Sunday, July 23, 2006

Aiman Tak Kisah...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

KBKK

Bayangkan satu hari korang bangun pagi bukan sebagai manusia, tapi sebagai nyamuk.. tak tau laaa kenape tibe2 bertukar jadi nyamuk kan.. bayangkan je laa.. so camne korang nak selamatkan diri.. dengan kata lain, camne nak transform balik jadi manusia.. tapi mule2 mesti laa kene mintak tolong kat sesape kan.. katekan laa korang lepak ngan roommate korang kan.. camne korang nak convince-kan roommate korang tu yang korang dah jadi nyamuk.. korang takleh berkate2.. kalo korang berkate2 skali pon, roommate korang tu dengar bunyi nyamuk je laaa kan.. pastu roommate korang ni pon hanyalah manusia normal macam kita semua, nampak je nyamuk terus timbul semangat nak membunuh, walaupon nyamuk tu takde niat nak gigit die pon.. so camne.. kalo korang main terbang2 je depan muka die sebab nak attract attention, blom sempat korang explain lagi dah kene se-das.. paling2 baik pon kalo die tak tampar sampai mati pon, die kasi sembur ridsect seround laa kan.. haaaa.. pikir2..

Ni soalan sampingan laaa plak.. dalam masa yang sama, nak dijadikan cerite, time tu ialah musim mengawan.. hohoho.. tengah dok terbang2 nak carik idea camne nak bagitau roommate korang tu, tibe je ade sekor nyamuk berjantina lain dok usha2 korang, ngorat2 korang.. siap buat goyang gerudi lagi.. kohkohkoh.. sila buat soalan sniri laaaa berdasarkan situasi tersebut.. aihhh..

Don't Judge a Book by its Cover

Dont judge ikut cover konon.. tapi skali skala aku ter-judge jugak laaaa cover2 buku kan.. depends laa.. skang aku tengah minat bace buku2 Dean Koontz.. anak sape laaa tu.. aku minat sebab ade satu buku die tajuk Velocity, kat cover die ade laa gambar satu typewritten message yang bertulis:

if you don't take this note to the police, i will kill a lovely blonde schoolteacher somewhere in napa county
--------------------------
if you do take this note to the police, i will instead kill an elderly woman
--------------------------
you have six hours to decide
hohoho.. cam best je.. so last2 setelah sekian lame dok usha buku tu, aku pon beli laaa.. sblom tu aku beli gak laa buku2 dean kooontz yang murah2 sket sebab maybe buku lama kot.. Ticktock, The Vision, The Voice of the Night.. mantap2.. aku suke ahh bace buku2 die.. lawak pon lawak jugak.. tapi twisted tetap twisted.. uhhhh.. hohoho..

The Practical

Second week menyaksikan aku ade laaa buat keje sket2.. tolong2 check stock PC & laptop yang baru sampai.. pastu mase ade ceramah semalam, aku dah tak buat dah keje jaga slideshow lecturer-cakap-next-awak-tekan-je-next tu.. smalam masuk bilik.. bilik ape ntah.. alaaa yang ade control2 lampu, mic, cd, dvd, sound, projector ape2 bende semua tu.. untuk memudahkan cerite aku namekan bilik tersebut Bilik A.. hohoho.. tapi dok usha2 je laaa.. stakat nak ejas2 volume level tu keje mudah je kan.. takpe2.. best jugak ahh..

The Karaoke

Hampeh btol laaa.. buat kesekian kalinye aku terase keinginan nak membakar sesuatu.. aku dok kat kuantan ni sewa bilik je.. bilik tu pon stakat bilik atas kedai je laaa kan.. tapi selang 2-3 kedai from kedai bawah bilik aku tu, ade laaa sebijiik karaoke.. tensen btol aku.. malam2 memekak sampai kol 2 pagi pon ade lagi.. kalo stakat volume kuat tu aku rase aku buleh gak tahan lagi.. tapi pasang bass macam nak runtuh bangunan.. dah laaa lagu bodo2 je.. kalo pasang lagu rock kapak buleh gak aku layan.. bongok bongok bongok.. benci btol aku.. argghhh.. mari membakar.. kalo aku buleh transform sesape jadi nyamuk macam dalam soalan kbkk kat atas tu, semua tokei2 ngan pengunjung2 karaoke tu aku tuka jadi nyamuk.. eh takyah jadi nyamuk ahh.. kang dok menyusahkan orang dengan denggi plak.. jadi serbuk roti dah laaa.. biar hanyut ditiup angin.. shuh2..

