. malam tu sblom sampai airport aku dah msg skali, die tak reply.. mase dok nunggu kat airport tu pon aku msg lagi skali, tak reply jugak lagi. aku bajet musti tengah tido laaa kot. so maleh aa nak kacau. tunggu die reply laaa kot kalo nak call ke ape2 ke. lagipon die n geng2 die nak gi paris pagi tu. aku bajet cam dari airport terus nak gi victoria sbb die cakap nak pegi sane from victoria kan. tapi sampai sudah tak reply2 jugak. so last2 aku pon tertido dalam bas.. naik je bas, bas blom jalan lagi pon, dah tertido dengan sebak2 di dada. kohkohkoh. kompem tak ganas. ergh maleh dah sambung citer.

So, tu laaa. aku rase macam makin lembut kat dalam. hohoho. pelik kannn. hahaha. pastu antara hobi yang aku paling suke ialah menjahit. hehe. tapi tu takpe laa kot, sebab mak aku pon tukang jahit. but still... pastu mase kat airport tu diorang cakap jarang laa jumpe orang laki suke makan bende2 macam cokelat and all. and sepanjang hari tu memang aku tak abes2 dengan cokelat penguin dan crunchy bar aku. tic tac tu biase laa kot.

Ade lagi sbnanye point2 yang buleh dikaitkan dengan sifat2 ke-feminin-an, tapi segan laa nak bgtau semua2 kan. tapi takde laa sampai wujud hormon estrogen & progesterone dalam badan kan.. ngiahiahia. anyway, nanti laaa aku ejas2 balik diri aku kasi ganas. hohoho.

Doakan aku wehhh..
Wassalamualaikum..

Freaky Diet

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Now this might not be freaky at all for most of you people out there, but for me it's a very big deal. i've started to eat vege. for the first time in my life i ate them, willingly. the exact date was 30th november 2006. i started with a small baby carrot for lunch, and then some salads for dinner. ahh malehnye nak buat ayat english. ngiahiahia. sambung2. masa mula2 makan tu memang macam nak mati. actually bukannye aku makan. aku telan je. tapi skang dah ok kot. dah lebih kurang 2 minggu laa kirenye aku start makan sayur. uhhhh.


Dinner aku pada suatu malam..

Selame ni memang aku anti gile ngan sayur. takde laaa alergik ke ape2 ke, just saje2 nak anti-sayur. maybe sebab memang tak pernah makan langsung sejak kecik. hehh. family aku macam pelik sket, orang laki biasenye tak makan sayur. orang pompuan je makan sayur. bapak aku tak makan sayur, aku tak makan sayur, adik laki aku tak makan sayur. mak aku, akak aku, adik pompuan aku makan je sayur. yang lagi pelik, pakcik2 aku pon tak makan sayur. nak cakap diorang semua adik-beradik, tak jugak. yang adik-beradiknye ialah mak and makcik2 aku. kirenye mak aku, dengan adik2 mak aku semuanye kawen dengan orang2 laki yang tak makan sayur. hahaha. taktau apsal.

Memang ramai laa yang tahu aku anti-sayur selame nih. So, bile ade yang found out aku dah makan sayur, semua tanye: "apsal ko makan sayur?", "sape suruh ko makan sayur?". heheh. macam2 laaa. yang penting semua nak tau sebab-musabbabnye. yang sebenarnye takde sesape suruh. aku sniri rase cam tetibe nak makan. nak dapat vitamin sket. nak cakap aku tengah sakit ke, tak jugak. ntah. dulu2 cam aku pernah terpikir laaa, aku tak akan makan sayur unless gf aku suruh makan. gf, bukan mak. kalo mak aku, aku tau die memang tak akan paksa aku makan sayur. kalo mak aku paksa pon, ape2 pon mak aku tetap mak aku. tapi gf lain kot. ntah laaa. tapi gf aku pon cam tak makan sayur. ngiahiahihaia. selamat laaa aku. takyah makan sayur. tapi tu laaa, last2 bukan sesape yg suruh, aku sniri yang merelakan diri untuk makan. aiyahh. healthy living laa konon.

Aku makan sayur, bukan kerana aku suka sayur, dan bukan kerana sayur itu sedap. actually aku tak rase sedap langsung makan sayur. uhhhh. aku makan sayur untuk bende2 nutrien dalam tu. aku cam terdengar laaa orang cakap, kalo kite masak sayur, kang vitamin2 dalam sayur tu rosak. so, aku memang tak makan sayur yang dimasak, sebab macam takde point je susah payah berkorban untuk makan sayur, tapi tak dapat vitamin. so aku makan salad je laa skarang. sayur2 yang buleh dimakan tanpa dimasak. hehhh. ntah laaa...

Enuff pasal sayur. beberape hari sblom aku start makan sayur, aku start makan satu bende lain. telur. mentah. ngiahiahia. yer, telur ayam mentah. sebab telur ayam mentah kaya dengan protein. cheap protein. hahaha. kate orang, protein dalam telur ni memang sangat2 sensitif terhadap haba dan persekitaran. so kalo kene haba sket pon, even half-boiled egg, protein dalam telur tu banyak benor yang hilang. apetah lagi telur goreng ke, telur rebus ke kan. so, the best way is to consume telur mentah. nak gaul telur tu pon kene slow2, takleh kuat2 sebab kalo gaul kuat2 pon buleh menjejaskan protein die. aiyahh. kecoh laa telur ni kan.

Pastu aku makan telur semua skali, putih + kuning telur. ade sesetengah orang makan putih telur sahaje, setelah dengan penuh skill-nye membuang kuning telur. ade orang cakap kuning telur banyak kolesterol, tapi ade pulak yang cakap kolesterol dalam kuning telur tu good cholesterol, bagus untuk balance-kan balik bad cholesterol from bende2 lain macam minyak dan segala2nye. and i chose to believe the second opinion sebab makan putih + kuning telur jauh lebih sedap daripade makan putih telur sahaje. hohoho. lagipon, putih telur binds biotin. kalo korang makan putih telur semate2, korang akan kekurangan biotin, unless korang ambik supplement biotin laa kan. dan secare semulajadinya, kuning telur kaye dengan biotin, so dengan memakan putih + kuning telur, masalah kekurangan biotin tu tak timbul laaa. takyah susah2 nak ambik supplement biotin. lagi satu, salmonella. orang cakap, makan telur mentah ni bahaye sebab buleh kene salmonella. tapi aku cam bace2 kat satu site kat internet, die cakap probability untuk kene salmonella tu macam kecik sangat. ngehngehngeh. skali lagi aku memilih untuk mempercayai statement tersebut. ntah laa. korang buleh bace semua2 pasal telur mentah kat sini. kalo rase2 tak cukup info, or kalo korang bajet orang tu bias ke, korang google laa sniri. hehh.

Mula2 aku start makan telur mentah, hari ahad, 25 november 2006. ahaha. time tu aku makan sebijik, walaupon ade suggestion suruh start dengan 2-3 spoonfuls sahaje. aku test rase cam buleh makan, so aku tibai je laa sebijik. so aku pon start laa makan sehari sebijik telur mentah. lpas 3-4 hari, aku pon start makan 2 bijik satu hari, sampai laa skang. maybe later aku akan tambah lagi kot. 5 bijik satu hari? 15 bjik? 50 bijik? uhhh tak kuase aku. by the way, sape2 nak try makan, aku suggest korang gaul dengan sedikit kicap, sedap je. hehehe. actually rase macam half-boiled je, the only difference is the sticky & gooey putih telur (eckss!). kadang2 memang nak termuntah. hahaha. agak2 tak tahan, telan je cepat2. jangan biar lama2 dalam tekak. hehh.


Fresh raw egg!


Setelah digaul dengan kicap. nampak sangat sedap kan =p


So, tu je laaa pasal makanan2 aku skang. mase aku browse2 internet tadi, terjumpe bende alah ni: The "Fuck It" Diet. ahaha. cam best je. kalo diet2 aku skang gagal, maybe aku try laaa kot diet cenggitu. matilah.

In conclusion, aku ingin menyampaikan sekalung penghargaan kepade consultant2 aku: dr google, dr wikipedia dan doktor2 swasta yang lain [you know who you are] =p

Sekian, wassalamualaikum!

Sunday, December 03, 2006

Hakikat Sebuah Cinta

Assalamualaikum..

Hohoho. tajuk cam jiwang. tapi entry ni bukan entry jiwang. takde masenye nak jiwang2. tak ganas laa kan. ngiahiahia. macam laaa ganas sangat kalo dok asyik gelak ngiahiahia je kan. uhh.

Aku ni slalu je dok memilih mase yang kurang tepat untuk ngupdate bende alah ni. esok ade deadline untuk submit Progress Report untuk 3rd Year Project aku. aihh. sengal. tak larat dah nak menggoreng ayat report tu. malam tadi satu malam aku tak tido dok merapu ayat ntahpape dalam tu. ni tengah lepak2 jap, tulih2 kat sini dulu, tido2 dulu, kang baru sambung balik. camne2 pon, mintak2 dapat markah best. hohoho. amin.

Kembali kepade tajuk entry ni. Hakikat Sebuah Cinta. sbnanye ni tajuk lagu lama. kumpulan Iklim. hohoho. rase2 cam dah 3 minggu straight aku dok dengar sebijik lagu ni je hari2. kalo korang tengok status aku kat msn msgr, memang lagu ni laaa tak tuka2 langsung. motif? ntah. nak cakap lagu ni best sangat, cam biase2 je rasenye. best tahap gitu2 je laaa. nak cakap ade kaitan dengan kesah hidup aku ke, takde kaitan laa plak. siriyes takde kaitan. aku download lagu ni hari tu pon sebab terjumpe, bukan sebab memang aku nak carik. tapi yang obvious-nye memang tak bosan lagi laa aku dok dengar. aihh. ontah laaaa pakcik makcik oi. kalo korang nak layan korang buleh dload kat sini. pastu lirik ade kat sini. layan jangan tak layan...

Entry sblom ni yang ade java code tu aku dah unpublish. panjang sangat. menyampah aku. lambat gile nak load. uhhh. komplen je banyak. shadap lah.

Lapaqnye. eh tetibe je. tapi tu laa. lapar. btol. tak tipu. gi makan lagi best.
Wassalamualaikum!

Monday, November 20, 2006

LOTR - The Movie with Lots of (and mostly gay) Spoofs

Being a "big" movie doesnt really mean anything if its not spoofable. Betoi ka? Mane aku tau. Aku main tibai je ayat first tu. Ngiahiahia. Anyway, lots of LOTR (Lord of the Rings) spoofs are available on YouTube. Go check them out! If you have no time to watch all of the ones i put up here, then please just watch at least the last one. It's... indescribable.

We'll start with one of the first spoofs, showed during an MTV Music Award, featuring Jack Black and Sarah Michelle Gellar:

And quite recently, LOTR was being blended together with Brokeback Mountain. Lots of variations available on youtube, i'll only put some of them here.

