Saturday, July 15, 2006

Yo..!!

Assalamualaikum warahmatullah..

"Yo!" diucapkan kepade pengunjung2 setia dengan ucapan, takde keje lain ke korang nih.. huahuahua.. aihh.. yelaaa2 terime kaseh laaa.. uuuuhhh.. aku nak shout kat shoutbox apsal tak buleh ahhh.. hampeh laaa.. mase aku try kat CC kat jengka aritu, manjang tak lpas.. cookie disabled hape ntah.. ni aku try kat kuantan plak, tibe myshoutbox.com tengah down plak.. chitt.. sengal btol..

Skang aku kat kuantan.. tengah prctical 3 minggu konon2nye.. tapi first week aritu cam lepak je hari2.. takde buat keje pon.. katenye, bos yang tukang kasi keje kat bbdak practical tu tengah outstation kat rompin.. so, takde keje laaa untuk aku.. first ngan second day diorang suh jage slideshow aje, sebab ade taklimat tatatertib untuk staff.. "lecturer cakap next, awak tekan je next" begitulah adenye.. mudah2.. 3 kali jugak laaa aku gi bertugas untuk taklimat yang same.. sampai dah buleh hafal laaa kirenye.. hohoho.. pastu third day still takde keje, so kak peah suruh tolong die buat "filing".. chiss.. sakit pinggang aku dok susun file dalam almari.. tak computer science langsung tugas "filing" tersebut! tapi takpe, bosan gile takde keje.. tenkiu laaa kak peah..

third day tu jugak menyaksikan aku kebosanan amat sangat.. so aku pon bawak segale bende2 yang aku ade untuk hiburan.. fon aku musti laa kene ade kan, buat dengar lagu + main game.. pastu siap bawak novel lagi.. novel Dan Brown tu.. sakan2.. dah abes novel dan brown, bawak novel stephen king plak.. tu je laa keje aku.. ade laaa jugak skali skala staff2 mintak tolong angkat file2 tender, tolong gamkan label untuk file, tolong potostat.. hahaha.. best2.. tak larat dah aku dok melepak cam bangkai.. suke gak laa kalo ade diorang suh buat keje ape2.. kalo suh sapu sampah pon aku no-hal aje laaa kirenye.. series tak tipu.. hobi aku tuh..

pastu hari jumaat, kak peah ngan abg shah suh buat pas masuk untuk majlis tilawah & hafazan anjuran tnb zon timur nanti.. die kasi laa pakai pc brader bob yg tgh outstation.. skali dalam pc brader bob tu jumpe plak template yang die design untuk pas masuk kem remaja bestari aritu.. aku bagitau kat abg shah, die ckp pakai je laa yang tu.. haaa, kan mudah keje aku.. ejas2 tulisan die je laa.. dah siap.. lawa ahh.. terer brader bob tu design.. hohoho..

pastu petang jumaat tu, bos yang tukang bagi keje tu dah balik.. so, aku expect minggu depan dah kene start buat keje laaa kot.. aih malas2.. tapi takpe, dah datang dengan niat nak blaja! huahuahua.. semangat2.. so minggu depan start laaa second week untuk practical aku.. hohoho..

hari ni sabtu, takde keje.. nak balik, jauh.. jengka ngan kuantan naik bas lebih kurang 4 jam ooooo.. bas tu berenti2 kan, pastu pusing jalan jauh2 lagi.. kalo naik kete, jalan straight, ade laaa dalam 2 jam rasenye.. tapi malas laaa nak balik.. 2 hari je.. lek ahh.. so tadi gi tengok wayang.. citer Superman Returns.. buleh tahan gak laaa kan.. hmmmm.. pastu sbb tadi ramai gile orang, aku dah beli siap2 tiket untuk Pirates of the Caribbean esok.. aihh semangat2.. kalo bende2 nak perabih duit ni laju je.. aihhh..

so, ok laaa.. lain kali lak.. wassalamualaikum!

3 comments:

Adilla Nur said...

wah setelah sekian lama bercuti. at least ade gak pekdahnye ko pegi practical. aku duk rumah makan tido tgk tv sahaja. =p

mr dx said...

adilla mmg. warhghahhaa. bojol, pirates rock!

bojol said...

> dilla: hahaha.. ade laaa sket pekdah.. siap buleh claim elaun lagi.. huhu.. penting tu..!!
eleh tapi ko manjang je practical kat galway tuhh.. nak practical mende lagi.. hohoho
best pe tido2.. zzzzzz

> azmir: hahaha.. pirates of the caribbean 2 tu memang best ahh.. lawak2.. rase cam nak tengok lagi je minggu depan (atas alasan wayang aritu dapat seat tepi, bukan tengah)..
tapi pirates tu ke yg ko maksudkan? ke pirates?