Monday, October 09, 2006

Kad Raye (busuk n mahal)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Entry kali ni, gua khaskan untuk tayang/promote kad raye. kad raye ni homemade, tapi bukan gua yang buat. gua tolong buat iklan je. tapi taktau laa apsal brader yang buat kad tu amat baik hati laa plak nak letak name gua kat belakang kad tu kan. kahkahkah.

Gua bajet harge dalam £1.00 laa sebijik. hohoho. bukan gua yang letak harge. brader yang buat kad ni laaa yang letak harge tu. mahal ke? lek2 dulu. cube lu orang tengok dulu camne rupe die. siap dengan envelope skali brader tu kasi tau tak. tapi yang tak berape best nye, kad raye brader ni hitam putih je. kohkohkoh. brader tu cakap die malas nak beli ink kaler laaa. printer brader tu brand lexmark yang terkenal dengan kemahalan ink nye. nanti kalo brader tu buat kaler2 kang lagi mahal laa plak. terpakse jual dengan harge £18.00 sekeping. sape nak beli? huahuahua. tipu gile laa kan. contoh je tu. so harge £1.00 ni kire murah laa. siap termasuk komisyen gua lagi tu. kohkohkoh.

Okeh2 enuff talking. sebijik gambar memberi seribu kate2. so korang dengar laa sniri kate2 daripada gambar2 di bawah. click laa mane2 gambar kalo lu orang nak tengok dalam size sebenar kan...



Ini rupe paras depan die laa.. hitam putih, tapi kertas hi-quality punye..



Ni plak bahagian dalam die laa.. double layer tuu.. mahal nih..



Belakang die.. kan gua dah cakap ade name gua.. apsal ntah.. haaa saspek2..



Envelope jugak disertakan.. haaa amacam..

Hohoho.. walaupon takde mane2 gambar tu yang diiringi seribu patah perkataan, tapi cenggitu laa lebih kurang rupe die.. hohoho..

Sesape yang dok dekat ngan gua buleh laaa sound gua kalo nak. kalo lu orang dok jauh2, aihh susah laa plak gua nak pos ape2 semua kan. so sape yang dok jauh2 takyah laa susah2 nak mintak. hahaha. cenggini laaa. sape yang dok jauh2 kalo nak gua email laa die punye design. tapi lu orang kene print sniri pastu potong sniri pastu gam sniri laaa kan. alaa mudah je tu. tapi harge £3.00 laa plak. eh, apsal lagi mahal? haaa. adekah lu orang bajet kalo kene print-potong-gam sniri lagi murah? no no no. dengan membeli design tersebut lu orang buleh print-potong-gam beberape banyak kad pon yang lu orang nak. sebab tu laa lagi mahal. kire bagus jugak laa kalo lu orang nak tong-tong dengan member2 lu orang kan. err, tong-tong = kongsi laaa. hohoho.

So, sape nak sile bagitau gua. sape taknak gi main jauh2. shuh2. errr gua rase bisnes sebegini tak akan maju. hahaha. correction2: sape taknak sile laa bagitau member2 lu orang yang lain kot2 diorang nak kan. haaa baru laa buleh maju sket bisnes gua.

Sebagai penutup, gua nak mintak ampun dan maap kat member2 gua yang bakal mendapat kad raye buatan sendiri ni daripade gua. bukan ape, sebagai promoter gua dapat laa special price kan, jimat sket. pastu gua usha2 kad raye kat kedai pon tak seberape gak laa. tahap kad raye kanak2 je. arrgghh. maklum laa kat UK ni mat saleh bukan sambut hari raye. sengal btol laaa.

Wassalamualaikum!