The Fellowship of Brokeback Mountain:

Brokeback MountDoom:

Brokeback Hobbiton:

And then some random gayness videos, but this one is officially made by TBS (a TV Station), as one of their LOTR commercials:

This one is entitled LOTR Orgy. If you dont know what "orgy" is, dont ask me. I'm not gonna be the one explaining that to you. =p

And this is the one that i strongly recommend you guys to watch, the Hokkien version of LOTR. Don't worry if you don't know Hokkien, the subtitle is indescribable enough. Here goes:

That's it. Another stupid and time wasting post completed.
Enjoy the rest of your day.
Later~

Tuesday, November 14, 2006

MANCIS Burnness Challenge 2006



Hello and welcome to the MANCIS Burnness Challenge 2006!

Firstly, what you have to do to enter this competition is to register your team with us at burnnesschallenge@mancis.com by 16th November 2006. Your team members can consist of anybody, from any disciplines, as long as one of the members is a MANCIS member.

How the competition works

If your team is registered with MANCIS for the Burnness Challenge by 16th November, we will give you your victim on the morning of 17th November.

Your first task is to burn the victim's two legs.

This burnness is to be submitted via royal mail to MANCIS headquarter by 11.59pm on Wednesday 22 November.

Five groups will be selected to burn their victim to death on Friday 3rd December to the final burning judging panel. Team leaders will be informed whether or not your group has been selected for the final burning on Monday 27th November at 12 pm.

If you have any further queries over the next before the registration deadline please do not hesitate to contact us at:

burnnesschallenge@mancis.com

(MANCIS Burnness Challenge 2006 Organising Committee).



ohhhhh bosan sungguh study..
membuatkan aku kepingin untuk menyongsangkan macfis punye business challenge..
jangan marah yer encik macfis..
ngiahiahia..
gi laa tengok kat macfis.com yer
wassalamualaikum..

Monday, November 13, 2006

Changes

Assalamualaikum..

Ngiahiahia.. a few changes: (1) AKU akan pakai kata gantinama aku instead of gua. sebab ape? ntah. sebab ape aku tetibe start tulih gua dulu? ntah. (2) aku akan gelak ngiahiahia lebih banyak dari gelak kohkohkoh. sebab ape? ntah. (3) ntah.

Baru siap buat assignment untuk History of Computing. sedap gak laa buat assignment tu actually. cume yang tak bestnye sebab mase agak limited. deadline nyer esok, isnin. pastu selase lak ade test untuk module lain. aihhh. abes tu buat mende tulih blog? dah siap assignment gi laaa study untuk test. shuh2.

Maka aku pon menarik diri untuk meneruskan pengajian. tipu gile. aku kene prepare something. esok laa aku study untuk test. ngiahiahia.

Wassalamualaikum!

Wednesday, November 08, 2006

Tsk Tsk Tsk

Ngaaaaaa apsal tetibe sebak di dada nih. hohoho. tsk tsk tsk.

Wednesday, October 25, 2006

Tom Cruise dan Keira Knightley

Assalamualaikum..

Hohoho. dengar sini, gosip hollywood terbaru siot.. ke dah lama? huahuahua. mane laa gua tau kan. gua bukan layan sangat gosip2 nih, sama ada hollywood mahupon bollywood. tapi tu laaa. pasangan Tom Cruise dan Keira Knightley dikatekan selalu dikantoi berjalan bersame2 menuju ke mane2 pon. haaaa. jengjengjeng. lebih menarik lagi apabila mereka selalu berjalan bersame2 di bumi england nih. lebih lebih menarik lagi apabila mereka selalu berjalan2 di sekitar uni gua, University of Warwick. lebih lebih lebih menarik lagi apabila mereka rupe2nye suke masuk klas gua. dah jadi macam klasmate gua laa kirenye. tapi segala kemenarikan tersebut makin hilang apabile lu orang semua mendapati bahawa gua sedang menipu. sbnarnye mamat2 yang gua maksudkan adelah klasmate2 gua, yang sorang ade gaye macam Tom Cruise dan sorang lagi ade rupe macam Keira Knightley laaa sket2. tapi dua2 pon jantan laaa. kohkohkoh. diorang sahabat baik. gua harap tiada sebarang hubungan kurang manis antara diorang kerana hubungan sebegitu adalah haram. kohkohkoh. sekian, wassalamualaikum.

Monday, October 23, 2006

Apa Erti Semua

Assalamualaikum.

Selamat Hari Raye.
Maaf Zahir dan Batin.

Wassalamualaikum.

Monday, October 16, 2006

Sleepie Sleepie Sleepie

Assalamualaikum..

Nampaknye hari ahad gua minggu ni memang no better than hari ahad gua minggu lpas. mule2 gua nak citer pasal hari ahad minggu lpas. citer die pendek je. gua tido lpas subuh laa haritu. skali terjage sebab azmir call. tengok2 jam pukol 3.30 petang. aiyahhh. teruk kan. tapi tak seteruk hari ni. gua tido lpas subuh jugak laaa. skali terjage sebab ade orang ketuk pintu bilik gua. diyana nak pinjam rice cooker rupenye. gua ingat time tu tengah hari lagi. pelik gak ahh gua die nak buat mende masak nasik tengah2 hari bute ni kan. tapi maybe die takleh puase ke ape ke kan. demam. so takpe laa. gua pon kasi tau laa kat mane gua simpan periuk nasik gua. pastu die tanye, "lu nak nasik jugak ke? gua buleh masakkan skali," cenggitu laa lebih kurang ayat die kan. tapi obviously die tak cakap lu-gua ngan gua laa kan. lagi skali gua ckp dalam hati, wei gua puase laaa. aiyahh. so gua pon cakap "takpe laa, takyah2". pastu die pon blah. time tu laaa gua toleh kat jam. rupe2nye dah pukol 5.30 petang. ngaaaaa. apsal laaa gua slalu je lupe diri kalo tido nih. so gua pon cepat2 pi mandi, smayang (zuhur & asar) & prepare makanan untuk berbukak sket2. kol 6.12 dah bukak puase. ergghh. cam tak bermakne je puase gua hari ni.

So, begitulah ceritenye. gua harap lpas ni gua tak lupe diri lagi bile tido. huhuhu.

Wassalamualaikum.

Friday, October 13, 2006

Missie Missie Missie

Assalamualaikum..

Malam tadi gua tido kire awal gak laaa. jam baru kol 1130 gua dah lepak atas katil. awal sungguh tu. pastu main2 game sket dalam henfon gua kan. tapi sblom kol 12 dah tido laaa. tibe2 gua terjage. ade orang ketuk pintu bilik gua laaa kan. kejut sahur. suare cam suare Diyana. so gua pon menyahut laa konon2 memang dah nak bangun kan. tapi gua malas nak bangun lagi, sebab biasenye Diyana & Hisham bangun sahur awal sangat (kalo compare ngan gua laa kan). selalunye gua baru nak masuk kitchen diorang dah abes makan dah. tu laa pasal gua malas nak bangun lagi bile Diyana yang ketuk pintu. kalo Farizal ke Azmir ke yang kejut gua bergegas2 jugak laa kot. huahuahua. maka gua pon sambung laa tido, tunggu alarm gua berbunyi laaa kan. pastu tetibe gua terjage. eh apsal terang semacam je bilik gua. gua pon check fon gua. dah pukol 930 pagi rupenye. gua check alarm apsal tak bunyi, rupe2nye gua tak set alarm pon malam tadi. aiyahh. miss sahur, miss subuh, miss lecture pukol 9. hence the title missie missie missie. takde kene mengene ngan misi (nurse) tuh. ngahngahngah. inilah akibatnye bile orang dah kejut, gua sombong taknak bangun. pastu nak dijadikan citer, time sombong2 tu laa plak buleh terlupe nak set alarm. padan muka gua laa kan. adehhh. lpas ni gua insaf laaa. sape2 pon kejut gua akan bangun dengan segera laa, hatta kalo Ustaz Khairuddin mahupon Ustaz Nordin yang kejut. huahuahua. memang carik nahas laaa kalo ustaz2 tu kejut gua tak bangun kan...

Tammat, wassalamualaikum!

Yorkie Yorkie Yorkie

Getting The Best From Your Workout

To achieve the best results from your workouts it is important to apply the principle of “overload”. Simply ask yourself how hard the last few repetitions of each set are. On a scale of 1-10 (1-easy, 10 – very very hard). You are aiming at an 8 to 9 on the rate of perceived exertion scale over the last three repetitions.

Number of Repetitions for Different Training Benefits

If you want to train for hypertrophy (size) keep your sets between 8 – 12 repetitions. Repeat each individual exercise 2 or 3 times increasing weight slightly and decreasing repetitions ie. 1st set 12 repetitions, 2nd set 10 repetitions, 3rd set 8 repetitions, rest for 1 minute between sets. If you want to train for shape/definition, sets should be 12 – 15 repetitions. 1 to 2 sets both of between 12 - 15 repetitions. Rest for 1 minute between sets.

Advantages of a Free Weight Workout

A work-out with free weights such as dumbells is more functionally beneficial than fixed equipment. A work-out that emulates every day activity is ultimately more advantageous that one where the equipment holds you steady and allows you to perform only certain movements.
We move in a synchronised manner, one area assisting another. It is therefore advantageous to exercise in this way, thus encouraging strength and stability using the bodies natural movement patterns. When using free weights it is useful to note that other muscles apart from the prime movers, play a big part in the exercise process.

...

[Taken from York Dumbell Exercise Chart]

-gua budak baru blajaq, selame ni main buat bodo2 je. patut lerr tak maju2-

Tuesday, October 10, 2006

Hari Semalam Dalam Sejarah

Assalamualaikum..

Semalam buat pertame kalinye gua beli buku teks. huahuahua. dah masuk 3rd year baru nak beli buku. aihh. gua beli ni pon sebab murah, £7.00 for a new copy. buku tu murah sebab lecturer gua yang tulih sniri. so die apply kat publisher die untuk jual murah kat student2 warwick. hahaha. bagus2. kalo die tak buat gitu maybe sampai bile2 pon gua tak akan pernah beli textbook kat warwick nih. aiyahhh.

Oh yeah. lupe gua nak bagitau. textbook tu untuk module History of Computing. hahaha. buku tu tajuknye Computer: A History of the Information Machine. best gak ahh blaja computing punye history nih. pagi tadi lpas subuh gua rilek2 jap, pastu mengaji laa sket sempena Ramadhan al-Mubarak kan, pastu terus bukak & bace buku teks baru tu. sedap gak ahh bace. pastu kol 10 tadi ade lecture History of Computing. and mase lecture tadi gua tak tido pon. giler ahhh. semangat nih! oklaa, tu je gua nak habaq.

Wassalamualaikum!

Monday, October 09, 2006

Kad Raye (busuk n mahal)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Entry kali ni, gua khaskan untuk tayang/promote kad raye. kad raye ni homemade, tapi bukan gua yang buat. gua tolong buat iklan je. tapi taktau laa apsal brader yang buat kad tu amat baik hati laa plak nak letak name gua kat belakang kad tu kan. kahkahkah.

