Friday, May 19, 2006

Windows Media Player 11

Yo.. saje je nak tayang aku punye windows media player 11.. amacam, cun tak..?? hahaha.. player tu cun ke..?? buleh tahan cun jugak laa kan.. yang laie cun sbnanyer background picture tuh.. kohkohkoh.. busuk je..


Mase mula2 nak install WMP11 (official beta release) nih, aku telah terasa satu tamparan hebat.. aihh.. selame ni aku rase PC aku power je.. tapi mase nak install tuh die cakap, "Unsupported Operating System. To install Windows Media Player 11, your computer must be running Windows XP Media Center Edition 2005 or later." aduhhh.. barulah first time aku terase PC aku dah mula menjurus ke tahap koman.. aihh.. skang aku pakai Windows XP Media Center Edition 2002 je.. takpelah, adat permainan.. huhuhu.. usah ditambah bara yang tersimpan..!!

Pastu, oleh sebab gagal install official release, aku pon usha2 laa yang "unofficial" punye.. yang dah di-adjust2-kan laaa kirenye.. diorang biasenye adjust nak bagi user2 pirated windows buleh install laa.. windows aku ori, tapi takpe laa, try laa install jugak yang pirated version.. wahhh buleh laaa plak.. lpas dah install tu, tibe2 rase cam tak ngam je.. harap lawa je lebih.. tapi function kureng sket ahh.. aku taktau laa, maybe orang lain lagi suke function2 kat WMP11, tapi aku lagi minat pakai WMP10 laa.. maybe sebab dah biase kot..

Tapi alangkah mangainya terasa apabila aku menyedari akan hakikat bahawa uninstaller untuk remove WMP11 tidak disertakan sekali bersama pirated version nih.. arrgghh.. pastu nak try remove pakai "Control Panel > Add or Remove Program" pon tak buleh jugak.. tensi2.. pastu aku usha2 kat Windows punye FAQ (frequently asked questions), die cakap buleh je uninstall.. tapi bile aku check, version aku mmg lain sket laa dari yg official, so takleh jugak nak uninstall ikut cara tu.. dush2.. bangkai btol.. pastu ade member suggest suruh buat system restore, tapi aku takde plak set restore point sblom install.. hahaha.. padan muka laa kat diri sniri kan.. aihh..

Pastu bile aku nak try install balik WMP10, die cakap tak buleh, sebab ade versi yang lagi latest kan.. so gagal jugak cara tu.. adeh.. nampaknye, terpakse babai je laaa WMP10 faveretku.. WMP11 nih cam heavy sket laa untuk PC aku.. takde laa heavy sangat, tapi kalo time2 aku bukak banyak2 program, terase jugak laa beban yang terpahat di jiwa processor comp aku nih.. aih.. tu laa sape suh degil sangat, microsoft dah cakap windows ko tak layak install bende ni, ko nak install jugak.. padan muka ko.. eh ye laa.. padan muka aku laa.. isk.. terpakse laaa membiasekan diri dengan WMP11..

"alah bisa tegal biasa"

Wassalamualaikum..

0 comments: