Wednesday, June 07, 2006

Jemput Makan.. Nyum2..!!

Assalamualaikum...

nasik goreng cina + sweetcorn + mushy peas


+ vegetarian burger =p


+ kentang2 comel.. hahaha


+ teh tarikkkkkkkkkk


= dinner served!

camtu laa lebih kurang dinner aku setiap 2 hari skali.. kalo tak nasik goreng cina, nasik goreng kampung.. pakai perencah je.. hahaha.. pastu main tibai je campak ape2 yang ade.. udang ke, telur ke, ikan bilis ke, kismis pon sental je laaa.. tambah2 plak musim2 exam ni ye tak, sila laa tingkatkan kadar pengambilan kismis anda!

selang sehari je makan nasik.. sebab, (1) malas nak masak, (2) konon2 nak diet - tapi cam dah gagal je, (3) kalo hari2 makan cenggitu nanti yang sedap jadi tak sedap.. kalo tak makan nasik, aku hentam makan roti je laaa.. tu memang tahap paling malas laa.. kadang2 nak toast roti pon malas.. simpan butter dalam bilik je.. bile lapar, terus je sauk roti, makan dengan butter.. takpon ngan tuna spread.. takpon chocolate spread.. aku rase dah expired kot bende alah choc spread tu.. sejak 2 tahun lpas tak abes2 lagi.. aihh.. expiry date die pon dah tak kelihatan.. terhakis oleh masa.. hohoho.. tapi main tibai je jugak lagi.. isk, tak sehat!

kalo stakat makan roti, memang makan depan comp aje.. takde mase nak pegi makan kat kitchen ke, nak carik meja makan ke.. kohkohkoh.. eh tapi sbnanyer kalo makan nasik pon depan comp jugak.. ishh.. beginilah tatacara kehidupan seorang pelajar computer science.. hahaha dan2 je salahkan computer science.. ahh sukati laa, course aku..

waaa exam tak abes lagi.. ape sebok2 je update bende alah ni.. dingdang btol laaa.. ni haaa, aku dah ejas2 sket links kat Uploaded Files tu.. oleh sebab ramai orang komen service sendspace kurang memuaskan, slalu tak available, so aku try2 laa upload tempat lain jugak.. chitt..

aku sudahi dengan sebuah peribahasa yang diilhamkan semasa aku mengamati gaya hidup sekuntum api dari sebatang lilin yang membakar dirinya kat dalam bilik air.. ade api, ade air, maka terhasillah:

Api - kecil menjadi kawan, besar menjadi lawan;
Air - kecil mungkin buleh ditahan, besar kene laaa gi jamban.


aihh, busuk je peribahasa.. tak layak masuk dalam sayembara kesusateraan melayu moden langsung!

oklaaa.. gua mau sambung blaja!
wassalamualaikum..

0 comments: