Friday, October 06, 2006

Banyak Bende

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

Hmm. banyak gak bende yang terase cam nak diluahkan nih. hohoho. takpe2. one by one laaa kan. ooo yeah. gua teringat mase cuti summer haritu. gua jalan2 ah sket. lpas balik kampung (kezen gua kawen), gua lepak KL lak seminggu. 2 malam lepak kat tempat Acap kat HUKM, 2 malam lepak kat tempat Daos kat UPM, 2 malam lepak kat tempat Anip kat UM, 2 malam lagi lepak kat rumah Rudeng kat Bangi. wahhh, cam dah plan plak semua tempat gua gi 2 malam kan. mane ade, kebetulan je tetibe semua 2 malam. hmmm.

Tapi satu bende yang gua tak berape paham mase gua lepak2 kat KL tu ialah tragedi tayar pancit. tayar motor laaa. hari first gua sampai KL tu, gua tumpang moto Acap, pi kenduri kawen member gua (ArepHon) kat TTDI. malam tu lpas kenduri biase ah jumpe member2 lame lepak2 kat kedai kan. tapi nak jadi cerite tibe je tayar blakang pancit. chitt. tapi dengan kepakaran diorang lpas jugak laa balik rumah kan. pastu esok pagi Acap pi laaa repair tayar motor die. malamnye aku tumpang motor Mirul plak. mase tu dari tempat Daos nak pi tempat Acap. elok2 je sblom masuk highway, tayar motor Mirul plak pancit. tayar blakang jugak tuh. chisss. apekah semua motor yang aku tumpang akan pancit? aku rase aku takde laaa berat sampai tahap memancitkan tayar. arrghhhh. diet2!

Mase cuti summer gak banyak laaa plak citer indon. Malim Kundang laaa, Bawang Putih Bawang Merah laaa. aihh. ade satu hari tu, gua lepak2 ngan adik gua yang baru 3 tahun tu, Puteri Damiea namenye. time tu petang laa kan. tengah lepak2 tibe2 mak gua (selaku peminat setia Bawang Putih Bawang Merah) panggil adik gua tu ajak tengok skali. tapi adik gua taknak. bile gua tanye apsal taknak tengok citer tu, die cakap kang die nangis. erkkk. pastu die cakap citer Malim Kundang pon die takmau tengok sebab takut nangis. hahaha. adik gua ni sensitip gak aaa. penah skali tu, tengah tengok TV laa kan, ade laaa cerite melayu tu, bapak die tengah sakit kan. pastu tetibe meninggal. pastu budak yang dalam TV tu pon nangis laa kan. tibe adik gua join sekaki, nangis jugak. hohoho. aihh tetibe gua rindu kat adik gua. kohkohkoh.

Ni citer pasal adik gua lagi sorang plak. name die Kakcik laaa. tengah blaja kat UiTM kan. haritu die baru beli laptop. hohoho. jeles2. gua pon takde laptop. mane aci kan. hahaha. takpe, tu lain citer. ni nak citer bende lain ni. so malam lpas die beli tu, gua pon tolong laaa install ape2 bende yang penting2 & best2 yang mamat kedai tu tak install kan. pastu gua pon cakap laa kat Kakcik tu, "eh lu kalo nak ambik MP3 dalam PC gua lu pegi laa copy". wahaha. tipu gile cakap lu-gua dengan adik2 kan. tak baik tak baik. gua cakap dengan sopan santun laa kan. pastu die pon pi laaa copy MP3 dari PC gua masuk dalam USB. lpas dah siap tu, gua laaa plak copy MP3 dari USB tu masuk dalam laptop die kan. yelaaa, kire gua nak tolong susun terus laa kan. senang sket nak organise. mula2 jumpe lagu2 biase2 je ahhh. stakat Linkin Park tu normal je kan. Green Day pon ade gak die copy. normal lagi tuh. tapi tibe ade Slipknot. ape kes? banyak plak tuh. weh gua pon tak layan Slipknot nih. bingit gile. argghh tertekan gua adik gua dengar Slipknot. gua takleh accept. lain kali dengar laa dangdut ke kan. baru laa ngam. kohkohkoh. takpe, biarkan adik gua dengan Slipknot-Slipknotnye.