Gua bajet harge dalam £1.00 laa sebijik. hohoho. bukan gua yang letak harge. brader yang buat kad ni laaa yang letak harge tu. mahal ke? lek2 dulu. cube lu orang tengok dulu camne rupe die. siap dengan envelope skali brader tu kasi tau tak. tapi yang tak berape best nye, kad raye brader ni hitam putih je. kohkohkoh. brader tu cakap die malas nak beli ink kaler laaa. printer brader tu brand lexmark yang terkenal dengan kemahalan ink nye. nanti kalo brader tu buat kaler2 kang lagi mahal laa plak. terpakse jual dengan harge £18.00 sekeping. sape nak beli? huahuahua. tipu gile laa kan. contoh je tu. so harge £1.00 ni kire murah laa. siap termasuk komisyen gua lagi tu. kohkohkoh.

Okeh2 enuff talking. sebijik gambar memberi seribu kate2. so korang dengar laa sniri kate2 daripada gambar2 di bawah. click laa mane2 gambar kalo lu orang nak tengok dalam size sebenar kan...



Ini rupe paras depan die laa.. hitam putih, tapi kertas hi-quality punye..



Ni plak bahagian dalam die laa.. double layer tuu.. mahal nih..



Belakang die.. kan gua dah cakap ade name gua.. apsal ntah.. haaa saspek2..



Envelope jugak disertakan.. haaa amacam..

Hohoho.. walaupon takde mane2 gambar tu yang diiringi seribu patah perkataan, tapi cenggitu laa lebih kurang rupe die.. hohoho..

Sesape yang dok dekat ngan gua buleh laaa sound gua kalo nak. kalo lu orang dok jauh2, aihh susah laa plak gua nak pos ape2 semua kan. so sape yang dok jauh2 takyah laa susah2 nak mintak. hahaha. cenggini laaa. sape yang dok jauh2 kalo nak gua email laa die punye design. tapi lu orang kene print sniri pastu potong sniri pastu gam sniri laaa kan. alaa mudah je tu. tapi harge £3.00 laa plak. eh, apsal lagi mahal? haaa. adekah lu orang bajet kalo kene print-potong-gam sniri lagi murah? no no no. dengan membeli design tersebut lu orang buleh print-potong-gam beberape banyak kad pon yang lu orang nak. sebab tu laa lagi mahal. kire bagus jugak laa kalo lu orang nak tong-tong dengan member2 lu orang kan. err, tong-tong = kongsi laaa. hohoho.

So, sape nak sile bagitau gua. sape taknak gi main jauh2. shuh2. errr gua rase bisnes sebegini tak akan maju. hahaha. correction2: sape taknak sile laa bagitau member2 lu orang yang lain kot2 diorang nak kan. haaa baru laa buleh maju sket bisnes gua.

Sebagai penutup, gua nak mintak ampun dan maap kat member2 gua yang bakal mendapat kad raye buatan sendiri ni daripade gua. bukan ape, sebagai promoter gua dapat laa special price kan, jimat sket. pastu gua usha2 kad raye kat kedai pon tak seberape gak laa. tahap kad raye kanak2 je. arrgghh. maklum laa kat UK ni mat saleh bukan sambut hari raye. sengal btol laaa.

Wassalamualaikum!

Friday, October 06, 2006

Banyak Bende

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Hmm. banyak gak bende yang terase cam nak diluahkan nih. hohoho. takpe2. one by one laaa kan. ooo yeah. gua teringat mase cuti summer haritu. gua jalan2 ah sket. lpas balik kampung (kezen gua kawen), gua lepak KL lak seminggu. 2 malam lepak kat tempat Acap kat HUKM, 2 malam lepak kat tempat Daos kat UPM, 2 malam lepak kat tempat Anip kat UM, 2 malam lagi lepak kat rumah Rudeng kat Bangi. wahhh, cam dah plan plak semua tempat gua gi 2 malam kan. mane ade, kebetulan je tetibe semua 2 malam. hmmm.

Tapi satu bende yang gua tak berape paham mase gua lepak2 kat KL tu ialah tragedi tayar pancit. tayar motor laaa. hari first gua sampai KL tu, gua tumpang moto Acap, pi kenduri kawen member gua (ArepHon) kat TTDI. malam tu lpas kenduri biase ah jumpe member2 lame lepak2 kat kedai kan. tapi nak jadi cerite tibe je tayar blakang pancit. chitt. tapi dengan kepakaran diorang lpas jugak laa balik rumah kan. pastu esok pagi Acap pi laaa repair tayar motor die. malamnye aku tumpang motor Mirul plak. mase tu dari tempat Daos nak pi tempat Acap. elok2 je sblom masuk highway, tayar motor Mirul plak pancit. tayar blakang jugak tuh. chisss. apekah semua motor yang aku tumpang akan pancit? aku rase aku takde laaa berat sampai tahap memancitkan tayar. arrghhhh. diet2!

Mase cuti summer gak banyak laaa plak citer indon. Malim Kundang laaa, Bawang Putih Bawang Merah laaa. aihh. ade satu hari tu, gua lepak2 ngan adik gua yang baru 3 tahun tu, Puteri Damiea namenye. time tu petang laa kan. tengah lepak2 tibe2 mak gua (selaku peminat setia Bawang Putih Bawang Merah) panggil adik gua tu ajak tengok skali. tapi adik gua taknak. bile gua tanye apsal taknak tengok citer tu, die cakap kang die nangis. erkkk. pastu die cakap citer Malim Kundang pon die takmau tengok sebab takut nangis. hahaha. adik gua ni sensitip gak aaa. penah skali tu, tengah tengok TV laa kan, ade laaa cerite melayu tu, bapak die tengah sakit kan. pastu tetibe meninggal. pastu budak yang dalam TV tu pon nangis laa kan. tibe adik gua join sekaki, nangis jugak. hohoho. aihh tetibe gua rindu kat adik gua. kohkohkoh.

Ni citer pasal adik gua lagi sorang plak. name die Kakcik laaa. tengah blaja kat UiTM kan. haritu die baru beli laptop. hohoho. jeles2. gua pon takde laptop. mane aci kan. hahaha. takpe, tu lain citer. ni nak citer bende lain ni. so malam lpas die beli tu, gua pon tolong laaa install ape2 bende yang penting2 & best2 yang mamat kedai tu tak install kan. pastu gua pon cakap laa kat Kakcik tu, "eh lu kalo nak ambik MP3 dalam PC gua lu pegi laa copy". wahaha. tipu gile cakap lu-gua dengan adik2 kan. tak baik tak baik. gua cakap dengan sopan santun laa kan. pastu die pon pi laaa copy MP3 dari PC gua masuk dalam USB. lpas dah siap tu, gua laaa plak copy MP3 dari USB tu masuk dalam laptop die kan. yelaaa, kire gua nak tolong susun terus laa kan. senang sket nak organise. mula2 jumpe lagu2 biase2 je ahhh. stakat Linkin Park tu normal je kan. Green Day pon ade gak die copy. normal lagi tuh. tapi tibe ade Slipknot. ape kes? banyak plak tuh. weh gua pon tak layan Slipknot nih. bingit gile. argghh tertekan gua adik gua dengar Slipknot. gua takleh accept. lain kali dengar laa dangdut ke kan. baru laa ngam. kohkohkoh. takpe, biarkan adik gua dengan Slipknot-Slipknotnye.

Citer lain plak. baru je tadi gua rase bersalah laa plak kat sekor lalat. ntah camne die buleh sesat dalam bilik gua kan. sejak petang tadi laaa dok menonong je tak berarah. kesian plak gua tengok kan. tak jumpe tingkap kot. maka gua pon bukak laa tingkap luas2, nak kasi can die kluar kan. tapi die tak kluar2 jugak. gua pon tepis2 laaa nak halau die kluar kan. terer laa plak die mengelak. arghh. gua pon ambik ridsect. bajet nak kasi pengsan je, lpas tu senang ah gua nak letak die kat luar kan. tapi tibe2 gua lupe diri. lpas lalat tu jatuh je atas lantai, die dah mabuk2 kan. takleh terbang dah. gua sembur lagi ridsect. bertalu2. adeh. pastu die dah tak bergerak dah. alamak. ape gua dah buat. lalat tu takde buat salah ape2 pon kat gua kan. mane laa tau die tersesat je ke kan. adoi. sakit jiwa gua dibuatnye. nak taknak, gua pon ambik laa kertas nak ceduk lalat tu nak letak kat luar kan. tak bergerak2 jugak lagi. arghhh. pastu gua pon letak laa kat luar tingkap, dengan harapan angin yang bertiup segar tu akan memulihkan pernafasan lalat tu laa kan. tapi ntah laaa. cam takde ape2 kemajuan pon. maka gua pon meninggalkan lalat tersebut di tepi tingkap dan menulis perenggan ni. eh tunggu jap, gua nak tengok lalat tu ade lagi ke tak kat luar tingkap... [beberape saat kemudian] huhuhu lalat tu dah takde kat situ laaa. aku harap die dah sembuh seperti sediakala dan tidak lagi memasuki bilik gua yang jahat ini. sekian kisah lalat. tu kisah lalat. gua ade lagi kisah cicak ngan kisah tikus, tapi lain kali laa kot. sape pon nak dengar kisah binatang2 ni kan. lu orang pon taknak bace kan. amende lerrr.

Oh yeah. kan haritu mase summer break gua kene pegi buat latihan praktikal kan. sponsor gua (TNB) laaa suruh buat praktikal. kitorang panggil praktikal tu Latihan Industri (LI). gua malas nak cerite banyak, sebab kalo lu orang nak tau ape kisah sebenar (dan tak berape benar) lu orang bace laa gua punye LI Report. LI Report ni memang sebijik2 ape yang gua hantar kat sponsor gua lpas LI tu. merepek gile laa ayat2 gua dalam tu. isk. lpas gua hantar tu, gua bace balik, ade laa terjumpe due tiga ayat salah grammar, salah eja. tapi yang tu pon gua tak btolkan lagi. maknenye ape yang gua letak kat sini ni memang ape yang sponsor gua dapat laa. kalo lu orang rajin lu orang bace laaa. adehhh.

Amende lagi ni. banyak gak lagi gua nak citer. bende2 siries, bende2 tak siries, bende2 separa siries, semua ade laaa. tapi dah tak larat. lain kali plak yeah. lu orang pegi laa buat bende2 lain yang berfaedah sebelum membuang mase lagi skali kat sini suatu hari nanti okeh?

Oh yeah. sblom tu. gua nak bagitau ni. drama bersiri busuk yang bertajuk Dunia Baru tu kan, abes sampai episod 13 je rupenye. so nak dijadikan cerite, gua ade laa complete dari episod 1-13. lu orang taknak tengok kan. so takyah laaa susah2 gua upload dah. huahuahua. gua saje je bagitau ni nak kasi lu orang yang tengok tak abes tu rase jaki ngan gua. baik lu orang jangan jaki. sempena bulan puase ni baik lu orang lupekan aje citer berunsur sosial sebegitu. wokeh. hohoho.

