Wednesday, December 27, 2006

Fantasy Couple

Assalamualaikum..

Hohohoho.. ni aku nak promote sebijik drama bersiri dari korea. tajuknye kadang2 Fantasy Couple, kadang2 Couple of Fantasy, kadang2 Couple or Trouble.. mane2 laa kan. taktau laa ramai yang dah tengok ke blom, tapi sebab aku baru tengok minggu lpas, so cam excited laa nak promote. macam best je drama ni. actually memang best pon. aku habeskan 16 episod dalam 4 hari. satu hari 4 episod laaa purata kan. kire agak over gak laa untuk stended aku yang tak berape nak layan drama sblom2 ni kan.


So, korang buleh usha Official Site die, tapi official site tu dalam bahase korea laa plak. tak kuase aku nak cube untuk memahami. untuk info2 yang lebih bermakne maybe buleh bace kat DramaWiki laaa kot.

Basically citer ni pasal sorang laki yang bajet nak balas dendam kat sorang pompuan yang kecccoh sket laaa (kecccoh gile actually). lpas beberape kali laki tu dikenekan oleh pompuan tu, die pon emo laaa. sampai laa satu hari die terjumpe pompuan tu tersadai kat hospital, sebab tengah hilang ingatan. so laki tu pon berlakon konon2 diorang tu dulunye couple dengan tujuan untuk bawak pompuan tu balik rumah nak buat jadi orang gaji tanpa gaji. begitulah adenye.

Secare overall citer ni memang lawak + best. ade gak part sedih (huhuhu). ade part saspen. ade part seram. ade part sakit hati. ade part jiwang. kesimpulannye memang best ahh. terpakse ngaku. uhuhuhu... pastu hero die hensem. hahahahaha... eh siriyes tak tipu. macho dan gagah juga. eh dah2 jangan puji lebih2. pelik je bunyinye. hohoho..


Oh Ji Ho

Kepade peminat2 pelakon wanita (aku dalam kategori ni!) jangan risau, lead actress pon cun + best juga.

So, kat mane nak layan drama ni? kalo rajin nak dload, buleh pegi kat SilentRegrets.com laa kan. kat situ die ade kasi link nak dload from MegaUpload laaa. drama ni punye OST pon ade kat situ jugak. actually aku tak pernah dload from silentregrets tu, so aku taktau laaa kualiti video die camne. korang try laaa dload satu dulu yer.

Kalo malas nak dload, actually buleh tengok streaming je pon. pegi kat Stage6 pastu search laaa Fantasy Couple kan. buleh tengok terus kat situ, tak payah dload pon. nak dload kat situ pon buleh je. aku dload kat situ laaa sblom2 ni sebab malas nak layan streaming. kualiti mantap je. ini streaming divx video punye, bukan streaming flash video macam youtube/google video tu.. aku tau ramai yang maleh nak search, so aku dah search siap2. korang click je link2 stage6 kat bawah ni..

01 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046494
02 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046765
03 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1048090
04 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046884
05 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1046909
06 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047105
07 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047130
08 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047159
09 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047199
10 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1048071
11 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1048039
12 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1047595
13 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1051226
14 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1051264
15 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1054949
16 - http://stage6.divx.com/members/254936/videos/1059498

OST - http://www.megaupload.com/?d=PG6CMZIO

Di kesempatan ini jugak aku nak berterimekaseh kat mek yang promote citer ni kat aku =p
Layan jangan tak layan..
Sekian terimakaseh!

Wassalamualaikum!

Wednesday, December 13, 2006

Of Estrogen and Progesterone a.k.a. Going Feminine?

Assalamualaikum..

Hohoho. aku rase cam banyak gile aku berusaha nak mengkuruskan dan meng-fit-kan badan. tapi rupe2nye tanpa aku sedari dalaman aku plak yang jadi makin "feminin". ngiahiahia. geli je bace kan. siot laa. kadang2 aku layan movie bodo2 pon buleh rase sedih, rase sebak. tak ganas langsung. arrgghh.

Aku taktau nak start citer dari mane, so aku start je laa mane2 eh. pagi ahad haritu macam saat2 yang paling aku rase cam down gile ahh dalam 2-3 tahun nih. dengan segale macam perasaan penat, ngantuk, sedih, sunyi sepi, risau, bodo (?), sengal dan lain2 lagi laa. hohoho. begini ceritenye...

