Monday, August 14, 2006

Terima Kasih PawaRut!

Assalamualaikum..

aiah.. best gile makcik tu.. memang layak laaa die menang.. hohoho..

ape aku nak buat ni.. aku tersadai kat bandar jengka ni sbnanye.. jam baru pukul 3.30 petang.. bapak aku balik keje kol 7.. maleh nak ambik bas.. nak naik teksi takdak duit.. duit elaun baru je masuk tapi atas sebab2 tertentu tetibe je aku terase nak saving.. hohoho.. so nak taknak aku kene gak laaa tunggu bapak aku balik kol 7 kang.. tumpang balik skali.. bile lagi nak ronde2 bandar jengke ni ye dak.. hahaha.. ape laa yang ade pon.. chis.. tak larat dah aku.. dah laaa panas.. last2 lepak cyber cafe update blog.. sengal btol..

Kehidupan

So skang ni takde ape2 program rasmi dah.. no more praktikal2, no more kursus2.. kursus kawen lambat lagi kot.. chiss.. ramai je member2 aku dah nak kawen lagi.. silap ayat.. ramai je lagi member2 aku dah nak kawen.. hahaha.. selamad laa korang.. tahniah2.. semoga berbahagia di dunia dan akhirat laa yeah.. otai say yeah!!

Balik Kampung

Skang tengah bajet2 nak balik kampung.. ade kenduri kawen.. dah beli pon tiket.. khamis ni kol 6.30 petang naik bas pi Parit Buntaq, Perak.. best je name tersebut kan.. huahuahua.. cam biase ahh, skali skala kuar jengka ni laaa aku nak singgah merate2.. ingat nak pi bagan serai jap mase on the way gi perak tapi taktau lagi.. tunggu kompermasi matlutut laa kan.. pastu mase on the way nak balik jengka baru laaa singgah kl.. pi melawat kawan2 lama.. kawan2 skolah.. dan lain2..

UKM?

Salah satu dialog yang kerap mengambil tempat mase aku praktikal kat TNB aritu:

orang: blaja kat uniten ke?
aku: eh tak.. uk..
orang: uk...m? universiti kebangsaan malaysia?
aku: err.. uk laa.. united kingdom..
orang: oooo uk tu...
aku: yer2.. isk2..

aiseh sengal giler perbualan sebegitu..

Wayang

Skang cam banyak citer best.. wayang last aku tengok: citer hantu siam - Dorm.. mantap gak ahh citer die.. aku suke.. lawak2.. best je.. mula2 aku bajet kompem citer tu cam bangkai jugak sebab sblom tu aku layan citer hantu korea - Voice, mangai giler.. buang duit je.. benci btol aku citer pening2 cenggitu.. dah laa tak seram pon.. sakit hati sakit kepale je tengok.. arrgghh emo2.. takpe.. pastu aku tengok Dorm tu pon sebab aku gi aritu mase weekdays, so cam murah ahh kan.. buleh ahh spend.. low expectation laaa.. tapi ternyata best gile gak ahh citer tu.. sekian review untuk kali ini..

Result

Dah dapat result exam bulan 6 aritu.. huahuahua.. hampeh.. turun duhhh aku nyer average.. class pon dah turun.. tahun lpas mase first year buleh gak dapat 2:1 atas pagar.. second year langsung 2:2.. isk.. apo nak jadi ekau ni.. nak jadi computer scientist lerrr.. aihhh..

Nenonenoneno

Takde ape dah laaaa.. jap.. oleh sebab kat rumah aku banyak nyamuk malam2, pastu aku pon malas nak pakai kelambu.. aku pon install laaa mosquito repellant (cenggitu ke eja die ah).. satu kat pc aku, satu lagi kat nokia n70 aku.. ahaha.. canggih gile ubat nyamuk.. amacam.. mangai btol.. tak lari gak nyamuk taktau laaa.. shuh2.. lu punye MDA buleh ke install ubat nyamuk haa azmir.. kohkohkoh..

Oklaaa daripada aku dok merepek je kat sini baik aku gi beri'tikaf kat masjid ye tak.. hohoho.. insaf2.. tunggu asar pastu smayang asar pastu pi Pasaraya Mat Sapak (hahaha best2) beli biskut ngan kordial mangga yang sedap.. pejam celik pejam celik dah kol 7 kan.. kejap je.. pastu balik..

Wokeh, wassalamualaikum!

2 comments:

mr dx said...

bapak...pasang insect repellent(aku pun tatau eja betul ke tak) kat nokia dgn PC tu...sialla mana lu cari die nye installer duh..die tak pakai RAM banyak ke, berat nnt duh computer...hahaha

bojol said...

hohoho.. mane ade pakai ram duhh.. die kuar bunyi je.. aku rase buleh buat human repellent jugak laa dengan bunyi tersebut