Okeh laa. lain kali pulak.

Wassalamualaikum!

Monday, October 02, 2006

Antara Lu Ngan Gua

Assalamualaikum warahmatullah..

Akhirnye gua dah masuk bilik baru gua kat Claycroft. bilik on campus, senang laa sikit. takyah naik bas nak gi skolah. pastu bilik pon ade orang kemaskan. gua tak kesah pon kalo takde orang kemas bilik gua, bilik gua ok je. tapi yang penting ade orang kemaskan kitchen. sebab kitchen kompem bersepah gak ah kalo duk ramai2 ni kan. macam2 jenis orang kat dunia.

Satu je yang gua rase tak berape best duduk on campus ni. takleh menorrent. ngeeeeee. hidup gua, jiwa gua terase kosong kalo sehari tak download something kat torrent. hohoho. over laaa plak kan. kalo jiwa kosong baik lu gi solat ke, bace al-Quran ke, berdoa ke, ye tak? ye laa tu. kalo tanye soalan tu kat sape2 pon rasenye takde yang berani menyangkal. tapi berape kerat je yang mengamalkan? haaaa tetibe bertazkirah plak. takpe, sempena bulan puase ni kan.

File-sharing yang lain macam DC++ ke. gua taktau laaa ade ke tak dalam campus. mase gua first year dulu ngam je gua layan DC++ dalam campus. tapi mase gua second year, gua off campus. bbdak yang duduk on campus cakap DC++ dah kene ban. padan muke diorang laa kan. gua duk off campus sedap2 je layan bittorrent, ape kesah ngan DC++ kene ban kan. so tahun ni giliran gua plak laa duduk on campus. torrent takde. DC++ pon rasenye cam takkan ade. aihh. takpe laaa. pasti ada rahmat di sebaliknya kan. at least takde laa gua buang mase tercongok depan PC dok nunggu download complete kan (itu laaa aktiviti aku seharian tahun lpas). hahaha. gile buang mase.

Penat laa gua nak naip lagi. dok nunggu bukak puase ni. hari ni cam penat sket ah sebab baru angkat & unpack barang2 tadi kan. kemas2 bilik. layan2 ebay. hahaha, sempat lagi tu.

OK laa. gua chow dulu. tenkiu laa kat lu orang sebab sebok membace. lu orang ni takde keje lain ke haa?

Wassalamualaikum warahmatullah.

Saturday, September 30, 2006

Dang Dang Dang Dut Dut Dut

Emillia Contessa - Penasaran

Kalau belum bisa aku mendapatkan
Oh pria tampan yang jadi rebutan
Sungguh mati aku jadi penasaran
Sampai mati pun akan ku perjuangkan

Memang dia yang paling tampan
Di antara pria yang ada

Aku pun tak merasa heran
Kalau dia yang menjadi rebutan
Memang dia yang paling tampan
Di antara pria yang ada
Semua gadis gila padanya

Semua gadis berlumba-lumba
Untuk mendapat kasih sayangnya
Bermacam-macam cara pun dilakukan
Tiada ubahnya seperti perlumbaan

_______________________

hahaha.. layan jangan tak layan =p
eh kalo lu orang ade lagu ni sound laaa gua..
gua dah ade lagu Penasaran ni tapi versi laki.. Rhoma Irama yang nyanyi.. pastu versi Giegiel, rock laa plak.. tak best aaa tak dangdut.. gua kepingin yang versi orang pompuan nyanyi.. bukan Emillia Contessa pon takpe laa.. asalkan pompuan.. baekk punya..
hohoho..

Thursday, September 28, 2006

Dari Satu Sampai Sebelas

Assalamualaikum

Satu,
Dua Tiga Empat,
Lima Enam Tujuh,
Lapan Sembilan Sepuluh,
Sebelas.

Aihhh.. entah amende yang dikire..

Wassalamualaikum!

Tuesday, September 26, 2006

Sampekan Salem

Gua sudah menyampaikan diri gua kat UK nih.. setelah menempuhi pelbagai rintangan dan halangan.. isk.. sampai juga akhirnye.. lu orang lepak2 dulu.. nanti2 gua cerite laa.. gua pon nak lepak2 jugak.. tengah merempat nih.. okeh..

Out!

Lupe. Assalamualaikum. Selamat berpuasa di bulan Ramadhan. Zzzzz...

Monday, August 14, 2006

El Regina Tajuddin

Assalamualaikum..

Sape knal El Regina Tajuddin? alaa takkan tak knal.. wakil negara dalam sukan gimnastik.. popular gak tu mase sukom 98 dulu.. huahuahua.. sbnanyer azmir peminat el regina.. sbb tu hari2 die pegi gym sbb nak main gymnastik.. bangkai btol.. yelaaa2 aku tau laaa ko bakal pulang ke warwick sebagai seorang yang sasa.. ceh.. sedangkan aku hanya mampu pulang ke warwick kang sebagai seorang gemuk.. hohoho.. tunggu laaa tahun dpan aku diet balik.. isk.. dah2 shuh2.. to hell with your gymnast.. takde maknenye.. zzzzz

Wassalamulaikum!

Terima Kasih PawaRut!

Assalamualaikum..

aiah.. best gile makcik tu.. memang layak laaa die menang.. hohoho..

ape aku nak buat ni.. aku tersadai kat bandar jengka ni sbnanye.. jam baru pukul 3.30 petang.. bapak aku balik keje kol 7.. maleh nak ambik bas.. nak naik teksi takdak duit.. duit elaun baru je masuk tapi atas sebab2 tertentu tetibe je aku terase nak saving.. hohoho.. so nak taknak aku kene gak laaa tunggu bapak aku balik kol 7 kang.. tumpang balik skali.. bile lagi nak ronde2 bandar jengke ni ye dak.. hahaha.. ape laa yang ade pon.. chis.. tak larat dah aku.. dah laaa panas.. last2 lepak cyber cafe update blog.. sengal btol..

Kehidupan

So skang ni takde ape2 program rasmi dah.. no more praktikal2, no more kursus2.. kursus kawen lambat lagi kot.. chiss.. ramai je member2 aku dah nak kawen lagi.. silap ayat.. ramai je lagi member2 aku dah nak kawen.. hahaha.. selamad laa korang.. tahniah2.. semoga berbahagia di dunia dan akhirat laa yeah.. otai say yeah!!

Balik Kampung

Skang tengah bajet2 nak balik kampung.. ade kenduri kawen.. dah beli pon tiket.. khamis ni kol 6.30 petang naik bas pi Parit Buntaq, Perak.. best je name tersebut kan.. huahuahua.. cam biase ahh, skali skala kuar jengka ni laaa aku nak singgah merate2.. ingat nak pi bagan serai jap mase on the way gi perak tapi taktau lagi.. tunggu kompermasi matlutut laa kan.. pastu mase on the way nak balik jengka baru laaa singgah kl.. pi melawat kawan2 lama.. kawan2 skolah.. dan lain2..

UKM?

Salah satu dialog yang kerap mengambil tempat mase aku praktikal kat TNB aritu:

orang: blaja kat uniten ke?
aku: eh tak.. uk..
orang: uk...m? universiti kebangsaan malaysia?
aku: err.. uk laa.. united kingdom..
orang: oooo uk tu...
aku: yer2.. isk2..

aiseh sengal giler perbualan sebegitu..

Wayang

Skang cam banyak citer best.. wayang last aku tengok: citer hantu siam - Dorm.. mantap gak ahh citer die.. aku suke.. lawak2.. best je.. mula2 aku bajet kompem citer tu cam bangkai jugak sebab sblom tu aku layan citer hantu korea - Voice, mangai giler.. buang duit je.. benci btol aku citer pening2 cenggitu.. dah laa tak seram pon.. sakit hati sakit kepale je tengok.. arrgghh emo2.. takpe.. pastu aku tengok Dorm tu pon sebab aku gi aritu mase weekdays, so cam murah ahh kan.. buleh ahh spend.. low expectation laaa.. tapi ternyata best gile gak ahh citer tu.. sekian review untuk kali ini..

Result

Dah dapat result exam bulan 6 aritu.. huahuahua.. hampeh.. turun duhhh aku nyer average.. class pon dah turun.. tahun lpas mase first year buleh gak dapat 2:1 atas pagar.. second year langsung 2:2.. isk.. apo nak jadi ekau ni.. nak jadi computer scientist lerrr.. aihhh..

Nenonenoneno

Takde ape dah laaaa.. jap.. oleh sebab kat rumah aku banyak nyamuk malam2, pastu aku pon malas nak pakai kelambu.. aku pon install laaa mosquito repellant (cenggitu ke eja die ah).. satu kat pc aku, satu lagi kat nokia n70 aku.. ahaha.. canggih gile ubat nyamuk.. amacam.. mangai btol.. tak lari gak nyamuk taktau laaa.. shuh2.. lu punye MDA buleh ke install ubat nyamuk haa azmir.. kohkohkoh..

Oklaaa daripada aku dok merepek je kat sini baik aku gi beri'tikaf kat masjid ye tak.. hohoho.. insaf2.. tunggu asar pastu smayang asar pastu pi Pasaraya Mat Sapak (hahaha best2) beli biskut ngan kordial mangga yang sedap.. pejam celik pejam celik dah kol 7 kan.. kejap je.. pastu balik..

Wokeh, wassalamualaikum!

Sunday, July 23, 2006

Aiman Tak Kisah...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

KBKK

Bayangkan satu hari korang bangun pagi bukan sebagai manusia, tapi sebagai nyamuk.. tak tau laaa kenape tibe2 bertukar jadi nyamuk kan.. bayangkan je laa.. so camne korang nak selamatkan diri.. dengan kata lain, camne nak transform balik jadi manusia.. tapi mule2 mesti laa kene mintak tolong kat sesape kan.. katekan laa korang lepak ngan roommate korang kan.. camne korang nak convince-kan roommate korang tu yang korang dah jadi nyamuk.. korang takleh berkate2.. kalo korang berkate2 skali pon, roommate korang tu dengar bunyi nyamuk je laaa kan.. pastu roommate korang ni pon hanyalah manusia normal macam kita semua, nampak je nyamuk terus timbul semangat nak membunuh, walaupon nyamuk tu takde niat nak gigit die pon.. so camne.. kalo korang main terbang2 je depan muka die sebab nak attract attention, blom sempat korang explain lagi dah kene se-das.. paling2 baik pon kalo die tak tampar sampai mati pon, die kasi sembur ridsect seround laa kan.. haaaa.. pikir2..

Ni soalan sampingan laaa plak.. dalam masa yang sama, nak dijadikan cerite, time tu ialah musim mengawan.. hohoho.. tengah dok terbang2 nak carik idea camne nak bagitau roommate korang tu, tibe je ade sekor nyamuk berjantina lain dok usha2 korang, ngorat2 korang.. siap buat goyang gerudi lagi.. kohkohkoh.. sila buat soalan sniri laaaa berdasarkan situasi tersebut.. aihhh..

