Sunday, July 23, 2006

Aiman Tak Kisah...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

KBKK

Bayangkan satu hari korang bangun pagi bukan sebagai manusia, tapi sebagai nyamuk.. tak tau laaa kenape tibe2 bertukar jadi nyamuk kan.. bayangkan je laa.. so camne korang nak selamatkan diri.. dengan kata lain, camne nak transform balik jadi manusia.. tapi mule2 mesti laa kene mintak tolong kat sesape kan.. katekan laa korang lepak ngan roommate korang kan.. camne korang nak convince-kan roommate korang tu yang korang dah jadi nyamuk.. korang takleh berkate2.. kalo korang berkate2 skali pon, roommate korang tu dengar bunyi nyamuk je laaa kan.. pastu roommate korang ni pon hanyalah manusia normal macam kita semua, nampak je nyamuk terus timbul semangat nak membunuh, walaupon nyamuk tu takde niat nak gigit die pon.. so camne.. kalo korang main terbang2 je depan muka die sebab nak attract attention, blom sempat korang explain lagi dah kene se-das.. paling2 baik pon kalo die tak tampar sampai mati pon, die kasi sembur ridsect seround laa kan.. haaaa.. pikir2..

Ni soalan sampingan laaa plak.. dalam masa yang sama, nak dijadikan cerite, time tu ialah musim mengawan.. hohoho.. tengah dok terbang2 nak carik idea camne nak bagitau roommate korang tu, tibe je ade sekor nyamuk berjantina lain dok usha2 korang, ngorat2 korang.. siap buat goyang gerudi lagi.. kohkohkoh.. sila buat soalan sniri laaaa berdasarkan situasi tersebut.. aihhh..

Don't Judge a Book by its Cover

Dont judge ikut cover konon.. tapi skali skala aku ter-judge jugak laaaa cover2 buku kan.. depends laa.. skang aku tengah minat bace buku2 Dean Koontz.. anak sape laaa tu.. aku minat sebab ade satu buku die tajuk Velocity, kat cover die ade laa gambar satu typewritten message yang bertulis:

if you don't take this note to the police, i will kill a lovely blonde schoolteacher somewhere in napa county
--------------------------
if you do take this note to the police, i will instead kill an elderly woman
--------------------------
you have six hours to decide
hohoho.. cam best je.. so last2 setelah sekian lame dok usha buku tu, aku pon beli laaa.. sblom tu aku beli gak laa buku2 dean kooontz yang murah2 sket sebab maybe buku lama kot.. Ticktock, The Vision, The Voice of the Night.. mantap2.. aku suke ahh bace buku2 die.. lawak pon lawak jugak.. tapi twisted tetap twisted.. uhhhh.. hohoho..

The Practical

Second week menyaksikan aku ade laaa buat keje sket2.. tolong2 check stock PC & laptop yang baru sampai.. pastu mase ade ceramah semalam, aku dah tak buat dah keje jaga slideshow lecturer-cakap-next-awak-tekan-je-next tu.. smalam masuk bilik.. bilik ape ntah.. alaaa yang ade control2 lampu, mic, cd, dvd, sound, projector ape2 bende semua tu.. untuk memudahkan cerite aku namekan bilik tersebut Bilik A.. hohoho.. tapi dok usha2 je laaa.. stakat nak ejas2 volume level tu keje mudah je kan.. takpe2.. best jugak ahh..

The Karaoke

Hampeh btol laaa.. buat kesekian kalinye aku terase keinginan nak membakar sesuatu.. aku dok kat kuantan ni sewa bilik je.. bilik tu pon stakat bilik atas kedai je laaa kan.. tapi selang 2-3 kedai from kedai bawah bilik aku tu, ade laaa sebijiik karaoke.. tensen btol aku.. malam2 memekak sampai kol 2 pagi pon ade lagi.. kalo stakat volume kuat tu aku rase aku buleh gak tahan lagi.. tapi pasang bass macam nak runtuh bangunan.. dah laaa lagu bodo2 je.. kalo pasang lagu rock kapak buleh gak aku layan.. bongok bongok bongok.. benci btol aku.. argghhh.. mari membakar.. kalo aku buleh transform sesape jadi nyamuk macam dalam soalan kbkk kat atas tu, semua tokei2 ngan pengunjung2 karaoke tu aku tuka jadi nyamuk.. eh takyah jadi nyamuk ahh.. kang dok menyusahkan orang dengan denggi plak.. jadi serbuk roti dah laaa.. biar hanyut ditiup angin.. shuh2..

Aiman Tak Kisah

ye laaa ye laaa lu tak kesah sudah laaa.. gua nak blah..
wassalamualaikum..

7 comments:

Adilla Nur said...

ahahaha aku tanak jd nyamuk, itu yg pasti.

dah habis ke practical?

igtkan sendiri p karaoke? takde lagu siti ke aa?

p/s 'weh' ko slalu bad timing time aku takde.

bojol said...

laaaaa.. "katekan" je jadi nyamuk.. hampeh... tak kbkk laaa ko ni..

praktikal.. hari sabtu 29/7 ni last.. tapi outstation kat lipis.. pegi buat prep kat rumah siti.. hohoho.. tipu2.. ade majlis tilawah tnb kat lipis..

karoke tu mane ade lagu siti.. x penah dgr aaaa.. tapi lagu waheeda wassini ade aritu.. chitt..

p/s mane aku tau ko takde.. status kate online.. busuk!
p/s2 weh shhhh kasi shhh ahh shhh fon shhh number shhhh sikret2

Adilla Nur said...

haaa amik2. tp ko kene cari shhhh aku shhh online shhhhh shhhh shhhhhh. sikret shhhh. takkan shhh aku shhh nk kasi shhhh sini kott shhhh

ili said...

keje lecturer-tekan-next-awk-tekan-je-next tu mcm bes jek..(y)..

mr dx said...

chet podah.camtu ke spy mintak nombor? the easiest thing in the world la bebeh.wahahha.

bojol said...

> azmir: hahaha azmir ko jaki ape
tu salah satu skill spy tu
kene ade skill mendapatkan info walaupun di khalayak ramai

> dilla: weh.. shhh.. tenkiu2.. shhhh.. sikret2..

> ili: hohoho.. kerje tersebut meme best!

Anonymous said...

Happy new year !-!
o:)))))