Aiman Tak Kisah

ye laaa ye laaa lu tak kesah sudah laaa.. gua nak blah..
wassalamualaikum..

Saturday, July 15, 2006

Yo..!!

Assalamualaikum warahmatullah..

"Yo!" diucapkan kepade pengunjung2 setia dengan ucapan, takde keje lain ke korang nih.. huahuahua.. aihh.. yelaaa2 terime kaseh laaa.. uuuuhhh.. aku nak shout kat shoutbox apsal tak buleh ahhh.. hampeh laaa.. mase aku try kat CC kat jengka aritu, manjang tak lpas.. cookie disabled hape ntah.. ni aku try kat kuantan plak, tibe myshoutbox.com tengah down plak.. chitt.. sengal btol..

Skang aku kat kuantan.. tengah prctical 3 minggu konon2nye.. tapi first week aritu cam lepak je hari2.. takde buat keje pon.. katenye, bos yang tukang kasi keje kat bbdak practical tu tengah outstation kat rompin.. so, takde keje laaa untuk aku.. first ngan second day diorang suh jage slideshow aje, sebab ade taklimat tatatertib untuk staff.. "lecturer cakap next, awak tekan je next" begitulah adenye.. mudah2.. 3 kali jugak laaa aku gi bertugas untuk taklimat yang same.. sampai dah buleh hafal laaa kirenye.. hohoho.. pastu third day still takde keje, so kak peah suruh tolong die buat "filing".. chiss.. sakit pinggang aku dok susun file dalam almari.. tak computer science langsung tugas "filing" tersebut! tapi takpe, bosan gile takde keje.. tenkiu laaa kak peah..

third day tu jugak menyaksikan aku kebosanan amat sangat.. so aku pon bawak segale bende2 yang aku ade untuk hiburan.. fon aku musti laa kene ade kan, buat dengar lagu + main game.. pastu siap bawak novel lagi.. novel Dan Brown tu.. sakan2.. dah abes novel dan brown, bawak novel stephen king plak.. tu je laa keje aku.. ade laaa jugak skali skala staff2 mintak tolong angkat file2 tender, tolong gamkan label untuk file, tolong potostat.. hahaha.. best2.. tak larat dah aku dok melepak cam bangkai.. suke gak laa kalo ade diorang suh buat keje ape2.. kalo suh sapu sampah pon aku no-hal aje laaa kirenye.. series tak tipu.. hobi aku tuh..

pastu hari jumaat, kak peah ngan abg shah suh buat pas masuk untuk majlis tilawah & hafazan anjuran tnb zon timur nanti.. die kasi laa pakai pc brader bob yg tgh outstation.. skali dalam pc brader bob tu jumpe plak template yang die design untuk pas masuk kem remaja bestari aritu.. aku bagitau kat abg shah, die ckp pakai je laa yang tu.. haaa, kan mudah keje aku.. ejas2 tulisan die je laa.. dah siap.. lawa ahh.. terer brader bob tu design.. hohoho..

pastu petang jumaat tu, bos yang tukang bagi keje tu dah balik.. so, aku expect minggu depan dah kene start buat keje laaa kot.. aih malas2.. tapi takpe, dah datang dengan niat nak blaja! huahuahua.. semangat2.. so minggu depan start laaa second week untuk practical aku.. hohoho..

hari ni sabtu, takde keje.. nak balik, jauh.. jengka ngan kuantan naik bas lebih kurang 4 jam ooooo.. bas tu berenti2 kan, pastu pusing jalan jauh2 lagi.. kalo naik kete, jalan straight, ade laaa dalam 2 jam rasenye.. tapi malas laaa nak balik.. 2 hari je.. lek ahh.. so tadi gi tengok wayang.. citer Superman Returns.. buleh tahan gak laaa kan.. hmmmm.. pastu sbb tadi ramai gile orang, aku dah beli siap2 tiket untuk Pirates of the Caribbean esok.. aihh semangat2.. kalo bende2 nak perabih duit ni laju je.. aihhh..

so, ok laaa.. lain kali lak.. wassalamualaikum!