Don't Judge a Book by its Cover

Dont judge ikut cover konon.. tapi skali skala aku ter-judge jugak laaaa cover2 buku kan.. depends laa.. skang aku tengah minat bace buku2 Dean Koontz.. anak sape laaa tu.. aku minat sebab ade satu buku die tajuk Velocity, kat cover die ade laa gambar satu typewritten message yang bertulis:

if you don't take this note to the police, i will kill a lovely blonde schoolteacher somewhere in napa county
--------------------------
if you do take this note to the police, i will instead kill an elderly woman
--------------------------
you have six hours to decide
hohoho.. cam best je.. so last2 setelah sekian lame dok usha buku tu, aku pon beli laaa.. sblom tu aku beli gak laa buku2 dean kooontz yang murah2 sket sebab maybe buku lama kot.. Ticktock, The Vision, The Voice of the Night.. mantap2.. aku suke ahh bace buku2 die.. lawak pon lawak jugak.. tapi twisted tetap twisted.. uhhhh.. hohoho..

The Practical

Second week menyaksikan aku ade laaa buat keje sket2.. tolong2 check stock PC & laptop yang baru sampai.. pastu mase ade ceramah semalam, aku dah tak buat dah keje jaga slideshow lecturer-cakap-next-awak-tekan-je-next tu.. smalam masuk bilik.. bilik ape ntah.. alaaa yang ade control2 lampu, mic, cd, dvd, sound, projector ape2 bende semua tu.. untuk memudahkan cerite aku namekan bilik tersebut Bilik A.. hohoho.. tapi dok usha2 je laaa.. stakat nak ejas2 volume level tu keje mudah je kan.. takpe2.. best jugak ahh..

The Karaoke

Hampeh btol laaa.. buat kesekian kalinye aku terase keinginan nak membakar sesuatu.. aku dok kat kuantan ni sewa bilik je.. bilik tu pon stakat bilik atas kedai je laaa kan.. tapi selang 2-3 kedai from kedai bawah bilik aku tu, ade laaa sebijiik karaoke.. tensen btol aku.. malam2 memekak sampai kol 2 pagi pon ade lagi.. kalo stakat volume kuat tu aku rase aku buleh gak tahan lagi.. tapi pasang bass macam nak runtuh bangunan.. dah laaa lagu bodo2 je.. kalo pasang lagu rock kapak buleh gak aku layan.. bongok bongok bongok.. benci btol aku.. argghhh.. mari membakar.. kalo aku buleh transform sesape jadi nyamuk macam dalam soalan kbkk kat atas tu, semua tokei2 ngan pengunjung2 karaoke tu aku tuka jadi nyamuk.. eh takyah jadi nyamuk ahh.. kang dok menyusahkan orang dengan denggi plak.. jadi serbuk roti dah laaa.. biar hanyut ditiup angin.. shuh2..

Aiman Tak Kisah

ye laaa ye laaa lu tak kesah sudah laaa.. gua nak blah..
wassalamualaikum..

Saturday, July 15, 2006

Yo..!!

Assalamualaikum warahmatullah..

"Yo!" diucapkan kepade pengunjung2 setia dengan ucapan, takde keje lain ke korang nih.. huahuahua.. aihh.. yelaaa2 terime kaseh laaa.. uuuuhhh.. aku nak shout kat shoutbox apsal tak buleh ahhh.. hampeh laaa.. mase aku try kat CC kat jengka aritu, manjang tak lpas.. cookie disabled hape ntah.. ni aku try kat kuantan plak, tibe myshoutbox.com tengah down plak.. chitt.. sengal btol..

Skang aku kat kuantan.. tengah prctical 3 minggu konon2nye.. tapi first week aritu cam lepak je hari2.. takde buat keje pon.. katenye, bos yang tukang kasi keje kat bbdak practical tu tengah outstation kat rompin.. so, takde keje laaa untuk aku.. first ngan second day diorang suh jage slideshow aje, sebab ade taklimat tatatertib untuk staff.. "lecturer cakap next, awak tekan je next" begitulah adenye.. mudah2.. 3 kali jugak laaa aku gi bertugas untuk taklimat yang same.. sampai dah buleh hafal laaa kirenye.. hohoho.. pastu third day still takde keje, so kak peah suruh tolong die buat "filing".. chiss.. sakit pinggang aku dok susun file dalam almari.. tak computer science langsung tugas "filing" tersebut! tapi takpe, bosan gile takde keje.. tenkiu laaa kak peah..

third day tu jugak menyaksikan aku kebosanan amat sangat.. so aku pon bawak segale bende2 yang aku ade untuk hiburan.. fon aku musti laa kene ade kan, buat dengar lagu + main game.. pastu siap bawak novel lagi.. novel Dan Brown tu.. sakan2.. dah abes novel dan brown, bawak novel stephen king plak.. tu je laa keje aku.. ade laaa jugak skali skala staff2 mintak tolong angkat file2 tender, tolong gamkan label untuk file, tolong potostat.. hahaha.. best2.. tak larat dah aku dok melepak cam bangkai.. suke gak laa kalo ade diorang suh buat keje ape2.. kalo suh sapu sampah pon aku no-hal aje laaa kirenye.. series tak tipu.. hobi aku tuh..

pastu hari jumaat, kak peah ngan abg shah suh buat pas masuk untuk majlis tilawah & hafazan anjuran tnb zon timur nanti.. die kasi laa pakai pc brader bob yg tgh outstation.. skali dalam pc brader bob tu jumpe plak template yang die design untuk pas masuk kem remaja bestari aritu.. aku bagitau kat abg shah, die ckp pakai je laa yang tu.. haaa, kan mudah keje aku.. ejas2 tulisan die je laa.. dah siap.. lawa ahh.. terer brader bob tu design.. hohoho..

pastu petang jumaat tu, bos yang tukang bagi keje tu dah balik.. so, aku expect minggu depan dah kene start buat keje laaa kot.. aih malas2.. tapi takpe, dah datang dengan niat nak blaja! huahuahua.. semangat2.. so minggu depan start laaa second week untuk practical aku.. hohoho..

hari ni sabtu, takde keje.. nak balik, jauh.. jengka ngan kuantan naik bas lebih kurang 4 jam ooooo.. bas tu berenti2 kan, pastu pusing jalan jauh2 lagi.. kalo naik kete, jalan straight, ade laaa dalam 2 jam rasenye.. tapi malas laaa nak balik.. 2 hari je.. lek ahh.. so tadi gi tengok wayang.. citer Superman Returns.. buleh tahan gak laaa kan.. hmmmm.. pastu sbb tadi ramai gile orang, aku dah beli siap2 tiket untuk Pirates of the Caribbean esok.. aihh semangat2.. kalo bende2 nak perabih duit ni laju je.. aihhh..

so, ok laaa.. lain kali lak.. wassalamualaikum!

Saturday, June 24, 2006

Blah!

Assalamualaikum..

Yeehaaa.. tanggal 24 jun sudahpun tanggal.. aiyarkhh.. tanggal 24 jun sudahpun tiba.. apalagas, malam ni gua blah balik msia.. tamatlah sudah tahun kedua pengajianku dalam bidang sains komputer.. errr, blom tau lagi sbnanyer, tapi harap2 takde laaa exam yang kene resit/repeat.. aihh..

Di kesempatan ini aku ingin laa nak mengucapkan selamat pengantin baru kepada sape2 yang nak kawen kan.. tak lupe jugak, sepuluh jari disusun memohon ampun dan maaf atas salah silap korang.. hohoho.. yelaaa2 salah silap aku jugak laa.. apo laie.. ucapan2 stended laaa.. pastu ckp time kasih.. kat semua2 laaa.. zzzzz.. bosan bapak ucapan nih.. arrgghh..

Yang wajar diingat:
  • esok sblom balik kene cuci toilet
  • habeskan stok makanan
  • lap almari
  • basuh tingkap
  • kemas kitchen
  • buang sampah
  • cabut cadar
  • hantar kunci
Yang memang kene teringat:
  • detik 4.00 a.m. tiap2 pagi
  • scorchio & shoyru yang suke memekak (in Play mode)
  • tugas aku sebagai consultant untuk beli fon (tugas yang gagal - 3 out of 3 clients semuenya tak berpuas hati)
  • tugas aku sebagai spy (kire buleh laaa.. ade 2-3 kes yg berjaye diselesaikan)
  • tugas aku sebagai lanun pengedar sambilan (tukang download, tukang upload, tukang burn - considered successful in all three categories - walaupon ade 2 series x complete kan, peduli hape aku.. kohkohkoh)
  • tugas aku sebagai guru bahasa melayu, guru kaunseling dan guru muzik (no komen)
  • ...
  • ...
  • ...
  • dan lain-lain...
  • ...
  • ...
  • ...
  • rahsia
  • rahsia
  • n rahsia - unless u know what an anagram is =p
Hmmmm.. macam yang aku katekan, time2 cuti ni aku takde laaa nak update ape2 rasenye.. hari2 tido.. zzzzz.. kalo tak tido pon rumah aku bukan ade internet.. kohkohkoh.. aman sket hidup aku..

Dengan kate lain, selamat pulang ke malaysia wahai diriku sniri..
Shohoku berusahalah!

Wassalamualaikum warahmatullah wabarakatuh!

Friday, June 23, 2006

Last Flight Out <- best lagu ni

Assalamualaikum..

Sempat gak aku Dunia Baru episod 9.. apo tunggu laie, pi laaa download kat tempat biase.. lpas ni aman laa hidup aku.. takpayah susah2 nak dload/upload ape2 dah.. 3 bulan berehat.. hohoho.. sape2 gatal nak suh aku upload ape2 lagi, aku sumpah die jadi guru muzik selame 13 tahun sblom bersara muda tanpa pencen! uuuuhhh.. apekah salah guru muzik? haaaa.. ade laaa..

Hari2 terakhir sblom cuti memang menggemukkan.. time2 ni laaa aku nak kene abeskan stok2 makanan.. hohoho.. aku tak suke buang2.. makan kene sampai habes.. ade nasik, maggi, roti.. air pon banyak lagi.. susu lagi.. adoi laaa.. kenyang perut memang suke hati.. tapi kalo kembung perut camne nak suke hati.. aihhh..

Waarrgghh penat gile packing.. aku nak tido.. tak larat dah.. petang ni kene setel sebab van kompeni tempat simpan barang tu nak datang ambik kotak2 aku pkol 430 petang kang.. lpas tu tenang laa hidup aku buat seketika sblom packing untuk flight balik esok petang plak.. dam dam dum bunyi mercun!

Wassalamualaikum!

Thursday, June 22, 2006

Baru dan Lama

Assalamualaikum..

Hohoho.. banyak movie2 baru dan lama yang baru di-upload.. antara citer lama: XX Ray dan Mat Gelap.. dan citer baru: Baik Punya Cilok dan Rock.. ambik lerr memane suke.. click here..