Citer lain plak. baru je tadi gua rase bersalah laa plak kat sekor lalat. ntah camne die buleh sesat dalam bilik gua kan. sejak petang tadi laaa dok menonong je tak berarah. kesian plak gua tengok kan. tak jumpe tingkap kot. maka gua pon bukak laa tingkap luas2, nak kasi can die kluar kan. tapi die tak kluar2 jugak. gua pon tepis2 laaa nak halau die kluar kan. terer laa plak die mengelak. arghh. gua pon ambik ridsect. bajet nak kasi pengsan je, lpas tu senang ah gua nak letak die kat luar kan. tapi tibe2 gua lupe diri. lpas lalat tu jatuh je atas lantai, die dah mabuk2 kan. takleh terbang dah. gua sembur lagi ridsect. bertalu2. adeh. pastu die dah tak bergerak dah. alamak. ape gua dah buat. lalat tu takde buat salah ape2 pon kat gua kan. mane laa tau die tersesat je ke kan. adoi. sakit jiwa gua dibuatnye. nak taknak, gua pon ambik laa kertas nak ceduk lalat tu nak letak kat luar kan. tak bergerak2 jugak lagi. arghhh. pastu gua pon letak laa kat luar tingkap, dengan harapan angin yang bertiup segar tu akan memulihkan pernafasan lalat tu laa kan. tapi ntah laaa. cam takde ape2 kemajuan pon. maka gua pon meninggalkan lalat tersebut di tepi tingkap dan menulis perenggan ni. eh tunggu jap, gua nak tengok lalat tu ade lagi ke tak kat luar tingkap... [beberape saat kemudian] huhuhu lalat tu dah takde kat situ laaa. aku harap die dah sembuh seperti sediakala dan tidak lagi memasuki bilik gua yang jahat ini. sekian kisah lalat. tu kisah lalat. gua ade lagi kisah cicak ngan kisah tikus, tapi lain kali laa kot. sape pon nak dengar kisah binatang2 ni kan. lu orang pon taknak bace kan. amende lerrr.

Oh yeah. kan haritu mase summer break gua kene pegi buat latihan praktikal kan. sponsor gua (TNB) laaa suruh buat praktikal. kitorang panggil praktikal tu Latihan Industri (LI). gua malas nak cerite banyak, sebab kalo lu orang nak tau ape kisah sebenar (dan tak berape benar) lu orang bace laa gua punye LI Report. LI Report ni memang sebijik2 ape yang gua hantar kat sponsor gua lpas LI tu. merepek gile laa ayat2 gua dalam tu. isk. lpas gua hantar tu, gua bace balik, ade laa terjumpe due tiga ayat salah grammar, salah eja. tapi yang tu pon gua tak btolkan lagi. maknenye ape yang gua letak kat sini ni memang ape yang sponsor gua dapat laa. kalo lu orang rajin lu orang bace laaa. adehhh.

Amende lagi ni. banyak gak lagi gua nak citer. bende2 siries, bende2 tak siries, bende2 separa siries, semua ade laaa. tapi dah tak larat. lain kali plak yeah. lu orang pegi laa buat bende2 lain yang berfaedah sebelum membuang mase lagi skali kat sini suatu hari nanti okeh?

Oh yeah. sblom tu. gua nak bagitau ni. drama bersiri busuk yang bertajuk Dunia Baru tu kan, abes sampai episod 13 je rupenye. so nak dijadikan cerite, gua ade laa complete dari episod 1-13. lu orang taknak tengok kan. so takyah laaa susah2 gua upload dah. huahuahua. gua saje je bagitau ni nak kasi lu orang yang tengok tak abes tu rase jaki ngan gua. baik lu orang jangan jaki. sempena bulan puase ni baik lu orang lupekan aje citer berunsur sosial sebegitu. wokeh. hohoho.

Okeh laa. lain kali pulak.

Wassalamualaikum!

0 comments: