Saturday, June 24, 2006

Blah!

Assalamualaikum..

Yeehaaa.. tanggal 24 jun sudahpun tanggal.. aiyarkhh.. tanggal 24 jun sudahpun tiba.. apalagas, malam ni gua blah balik msia.. tamatlah sudah tahun kedua pengajianku dalam bidang sains komputer.. errr, blom tau lagi sbnanyer, tapi harap2 takde laaa exam yang kene resit/repeat.. aihh..

Di kesempatan ini aku ingin laa nak mengucapkan selamat pengantin baru kepada sape2 yang nak kawen kan.. tak lupe jugak, sepuluh jari disusun memohon ampun dan maaf atas salah silap korang.. hohoho.. yelaaa2 salah silap aku jugak laa.. apo laie.. ucapan2 stended laaa.. pastu ckp time kasih.. kat semua2 laaa.. zzzzz.. bosan bapak ucapan nih.. arrgghh..

Yang wajar diingat:
  • esok sblom balik kene cuci toilet
  • habeskan stok makanan
  • lap almari
  • basuh tingkap
  • kemas kitchen
  • buang sampah
  • cabut cadar
  • hantar kunci
Yang memang kene teringat:
  • detik 4.00 a.m. tiap2 pagi
  • scorchio & shoyru yang suke memekak (in Play mode)
  • tugas aku sebagai consultant untuk beli fon (tugas yang gagal - 3 out of 3 clients semuenya tak berpuas hati)
  • tugas aku sebagai spy (kire buleh laaa.. ade 2-3 kes yg berjaye diselesaikan)
  • tugas aku sebagai lanun pengedar sambilan (tukang download, tukang upload, tukang burn - considered successful in all three categories - walaupon ade 2 series x complete kan, peduli hape aku.. kohkohkoh)
  • tugas aku sebagai guru bahasa melayu, guru kaunseling dan guru muzik (no komen)
  • ...
  • ...
  • ...
  • dan lain-lain...
  • ...
  • ...
  • ...
  • rahsia
  • rahsia
  • n rahsia - unless u know what an anagram is =p
Hmmmm.. macam yang aku katekan, time2 cuti ni aku takde laaa nak update ape2 rasenye.. hari2 tido.. zzzzz.. kalo tak tido pon rumah aku bukan ade internet.. kohkohkoh.. aman sket hidup aku..

Dengan kate lain, selamat pulang ke malaysia wahai diriku sniri..
Shohoku berusahalah!

Wassalamualaikum warahmatullah wabarakatuh!

Friday, June 23, 2006

Last Flight Out <- best lagu ni

Assalamualaikum..

Sempat gak aku Dunia Baru episod 9.. apo tunggu laie, pi laaa download kat tempat biase.. lpas ni aman laa hidup aku.. takpayah susah2 nak dload/upload ape2 dah.. 3 bulan berehat.. hohoho.. sape2 gatal nak suh aku upload ape2 lagi, aku sumpah die jadi guru muzik selame 13 tahun sblom bersara muda tanpa pencen! uuuuhhh.. apekah salah guru muzik? haaaa.. ade laaa..

Hari2 terakhir sblom cuti memang menggemukkan.. time2 ni laaa aku nak kene abeskan stok2 makanan.. hohoho.. aku tak suke buang2.. makan kene sampai habes.. ade nasik, maggi, roti.. air pon banyak lagi.. susu lagi.. adoi laaa.. kenyang perut memang suke hati.. tapi kalo kembung perut camne nak suke hati.. aihhh..

Waarrgghh penat gile packing.. aku nak tido.. tak larat dah.. petang ni kene setel sebab van kompeni tempat simpan barang tu nak datang ambik kotak2 aku pkol 430 petang kang.. lpas tu tenang laa hidup aku buat seketika sblom packing untuk flight balik esok petang plak.. dam dam dum bunyi mercun!

Wassalamualaikum!

Thursday, June 22, 2006

Baru dan Lama

Assalamualaikum..

Hohoho.. banyak movie2 baru dan lama yang baru di-upload.. antara citer lama: XX Ray dan Mat Gelap.. dan citer baru: Baik Punya Cilok dan Rock.. ambik lerr memane suke.. click here..

Wokeh.. gua nak packiiiiiinnnnnnnnnggggggggggggggggggggggg..!!!
erghhh..
wassalamualaikum..

Wednesday, June 21, 2006

The Sources

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Ok.. since the day i said that i'm gonna stop uploading, i got lots (well, pretty much lots) of emails asking me where did i download all those stuff from. So, before anyone else ask the same question again, i'm gonna explain right now..