Wokeh.. gua nak packiiiiiinnnnnnnnnggggggggggggggggggggggg..!!!
erghhh..
wassalamualaikum..

Wednesday, June 21, 2006

The Sources

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Ok.. since the day i said that i'm gonna stop uploading, i got lots (well, pretty much lots) of emails asking me where did i download all those stuff from. So, before anyone else ask the same question again, i'm gonna explain right now..

OK, enuff cakap mat saleh.. tak kuase aku.. aku dload semua2 tu from site2 bittorrent malaysia, iaitu:
malangnya, site2 tu adelah private sites.. meaning, sape2 yang nak register kene laaa ade invite from someone who's already a member.. hahaha.. i know.. ia leceh dan melecehkan, tapi ketahuilah bahawa site2 tu di-private-kan atas sebab2 yang tertentu, untuk kebaikan semua, bukan saje2 nak kedekut.. hahaha..

Pastu, mungkin ade yang dah terpikir nak suh aku send invite.. hahaha.. sori beb.. cannot laaaa.. sebabnye.. haaaaa.. jengjengjeng.. sikret2.. hohoho.. takde laaa..silap2 invite kang, aku gak yang kene ban.. ye laaa kalo invitee buat keje tahpape merepek kat situ, inviter pon buleh buleh kene ban.. maleh laaa aku nak invite orang2 yang aku tak knal.. ye ke tu.. hahaha.. aku agak2 je.. yang sbnarnye aku dah abes Invite Point, so dah takleh invite sape2.. nak invite pon kene ade point oooo.. takleh main invite sesuke hati.. so, dont email me requesting for an invite yeah.. such emails will be disregarded and the senders will be cursed.. errrr.. tak baik curse2 nih kan.. so, aku bakar rumah tukang hantar je laaa =p

Semoga segala2nya sudah terang dan jelas.. semoga korang faham dan jelas.. semoga ape yang tidak jelas akan diperjelas.. dan semoga ape yang tak terjelas buat masa ini akan terjelas jua suatu hari nanti.. ohhh.. ade ape dengan jelas..

Wassalamualaikum warahmatullahi ta'ala wabarakatuh wamaghfiratu waridhwanu fid dun-ya wal akhirah.. uiiii panjangnye..

Tuesday, June 20, 2006

Projek Kampung Kerinchi

Setel.. kecoh je lebih.. projek tahpapenye.. arrgghh.. ni laaa Projek Kampung Kerinchi tersebut.. kalo nak dload, cam biase laaa, gi je laaa kat sini yeah.. aku rase korang pon dah slalu je tengok muka budak tu kan.. tapi kali ni ade 6 full videos laaa kan.. dari awal sampai abes.. kualiti video pon buleh tahan laaa jugak.. takde laaa stakat tahap youtube je kan.. kohkohkoh.. tak caye try dload satu je dulu laaa kan.. pastu kalo rase suara die tak best, gi kampung kerinchi pastu gi marah budak tu.. kalo rase video tak lawa, gi kampung kerinchi pastu gi marah bapak die.. eh bapak die ke yang jadi tukang ambik gambar tu..?? adekah keluarga tersebut tinggal di kampung kerinchi..?? huhuhu.. aku buat tohmahan rambang je laaa beb.. sila jangan percaye kate2 aku secara bulat2 mahupun pentagon2 ataupun heksagon2.. errgghh..

Yang budak ni pon satu hal.. manjang nyanyi lagu anuar zain je.. sengal btol.. tak ganas laaa budak oiii.. lagu siti tu aku buleh accept lagi laaa kan.. go siti go..!! semoga lpas ni budak tersebut akan prektis lagu xpdc pulak.. may ke.. wings ke.. search ke.. handyblack ke.. paling2 koman pon lagu salih yaakob ke.. baru laaaa coooool..!! aihh.. merepek je.. budak kecik cenggitu pon nak di-rock-kapak-kan jugak.. salah gile konsep..!!

Di kesempatan ini jugak, ingin aku nyatakan bahawa aku akan balik msia pada hari sabtu, 24 jun ni.. flight pukol 9.10 malam, naik kat Birm.. kitorang naik emirates, bukan mas.. sebab mase nak beli aritu tiket mas mahal sket laaa, so terpakse beli emirates.. andai ku tahu duit tiket flight buleh di-claim, aku naik mas je.. huahuahua.. tapi takpe, dah saving sket, takyah susah2 beli tiket bas/train nak pegi heathrow laa plak kan..

Nenonenoneno.. check this out.. aku yang balut ni tau.. gigih jugak laaa.. kohkohkoh.. pastu bunga2 kat atas tu aku yang anyam sniri tu.. hahaha.. penipuan di situ.. beli lerrr.. aihhh.. eh saje je nak menunjuk.. abaikan2..



Oklaaa.. lain hari lain masa kita berbicara lagi.. huahuahua.. takde maknenye..!!
Wassalamualaikum..

Sunday, June 18, 2006

New Stuff

Assalamualaikum..

Skang tengah busy2 packing.. pastu nak setel lagi beberape bende, termasuklah aku punye 3rd Year Project, tempat nak simpan barang, duit elaun lagi, nak unlock telepon lagi.. errgghh banyak keje laaa plak.. takpe2, one-by-one..

Pastu, bila2 nanti, aku nak upload bende baru.. haaaaa bende ape tu.. jengjengjeng.. tajuknye Projek Kampung Kerinchi.. walaupon aku tak tau pon kampung kerinchi tu kat mane, peduli hape aku.. cam best je name kampung tu.. kerinchi.. kampung kerinchi.. kan best tu.. berbalik kepade bende tersebut, aku tengah dload lagi file yang asal.. lepas aku ejas2 sket, compress2 sket, convert2 sket, aku upload laaa kang.. ade 6, baru siap satu.. tapi aku malas nak kasi link lagi.. dah siap semua kang baru aku kasi.. jengjengjeng.. sikret2.. shhhhhh!

Pastu, aaaaaaaaaaaaaaaa..!! eh ape tu.. hahaha.. takde idea sbnanye.. ok laaa, sampai sini je laaa..

Wassalamualaikum..!!

Friday, June 16, 2006

Episod Lapan

Assalamualaikum..

Dunia Baru Episod 8, upped.. cam biase, click sini.. maybe ni laaa episod terakhir yang aku akan upload.. kalo sempat, aku upload lagi satu minggu depan.. sempat kot, insyaAllah laaa.. aku balik sabtu depan.. hehehe.. tapi sblom2 tu musti laa busy2 sket kan, nak packing ape2 semua.. dengan kate lain, tengok je laaa.. kalo ade, ade laa.. kalo takde, takde laa.. aihhh..

Okeh gua mau tido.. penat gile dah berjalan hari ni..
Wassalamualaikum..!!

Thursday, June 15, 2006

Yeahhh

Assalamualaikum..

Hohoho.. abes jugak exam aku akhirnye.. setelah berhempas-pulas-berguling2 selame dekat 2 minggu.. isk.. time tengah2 exam aritu rase2 cam banyak je mende aku nak merepek kat sini.. tapi skang semua dah lupe.. kohkohkoh.. gua mau tido dulu laaa.. dah baper hari tak tido dengan proper-nye nih.. stakat nak update2 bende nih blakang kire laaa..

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ...

p/s ja sile jangan jeles aku dah abes exam.. kohkohkoh

Saturday, June 10, 2006

Hohoho..

Assalamualaikum..

Nah laa.. the long-awaited EP07 dah diupload.. bising btol peminat dunia baru sorang tu.. chitt.. eh name ko tak best.. sila tuka name laa pakcik oiii.. nanti lpas siri ni abes, haaa camne? hilang laa jatidiri ko kan.. baik ko tuka siap2 laa.. hohoho.. cube laa minat bende2 yang berfaedah sket.. kohkohkoh.. eh btol laaa tu.. aku serius tu..

Pastu aku tgh bajet nak upload citer2 lama laa.. macam citer2 teater bintang lagenda ke, citer2 zaman 80-an ke, ape2 ke kan.. kalo korang tak suke peduli ape aku.. nak tengok citer baru pegi beli kat kedai laaa kan.. konon2nye aku upload citer2 yang rare laa kan.. susah nak jumpe.. konon2 laaa.. tapi aku rase mane2 pon ade je.. korang je malas carik kan.. kohkohkoh.. aihh, suke benor mengutuk yer.. insaf2..

Sila laa.. click sini yeah.. wokeh..

Ape lagi.. exam lagi 3 paper.. isnin, selase & rabu minggu depan.. pastu setel.. so far so good laaa aku rase.. tapi paper yang susah2 semua die sumbat minggu depan.. 3 bijik paper tu laa yang paling susah dalam firasat aku.. isk.. sape2 yang kaki download bende2 yang aku upload tu, korang disyaratkan buat solat hajat sambil mendoakan kejayaan aku.. korang pon dapat pahala jugak kan.. kire win-win situation laaa kan.. eh cube ikhlas sket.. isk isk..

Errgghh ok2.. hari ni blom tido siang lagi.. kepale masih berputar2 lpas exam Automata tadi.. aihh.. musim exam ni hari2 je aku kene tido siang.. isk.. dah laaa tido takde brake2.. ngalahkan orang takde exam.. huhuhu.. ehh jangan cakap banyak.. gua mau sleeeeeeep!

zzzZZZzzzZZZzzz

lupe nak kasi salam.. wassalamualaikum..

Wednesday, June 07, 2006

Jemput Makan.. Nyum2..!!

Assalamualaikum...

nasik goreng cina + sweetcorn + mushy peas


+ vegetarian burger =p


+ kentang2 comel.. hahaha


+ teh tarikkkkkkkkkk


= dinner served!

camtu laa lebih kurang dinner aku setiap 2 hari skali.. kalo tak nasik goreng cina, nasik goreng kampung.. pakai perencah je.. hahaha.. pastu main tibai je campak ape2 yang ade.. udang ke, telur ke, ikan bilis ke, kismis pon sental je laaa.. tambah2 plak musim2 exam ni ye tak, sila laa tingkatkan kadar pengambilan kismis anda!

selang sehari je makan nasik.. sebab, (1) malas nak masak, (2) konon2 nak diet - tapi cam dah gagal je, (3) kalo hari2 makan cenggitu nanti yang sedap jadi tak sedap.. kalo tak makan nasik, aku hentam makan roti je laaa.. tu memang tahap paling malas laa.. kadang2 nak toast roti pon malas.. simpan butter dalam bilik je.. bile lapar, terus je sauk roti, makan dengan butter.. takpon ngan tuna spread.. takpon chocolate spread.. aku rase dah expired kot bende alah choc spread tu.. sejak 2 tahun lpas tak abes2 lagi.. aihh.. expiry date die pon dah tak kelihatan.. terhakis oleh masa.. hohoho.. tapi main tibai je jugak lagi.. isk, tak sehat!

kalo stakat makan roti, memang makan depan comp aje.. takde mase nak pegi makan kat kitchen ke, nak carik meja makan ke.. kohkohkoh.. eh tapi sbnanyer kalo makan nasik pon depan comp jugak.. ishh.. beginilah tatacara kehidupan seorang pelajar computer science.. hahaha dan2 je salahkan computer science.. ahh sukati laa, course aku..

waaa exam tak abes lagi.. ape sebok2 je update bende alah ni.. dingdang btol laaa.. ni haaa, aku dah ejas2 sket links kat Uploaded Files tu.. oleh sebab ramai orang komen service sendspace kurang memuaskan, slalu tak available, so aku try2 laa upload tempat lain jugak.. chitt..

aku sudahi dengan sebuah peribahasa yang diilhamkan semasa aku mengamati gaya hidup sekuntum api dari sebatang lilin yang membakar dirinya kat dalam bilik air.. ade api, ade air, maka terhasillah:

Api - kecil menjadi kawan, besar menjadi lawan;
Air - kecil mungkin buleh ditahan, besar kene laaa gi jamban.


aihh, busuk je peribahasa.. tak layak masuk dalam sayembara kesusateraan melayu moden langsung!

oklaaa.. gua mau sambung blaja!
wassalamualaikum..

Friday, June 02, 2006

Lalala~

Mari update dengan bullet-point, sempena exam kan.. hohoho..
  • Aku dah upload Dunia Baru - EP06 kat sendspace.com dan jugak akan upload kat rapidshare, insyaAllah. Proses uploading kat rapidshare masih dalam progress, bersabarlah korang2 peminat rapidshare menanti yer.. tak kuase aku..
  • Click sini untuk bende2 yang aku baru upload.
  • Aku dah return balik Motorola V3x tu smalam, sebab simcard aku takleh pakai kat situ.. aihh..
  • Tapi aku tak kesah sangat pon, sebab, 1) aku memang tengah takde duit.. tindakan membeli fon tersebut sememangnya tindakan melulu dan tidak dilandaskan sebarang alasan yang munasabah.. ewah.. so skang problem duit2 ni dah ngam balik.. 2) Motorola E1000 aku tetap yang terbaek, biarpon dibandingkan dengan V3x.. kenape? sebab V3x takleh play realmedia files dalam playlist.. aihh.. itu faktor penting tuu bagi aku.. stakat main satu file pastu stop, tak ngam ahh..
  • Realmedia files best sebab die save memory space, kualiti pon ngam aje. aku baru je sumbat 11 album dalam memory card aku, 88MB je.. kalo versi MP3, 597MB laaa 11 album tu.. hohoho.. kalo kire2, daripada aku letak 10 bijik MP3, baik aku letak 68 bijil realmedia.. size same je.. kohkohkoh..
  • Eh tadi exam.. semua (bukan semua, tapi kebanyakan) bebudak blah awal.. haha.. aku rase kalo buleh diorang nak blah lagi awal, tapi sebab salah satu rules ialah takleh blah dalam setengah jam yang pertama, so semua kene tunggu laaa.. elok je cukup setengah jam, at least half dewan dah kosong.. aku lambat sket laa.. 38 minit.. haha..
  • (A) adekah exam itu terlalu senang? (B) atau adekah mereka tak kesah, sebab dah lulus? aku rase aku tergolong dalam kategori B. aihh.. ye laaa, memang laa tak bagus attitude sebegitu, tapi aku tengah concentrate on other subjects laa.. subjek2 yang, aihh.. tak terkate.. risau aku..
  • Eh kalo risau ape lagi, pegi laa stadi.. shuh2..
  • OK, wassalamualaikum..

Monday, May 29, 2006

New Page

Assalamualaikum warahmatullah..

I've just added a new page, listing all the files that have been uploaded recently.. you can access it by clicking on the link labelled Uploaded Files i put in the Oi! Links Oi! section, right at the left (right? left?) side of this page, below the friends list.. or you can just click here..

Right.. if you've already checked out the new page, you'll notice that the download link for Episode 05 of Dunia Baru has been added there. So feel free to get it.. no, dont feel free - nothing is free - if one day later they decided to.. nahhh.. abaikan2.. ambik je laa.. feel free.. i've also uploaded a few episodes of Usop Sontorian if anyone's interested..

Pastu.. uhhh.. ebay.. what has gotten into me? i woke up at 12 noon today (tido pukol ~5 pagi tau: study!) and logged on to ebay.. came across a Motorola V3x for sale (came across? not exactly, i did search for it in the first place though). and the next few minutes, as you may have guessed.. adehhh, dah terbeli.. chiss.. pakai Buy It Now aje, malas nak bid.. aku lagi suka bid sbnanyer, the excitement, the suspense, the skills, the tactics.. tapi takde mase.. haha.. lagipun harga die dah cukup murah.. buleh laa.. so begitulah alkisahnya.. aihh.. lpas beli, bayar, n setel semua2, baru laa pegi mandi.. breakfast pon pkol 2, lpas solat zuhur.. aihh, gaya hidup yang tak sihat!

Check out V3x's specs, review and pics.. extremely cool for £107.50, i must say.. or is it?

Pastu pastu pastu.. smalam mase tengah study study study, jadi bengong seketika.. arrgghh.. so aku pon lepak2 kejap, break dulu.. sambil2 tu aku pon kira2 laaa berape percent yg aku perlukan dalam exam nih untuk pass.. aihh.. mampu target pass aje.. isk.. so untuk dapat final score of at least 40% for each subject, setiap paper written exam aku kene score:
  • CS223 Introduction to Software Engineering - 0% (aku dah pass subject ni! thanks to groupwork which weights 70% of the final score)
  • CS231 Human-Computer Interaction - 32%
  • CS208 Computer System Design - 40% (subject ni takde assignment!)
  • CS205 Logic for Computer Scientists - 44% (aku tak hantar assignment yg worth 10%.. isk nyesal2..)
  • CS203 Automata and Formal Languages - ?? (markah assignment blom dapat!)
  • CS230 Systematic Software Development - 30%
  • CS222 Data Communications and Networks - 40% (subject ni pon takde assignment)
  • CS236 Data Structures & Algorithms - 35%
Although i did complain (a little!) how the vast amount of assignments was killing me few months ago, now i'm thankful for having done them. the only regret i have right now is because i didnt work hard enough on them.. eh no laaa.. i tried my best laaa.. hohoho..

Aku punye overall marks tahun lpas, mase first year, 62% sahaja (2:1 atas pagar!) tapi tahun nih taktau laa buleh maintain ke tak.. jangan kate nak improve, nak maintain pon macam.. aihhh..

Eh cakap banyak tak guna.. okeh2 sambung blaja!
Wassalamualaikum..

Sunday, May 28, 2006

Waheeda - Wassini

Assalamualaikum.. tajuk takde kaitan.. ahaha..

Ke Balai Polis

Hohoho.. smalam (jumaat) kan.. aku pegi balai polis bukit aman.. tipu.. balai polis west midlands laaa.. kat mane ntah.. pukol 10 pagi polis datang ambik kat rumah.. adehh.. naseb baek bangun awal.. isk.. pastu macam penjenayah laa plak kene naik kete polis.. kohkohkoh.. pastu sampai balai polis, kene tunggu sat.. die panggil Mike masuk dulu.. aku pon lepak2 laa kat luar tu.. pastu tak lama lpas tu ade sorang polis suh masuk laaa.. sampai laa giliran aku untuk mengecam muka penjenayah dulu tu.. tapi video je laaa.. bukan orang betol.. kohkohkoh.. ade muka 9 orang, pandang depan, pastu pandang kiri, pastu kanan, pastu depan balik.. tapi sekor pon takde rupe cam pencuri tuh.. hampeh.. blom kene tangkap lagi laaa gamaknye mamat tuh.. chiss.. sepandai2 tupai betol laa die tu.. lpas tu aku pon ckp laa kat polis tu, muka mamat tu takde kat situ.. pastu buat statement itu ini sket2, pastu setel.. lpas siap tu aku pon lepak laa kat luar balik.. Mike tak siap lagi rupenye.. aihh kamon laa.. ahaha.. pastu die ckp die pon takde nampak muka orang tu.. so lega laa aku.. kot2 aku cakap takde, Mike cakap ade, susah laa plak kan.. maka lpas tu polis tu pon hantar laa balik rumah.. naik kete polis lagi skali.. vroom vroommm!! va va voom!!

Pastu kol 12 pegi smayang jumaat.. beli nasik ustaz isa.. naik harga untuk sehari.. selalu £1.00 tapi smalam die jual £1.50 sebungkus.. sebab untuk derma palestine.. aku beli je ahh.. kelaparan.. aku bawak duit seringgit je, so kene laaa pi ATM cucuk duit.. aihh.. lpas smayang jumaat balik rumah terus.. study!

X-Men: The Last Stand

Aihh study laa sangat konon.. chitt.. hari sblom tu (khamis) aku pi tengok wayang.. citer X-Men 3 laaa.. hohoho.. .. perrghhh mantap citer nih.. penuh aksi.. lawak pon ade.. ade part sentimental jugak sket2.. aksi2 saspens kompem laa kene ade.. aku taktau laaa ape pendapat orang lain kan, tapi aku suke gile ahh.. rase2 cam nak tengok lagi skali pon buleh aje nih.. tak sedor diri nak exam.. eh tapi tontonan kedua lpas exam laa kot.. aih.. aku gi haritu pon tak plan langsung.. tengah goreng nasik, tibe2 je member ajak.. ahh sental je laaa kan.. tak sempat masak lauk lagi, nasik yang dah ala2 cukup masak tu pon sumbat je dalam kabinet dulu.. aihh.. pastu terus je pegi layan wayang.. uuhhh best ahh citer tu.. lpas wayang shahrul ngan wan mai lepak tempat aku sat.. makan nasik goreng (separuh siap tanpa lauk) sambil layan Dunia Baru + Suria Perkasa Hitam.. kohkohkoh.. takde keje..

Dunia Baru

Dah kuar episod 5.. aku dah siap download, in fact dah siap upload pon.. tapi aku blom tengok lagi (supaya nampak macam tengah rajin blaja).. so malas nak letak link kat sini lagi.. hahaha.. jangan mareee.. lpas aku tengok kang aku letak laa link tu yeahhh.. kohkohkoh..

Ape lagi ape lagi ape lagi.. aihh taktau laa.. lain kali plak.. aku kene terus menyambung percubaan untuk study!

Wassalamualaikum..

Thursday, May 25, 2006

Learning English

Consider this sentence: "She is not here"
We can actually shorten this a bit, e.g. "She's not here", or "She isn't here"
But can we go any further in shortening it so that it become "She'sn't here"?

Now compare the number of characters in every version:
She is not here
She's not here
She isn't here
She'sn't here
Arrgghh $%^&*&£$"$"$&*()#~?!

Wednesday, May 24, 2006

Dunia Baru Lagi...

Assalamualaikum..