OK, enuff cakap mat saleh.. tak kuase aku.. aku dload semua2 tu from site2 bittorrent malaysia, iaitu:
malangnya, site2 tu adelah private sites.. meaning, sape2 yang nak register kene laaa ade invite from someone who's already a member.. hahaha.. i know.. ia leceh dan melecehkan, tapi ketahuilah bahawa site2 tu di-private-kan atas sebab2 yang tertentu, untuk kebaikan semua, bukan saje2 nak kedekut.. hahaha..

Pastu, mungkin ade yang dah terpikir nak suh aku send invite.. hahaha.. sori beb.. cannot laaaa.. sebabnye.. haaaaa.. jengjengjeng.. sikret2.. hohoho.. takde laaa..silap2 invite kang, aku gak yang kene ban.. ye laaa kalo invitee buat keje tahpape merepek kat situ, inviter pon buleh buleh kene ban.. maleh laaa aku nak invite orang2 yang aku tak knal.. ye ke tu.. hahaha.. aku agak2 je.. yang sbnarnye aku dah abes Invite Point, so dah takleh invite sape2.. nak invite pon kene ade point oooo.. takleh main invite sesuke hati.. so, dont email me requesting for an invite yeah.. such emails will be disregarded and the senders will be cursed.. errrr.. tak baik curse2 nih kan.. so, aku bakar rumah tukang hantar je laaa =p

Semoga segala2nya sudah terang dan jelas.. semoga korang faham dan jelas.. semoga ape yang tidak jelas akan diperjelas.. dan semoga ape yang tak terjelas buat masa ini akan terjelas jua suatu hari nanti.. ohhh.. ade ape dengan jelas..

Wassalamualaikum warahmatullahi ta'ala wabarakatuh wamaghfiratu waridhwanu fid dun-ya wal akhirah.. uiiii panjangnye..

Tuesday, June 20, 2006

Projek Kampung Kerinchi

Setel.. kecoh je lebih.. projek tahpapenye.. arrgghh.. ni laaa Projek Kampung Kerinchi tersebut.. kalo nak dload, cam biase laaa, gi je laaa kat sini yeah.. aku rase korang pon dah slalu je tengok muka budak tu kan.. tapi kali ni ade 6 full videos laaa kan.. dari awal sampai abes.. kualiti video pon buleh tahan laaa jugak.. takde laaa stakat tahap youtube je kan.. kohkohkoh.. tak caye try dload satu je dulu laaa kan.. pastu kalo rase suara die tak best, gi kampung kerinchi pastu gi marah budak tu.. kalo rase video tak lawa, gi kampung kerinchi pastu gi marah bapak die.. eh bapak die ke yang jadi tukang ambik gambar tu..?? adekah keluarga tersebut tinggal di kampung kerinchi..?? huhuhu.. aku buat tohmahan rambang je laaa beb.. sila jangan percaye kate2 aku secara bulat2 mahupun pentagon2 ataupun heksagon2.. errgghh..

Yang budak ni pon satu hal.. manjang nyanyi lagu anuar zain je.. sengal btol.. tak ganas laaa budak oiii.. lagu siti tu aku buleh accept lagi laaa kan.. go siti go..!! semoga lpas ni budak tersebut akan prektis lagu xpdc pulak.. may ke.. wings ke.. search ke.. handyblack ke.. paling2 koman pon lagu salih yaakob ke.. baru laaaa coooool..!! aihh.. merepek je.. budak kecik cenggitu pon nak di-rock-kapak-kan jugak.. salah gile konsep..!!

Di kesempatan ini jugak, ingin aku nyatakan bahawa aku akan balik msia pada hari sabtu, 24 jun ni.. flight pukol 9.10 malam, naik kat Birm.. kitorang naik emirates, bukan mas.. sebab mase nak beli aritu tiket mas mahal sket laaa, so terpakse beli emirates.. andai ku tahu duit tiket flight buleh di-claim, aku naik mas je.. huahuahua.. tapi takpe, dah saving sket, takyah susah2 beli tiket bas/train nak pegi heathrow laa plak kan..

Nenonenoneno.. check this out.. aku yang balut ni tau.. gigih jugak laaa.. kohkohkoh.. pastu bunga2 kat atas tu aku yang anyam sniri tu.. hahaha.. penipuan di situ.. beli lerrr.. aihhh.. eh saje je nak menunjuk.. abaikan2..



Oklaaa.. lain hari lain masa kita berbicara lagi.. huahuahua.. takde maknenye..!!
Wassalamualaikum..

Sunday, June 18, 2006

New Stuff

Assalamualaikum..

Skang tengah busy2 packing.. pastu nak setel lagi beberape bende, termasuklah aku punye 3rd Year Project, tempat nak simpan barang, duit elaun lagi, nak unlock telepon lagi.. errgghh banyak keje laaa plak.. takpe2, one-by-one..

Pastu, bila2 nanti, aku nak upload bende baru.. haaaaa bende ape tu.. jengjengjeng.. tajuknye Projek Kampung Kerinchi.. walaupon aku tak tau pon kampung kerinchi tu kat mane, peduli hape aku.. cam best je name kampung tu.. kerinchi.. kampung kerinchi.. kan best tu.. berbalik kepade bende tersebut, aku tengah dload lagi file yang asal.. lepas aku ejas2 sket, compress2 sket, convert2 sket, aku upload laaa kang.. ade 6, baru siap satu.. tapi aku malas nak kasi link lagi.. dah siap semua kang baru aku kasi.. jengjengjeng.. sikret2.. shhhhhh!

Pastu, aaaaaaaaaaaaaaaa..!! eh ape tu.. hahaha.. takde idea sbnanye.. ok laaa, sampai sini je laaa..

Wassalamualaikum..!!

Friday, June 16, 2006

Episod Lapan

Assalamualaikum..

Dunia Baru Episod 8, upped.. cam biase, click sini.. maybe ni laaa episod terakhir yang aku akan upload.. kalo sempat, aku upload lagi satu minggu depan.. sempat kot, insyaAllah laaa.. aku balik sabtu depan.. hehehe.. tapi sblom2 tu musti laa busy2 sket kan, nak packing ape2 semua.. dengan kate lain, tengok je laaa.. kalo ade, ade laa.. kalo takde, takde laa.. aihhh..

Okeh gua mau tido.. penat gile dah berjalan hari ni..
Wassalamualaikum..!!

Thursday, June 15, 2006

Yeahhh

Assalamualaikum..

Hohoho.. abes jugak exam aku akhirnye.. setelah berhempas-pulas-berguling2 selame dekat 2 minggu.. isk.. time tengah2 exam aritu rase2 cam banyak je mende aku nak merepek kat sini.. tapi skang semua dah lupe.. kohkohkoh.. gua mau tido dulu laaa.. dah baper hari tak tido dengan proper-nye nih.. stakat nak update2 bende nih blakang kire laaa..

Wassalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

... zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ...

p/s ja sile jangan jeles aku dah abes exam.. kohkohkoh

Saturday, June 10, 2006

Hohoho..

Assalamualaikum..

Nah laa.. the long-awaited EP07 dah diupload.. bising btol peminat dunia baru sorang tu.. chitt.. eh name ko tak best.. sila tuka name laa pakcik oiii.. nanti lpas siri ni abes, haaa camne? hilang laa jatidiri ko kan.. baik ko tuka siap2 laa.. hohoho.. cube laa minat bende2 yang berfaedah sket.. kohkohkoh.. eh btol laaa tu.. aku serius tu..

Pastu aku tgh bajet nak upload citer2 lama laa.. macam citer2 teater bintang lagenda ke, citer2 zaman 80-an ke, ape2 ke kan.. kalo korang tak suke peduli ape aku.. nak tengok citer baru pegi beli kat kedai laaa kan.. konon2nye aku upload citer2 yang rare laa kan.. susah nak jumpe.. konon2 laaa.. tapi aku rase mane2 pon ade je.. korang je malas carik kan.. kohkohkoh.. aihh, suke benor mengutuk yer.. insaf2..

Sila laa.. click sini yeah.. wokeh..

Ape lagi.. exam lagi 3 paper.. isnin, selase & rabu minggu depan.. pastu setel.. so far so good laaa aku rase.. tapi paper yang susah2 semua die sumbat minggu depan.. 3 bijik paper tu laa yang paling susah dalam firasat aku.. isk.. sape2 yang kaki download bende2 yang aku upload tu, korang disyaratkan buat solat hajat sambil mendoakan kejayaan aku.. korang pon dapat pahala jugak kan.. kire win-win situation laaa kan.. eh cube ikhlas sket.. isk isk..

Errgghh ok2.. hari ni blom tido siang lagi.. kepale masih berputar2 lpas exam Automata tadi.. aihh.. musim exam ni hari2 je aku kene tido siang.. isk.. dah laaa tido takde brake2.. ngalahkan orang takde exam.. huhuhu.. ehh jangan cakap banyak.. gua mau sleeeeeeep!

zzzZZZzzzZZZzzz

lupe nak kasi salam.. wassalamualaikum..

Wednesday, June 07, 2006

Jemput Makan.. Nyum2..!!