Hmmm.. EP03 & EP04 upped (painlessly).. i'll get EP05 tomorrow insyaAllah.. nah2 ambik nih.. aku list semua skali:
If by any chance you get a message complaining about no free download slots available, you'll just have to wait for at least 60 seconds before you can retry.. and if its still not available after 3-4 attempts, you might wanna try again 10-15 minutes later.. use only as directed.. stop use if irritation occurs.. consult your local doctor.. aihh merepek2.. one more thing: you can only download one file at a time from sendspace.. you can tweak things a bit (e.g. change your IP) to get around it but hey, what's the rush? orang tamak selalu rugi u know.. like a dog and its shadow.. aku kasi contoh laa kan..

Pada suatu hari, seekor anjing telah menjumpai seketul tulang.. si anjing pon menggonggong tulang tersebut ke hulu ke hilir dengan bangga dan megahnya.. tibe2 si anjing sampai laa kat sebatang sungai kan.. die pon lepak2 atas jambatan, isap rokok secebis dua.. pastu tibe2.. haaa saspeng2.. aihh tibe sesi bercerita plak.. sambung sniri laaa yeah..

Oklaaa.. banyak dah masa aku terbuang dengan kerje2 mengupload nih.. seb baik seminggu skali je.. ape2 pon.. aku nak study!!

Wassalamualaikum..

Dunia Baru - Episod 02

Assalamualaikum..

Hehe.. seems like i'm not the only one who's uploading this series! But the other link that I know of looks like a personal link (from a uni server or something) so i decided not to tell anyone about it like its my own.. hohoho.. now if you look (google!) hard enough you might find other links that have more (up to 4) episodes..

Now let's talk about episode 02.. eh no laaa.. dont wanna talk about it.. watch it for yourselves laaa.. tell you what, some people go crazy over this thing (not me!).. hahaha.. what the?

Uploading this was a real pain in the ass.. and in the head.. and heart.. and hands, fingers, toenails etc etc.. take this afternoon for example: the upload speed seemed to be stable at first, so i left my PC switched on just to upload this particular episode (yeah right) and went to a lecture, just to find out that the whole process failed at some point before i came back few hours later.. urrgghhh.. most probably due to internet disconnection.. hampeh btol laaa.. my broadband connection doesnt seem very broad these days.. even worse, the disconnection probabilities went up to 0.434 at night, and 0.342 in daytime.. ohh, thank God those figures were just something i made up.. i certainly hope they wont be that bad for sure!

And tonight, it took me a number of attempts before being able to completely upload this episode.. the second last attempt was a total disaster.. i remembered the last time i checked the uploading status: ~75% completed, and around 20~30 minutes left.. so i patiently turned back to my CS230 lecture notes.. and after 20~30 minutes, guess what, the internet explorer window just vanished.. nowhere to be seen.. what the? arrgghhh.. sabor je laaa.. punye laa lame nunggu.. buleh hilang gitu je time dekat2 nak complete..

Oh well, here goes: Dunia Baru - Episod 02

Enjoy, enjoy jugak.. tapi sembahyang lebih utama! ohohoh.. tibe je kan.. tapi btol laa.. aku takleh laaa orang tak smayang nih.. oi oi sape tak smayang jangan dload.. hish.. hidup kene ade keberkatan tau tak.. ingat tu.. kaf-ba-ro-kaf-alif-ta-nun.. keberkatan.. ingat tu muhd adif! Alhamdulillah..

Wokeh, wassalamualaikum..

Tuesday, May 23, 2006

Dunia Baru - Episod 01

Assalamualaikum..

Hohoho.. ni saje je aku upload citer melayu.. drama bersiri.. ni first episode laaa ni.. tajuk die Dunia Baru.. hehe.. ape yang best citer nih..?? ntah laaa.. aku layan je.. orang cakap best, aku pon dload je laa (kat torrent site).. skali lpas tengok yang first, aihhh rase cam best laa plak.. hahaha.. so tiap2 minggu pon aku dload laa.. skang dah minggu yang ke-4, so aku dah ade sampai episod 4 laaa skang..



Jap2, ni aku kasi description sket (copy-paste jer): "This new series revolves around the lifestyle of a group of college students as they strive to balance their studies and social lives." hohoho.. citer nih diorang buat shooting kat Unisel (Universiti Selangor, kan..??)

For more info/sinopsis/ulasan, sila google laaa.. haha.. sape2 yang agak2 malas nak google sniri, nah laa aku google-kan untuk korang.. aihh.. cube ingat sikit kate pepatah, "give a man a google, he can google for a day, teach a man how to google, he can google all his life." aihh ape merepek ni.. nah2.. sila laaa click mane2 link berikut: The Star | Portal Ilmu

Antara pelakon yg membintangi siri nih:
  • Elyana - wiuwiuwiuwiuwiu tapak sulaiman nihhh.. huahuahua..
  • Pierre Andre - jejaka idaman malaya..??
  • Naszriah Ngasri - kecoh minah ni.. seb baik buat lawak buleh tahan..
  • Que Haidar - hahaha.. aku suke kat dia lpas tengok episod 4..!!
  • Anita Baharom - errr, sape knal..?? aku slalu je dengar name die.. pengacara program ape ntah.. tapi ok je, best jugak minah ni.. =p
  • Dan lain-lain..
Huhuhu.. ape2 pon, kalo korang kat Msia, sila laa bukak TV3 setiap hari khamis, 930 malam.. kalo korang kat bumi lain, aihh entah laa.. pepandai laa korang..

Ni aku upload episod 01, sape yang rase nak tengok, buleh laa angkat.. tapi kene ingat, ni diorang rip from TV aje, so kualiti pon so-so je laaa.. takde laaa cun kan, tapi buleh laa.. watchable laa.. lagi satu aku nak bagitau, bulan depan aku nak balik rumah dah.. so, bile aku dah balik, takde laa aku nak upload dah kan.. pepandai laa korang carik episod-episod seterusnye lpas tu.. hohoho.. selagi aku blom balik rumah, insyaAllah aku akan upload episod-episod lain yang aku ade.. tak lama lagi laa.. okeh.. dapatkan..

Dunia Baru - Episod 01 - korang buleh dload from SendSpace.com, maybe dalam 1-2 jam siap laa..
p/s: aku taktau berape lame link ni dapat bertahan, so, get it while its still available.. SendSpace will delete this file after 7 days of inactivity..

Credit goes to the legal parties - TV3, publisher, producer, director, pelakon2, dan sebagainya.. and the "other parties" - TorrentMalaya and the gang, uploader, dan lain2..

Wokeh, layan laa kalo nak layan.. kalo taknak, sudah..!! sila blah jauh2..!! shuh2..!! boooooo..!! ahaha tak matang langsung..
Wassalamualaikum..

Friday, May 19, 2006

The Flaming Art

Hohoho.. amacam..?? ini idea pukul 7-8 pagi nih.. eh sila laa saksikan sniri.. hasil seni aku.. oi oi o i nak exam ni oi.. salah gile timing nak buat bende2 cenggini..!!

Dengan sukacitanye aku mengumumkan koleksi ini sebagai "The Flaming Art".. eh, ke "The Art of Flaming"..?? ahh mane2 laa.. janji ade art, ade flaming.. baru laa ganas kan.. hohoho..



I like the first one.. there's something about it that makes me calm.. elehh.. calm konon.. hahaha.. takdenye nak calm.. kenape tak calm..?? hohoho.. check out the second pic..!!



Chisss.. dalam toilet rupenye.. ntah kat mane art-nye taktau laa.. wahaha.. tapi walaupon art dah takde, flaming-nye masih ade.. kepale otak aku laa yang ber-flame..!! dah berapi memikirkan bile laa lampu bilik air nak pulih seperti sediakala.. arrgghhh tragis gile tiap2 kali masuk toilet kene pasang lilin.. oi oi oi kembalikan lampu toilet kitorang oi..!!

Hahaha.. tak sampai sehari laie lampu tu rosak dah kecoh.. aihh..

Eh tapi kalo gambar2 tu dijadikan postcard kan, agak2 ade tak orang sudi nak beli..?? kohkohkoh.. tak kuase aku..

Nah aku tayang laie skali.. gambar same je pon =p



Wasssalamualaikum warahmatullah..

Windows Media Player 11

Yo.. saje je nak tayang aku punye windows media player 11.. amacam, cun tak..?? hahaha.. player tu cun ke..?? buleh tahan cun jugak laa kan.. yang laie cun sbnanyer background picture tuh.. kohkohkoh.. busuk je..


Mase mula2 nak install WMP11 (official beta release) nih, aku telah terasa satu tamparan hebat.. aihh.. selame ni aku rase PC aku power je.. tapi mase nak install tuh die cakap, "Unsupported Operating System. To install Windows Media Player 11, your computer must be running Windows XP Media Center Edition 2005 or later." aduhhh.. barulah first time aku terase PC aku dah mula menjurus ke tahap koman.. aihh.. skang aku pakai Windows XP Media Center Edition 2002 je.. takpelah, adat permainan.. huhuhu.. usah ditambah bara yang tersimpan..!!

Pastu, oleh sebab gagal install official release, aku pon usha2 laa yang "unofficial" punye.. yang dah di-adjust2-kan laaa kirenye.. diorang biasenye adjust nak bagi user2 pirated windows buleh install laa.. windows aku ori, tapi takpe laa, try laa install jugak yang pirated version.. wahhh buleh laaa plak.. lpas dah install tu, tibe2 rase cam tak ngam je.. harap lawa je lebih.. tapi function kureng sket ahh.. aku taktau laa, maybe orang lain lagi suke function2 kat WMP11, tapi aku lagi minat pakai WMP10 laa.. maybe sebab dah biase kot..

Tapi alangkah mangainya terasa apabila aku menyedari akan hakikat bahawa uninstaller untuk remove WMP11 tidak disertakan sekali bersama pirated version nih.. arrgghh.. pastu nak try remove pakai "Control Panel > Add or Remove Program" pon tak buleh jugak.. tensi2.. pastu aku usha2 kat Windows punye FAQ (frequently asked questions), die cakap buleh je uninstall.. tapi bile aku check, version aku mmg lain sket laa dari yg official, so takleh jugak nak uninstall ikut cara tu.. dush2.. bangkai btol.. pastu ade member suggest suruh buat system restore, tapi aku takde plak set restore point sblom install.. hahaha.. padan muka laa kat diri sniri kan.. aihh..

Pastu bile aku nak try install balik WMP10, die cakap tak buleh, sebab ade versi yang lagi latest kan.. so gagal jugak cara tu.. adeh.. nampaknye, terpakse babai je laaa WMP10 faveretku.. WMP11 nih cam heavy sket laa untuk PC aku.. takde laa heavy sangat, tapi kalo time2 aku bukak banyak2 program, terase jugak laa beban yang terpahat di jiwa processor comp aku nih.. aih.. tu laa sape suh degil sangat, microsoft dah cakap windows ko tak layak install bende ni, ko nak install jugak.. padan muka ko.. eh ye laa.. padan muka aku laa.. isk.. terpakse laaa membiasekan diri dengan WMP11..

"alah bisa tegal biasa"

Wassalamualaikum..