Assalamualaikum...

nasik goreng cina + sweetcorn + mushy peas


+ vegetarian burger =p


+ kentang2 comel.. hahaha


+ teh tarikkkkkkkkkk


= dinner served!

camtu laa lebih kurang dinner aku setiap 2 hari skali.. kalo tak nasik goreng cina, nasik goreng kampung.. pakai perencah je.. hahaha.. pastu main tibai je campak ape2 yang ade.. udang ke, telur ke, ikan bilis ke, kismis pon sental je laaa.. tambah2 plak musim2 exam ni ye tak, sila laa tingkatkan kadar pengambilan kismis anda!

selang sehari je makan nasik.. sebab, (1) malas nak masak, (2) konon2 nak diet - tapi cam dah gagal je, (3) kalo hari2 makan cenggitu nanti yang sedap jadi tak sedap.. kalo tak makan nasik, aku hentam makan roti je laaa.. tu memang tahap paling malas laa.. kadang2 nak toast roti pon malas.. simpan butter dalam bilik je.. bile lapar, terus je sauk roti, makan dengan butter.. takpon ngan tuna spread.. takpon chocolate spread.. aku rase dah expired kot bende alah choc spread tu.. sejak 2 tahun lpas tak abes2 lagi.. aihh.. expiry date die pon dah tak kelihatan.. terhakis oleh masa.. hohoho.. tapi main tibai je jugak lagi.. isk, tak sehat!

kalo stakat makan roti, memang makan depan comp aje.. takde mase nak pegi makan kat kitchen ke, nak carik meja makan ke.. kohkohkoh.. eh tapi sbnanyer kalo makan nasik pon depan comp jugak.. ishh.. beginilah tatacara kehidupan seorang pelajar computer science.. hahaha dan2 je salahkan computer science.. ahh sukati laa, course aku..

waaa exam tak abes lagi.. ape sebok2 je update bende alah ni.. dingdang btol laaa.. ni haaa, aku dah ejas2 sket links kat Uploaded Files tu.. oleh sebab ramai orang komen service sendspace kurang memuaskan, slalu tak available, so aku try2 laa upload tempat lain jugak.. chitt..

aku sudahi dengan sebuah peribahasa yang diilhamkan semasa aku mengamati gaya hidup sekuntum api dari sebatang lilin yang membakar dirinya kat dalam bilik air.. ade api, ade air, maka terhasillah:

Api - kecil menjadi kawan, besar menjadi lawan;
Air - kecil mungkin buleh ditahan, besar kene laaa gi jamban.


aihh, busuk je peribahasa.. tak layak masuk dalam sayembara kesusateraan melayu moden langsung!

oklaaa.. gua mau sambung blaja!
wassalamualaikum..

Friday, June 02, 2006

Lalala~

Mari update dengan bullet-point, sempena exam kan.. hohoho..
  • Aku dah upload Dunia Baru - EP06 kat sendspace.com dan jugak akan upload kat rapidshare, insyaAllah. Proses uploading kat rapidshare masih dalam progress, bersabarlah korang2 peminat rapidshare menanti yer.. tak kuase aku..
  • Click sini untuk bende2 yang aku baru upload.
  • Aku dah return balik Motorola V3x tu smalam, sebab simcard aku takleh pakai kat situ.. aihh..
  • Tapi aku tak kesah sangat pon, sebab, 1) aku memang tengah takde duit.. tindakan membeli fon tersebut sememangnya tindakan melulu dan tidak dilandaskan sebarang alasan yang munasabah.. ewah.. so skang problem duit2 ni dah ngam balik.. 2) Motorola E1000 aku tetap yang terbaek, biarpon dibandingkan dengan V3x.. kenape? sebab V3x takleh play realmedia files dalam playlist.. aihh.. itu faktor penting tuu bagi aku.. stakat main satu file pastu stop, tak ngam ahh..
  • Realmedia files best sebab die save memory space, kualiti pon ngam aje. aku baru je sumbat 11 album dalam memory card aku, 88MB je.. kalo versi MP3, 597MB laaa 11 album tu.. hohoho.. kalo kire2, daripada aku letak 10 bijik MP3, baik aku letak 68 bijil realmedia.. size same je.. kohkohkoh..
  • Eh tadi exam.. semua (bukan semua, tapi kebanyakan) bebudak blah awal.. haha.. aku rase kalo buleh diorang nak blah lagi awal, tapi sebab salah satu rules ialah takleh blah dalam setengah jam yang pertama, so semua kene tunggu laaa.. elok je cukup setengah jam, at least half dewan dah kosong.. aku lambat sket laa.. 38 minit.. haha..
  • (A) adekah exam itu terlalu senang? (B) atau adekah mereka tak kesah, sebab dah lulus? aku rase aku tergolong dalam kategori B. aihh.. ye laaa, memang laa tak bagus attitude sebegitu, tapi aku tengah concentrate on other subjects laa.. subjek2 yang, aihh.. tak terkate.. risau aku..
  • Eh kalo risau ape lagi, pegi laa stadi.. shuh2..
  • OK, wassalamualaikum..