Aku ni buleh dikatekan antara manusia paling sengal laaa yang korang buleh jumpe kot, despite my lowly self in every aspect. kohkohkoh. sentiase sengal. mungkin sebab aku low life laaa aku sengal kot. orang2 high mane ade sengal2 kan. ahh, ape2 laaa. haritu aku gi hantar member2 aku kat airport. diorang kene tido airport sebab flight diorang awal pagi esok kan. antara ramai2 manusia, aku je sorang yang dengan sengalnye gi nyebok ngan diorang kat situ. uhhhh. diorang bertiga laa kan, campur aku jadi laaa berempat. kitorang sampai airport dalam pukol 2.30 pagi laa kot, pastu diorang kene check-in around 7.30 pagi, so ade laaa lebih kurang 5 jam kene nunggu. niat baik aku macam nak tolong tengok2kan diorang je so that diorang buleh tido dengan aman. but it turned out that susah jugak laa nak tido nyenyak kat airport kan. ye laaa, mane ade tilam, bantal, katil semua2 kan. dengan orang ramai lalu lalang lagi. so most of the time diisi dengan bersembang2 laaa..

Aku seronok dengar diorang bersembang. macam2 diorang bersembang. adekah itu yang dikatekan girl talk? errgghh, apsal aku suke dengar girl talk ni... nak join bersembang, tak pandai. kire dengor je laa kan. skali skala je nyampuk. sembang punye sembang, sampai laaa waktu subuh. so smayang laaa subuh. then tak lama lpas tu, diorang pon check-in laaa. pastu lpas ber-babai2, diorang pon blah masuk dalam.. aku dah takleh ikut, so aku pon gi ler kat bas stand, nak balik.

Time baru naik bas tu laaa terase macam "damnnn sunyi sepi gile.." hohoho.. kalo tak kerane aku tertido sebab penat and ngantuk gile, maybe aku dah ternangis dah time tu (kahkahkah). dah laaa time tu macam aku tengah tunggu gf aku reply msg aku, tak reply2 jugak. malam tu sblom sampai airport aku dah msg skali, die tak reply.. mase dok nunggu kat airport tu pon aku msg lagi skali, tak reply jugak lagi. aku bajet musti tengah tido laaa kot. so maleh aa nak kacau. tunggu die reply laaa kot kalo nak call ke ape2 ke. lagipon die n geng2 die nak gi paris pagi tu. aku bajet cam dari airport terus nak gi victoria sbb die cakap nak pegi sane from victoria kan. tapi sampai sudah tak reply2 jugak. so last2 aku pon tertido dalam bas.. naik je bas, bas blom jalan lagi pon, dah tertido dengan sebak2 di dada. kohkohkoh. kompem tak ganas. ergh maleh dah sambung citer.

So, tu laaa. aku rase macam makin lembut kat dalam. hohoho. pelik kannn. hahaha. pastu antara hobi yang aku paling suke ialah menjahit. hehe. tapi tu takpe laa kot, sebab mak aku pon tukang jahit. but still... pastu mase kat airport tu diorang cakap jarang laa jumpe orang laki suke makan bende2 macam cokelat and all. and sepanjang hari tu memang aku tak abes2 dengan cokelat penguin dan crunchy bar aku. tic tac tu biase laa kot.

Ade lagi sbnanye point2 yang buleh dikaitkan dengan sifat2 ke-feminin-an, tapi segan laa nak bgtau semua2 kan. tapi takde laa sampai wujud hormon estrogen & progesterone dalam badan kan.. ngiahiahia. anyway, nanti laaa aku ejas2 balik diri aku kasi ganas. hohoho.

Doakan aku wehhh..
Wassalamualaikum..

Freaky Diet

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..

Now this might not be freaky at all for most of you people out there, but for me it's a very big deal. i've started to eat vege. for the first time in my life i ate them, willingly. the exact date was 30th november 2006. i started with a small baby carrot for lunch, and then some salads for dinner. ahh malehnye nak buat ayat english. ngiahiahia. sambung2. masa mula2 makan tu memang macam nak mati. actually bukannye aku makan. aku telan je. tapi skang dah ok kot. dah lebih kurang 2 minggu laa kirenye aku start makan sayur. uhhhh.


Dinner aku pada suatu malam..

Selame ni memang aku anti gile ngan sayur. takde laaa alergik ke ape2 ke, just saje2 nak anti-sayur. maybe sebab memang tak pernah makan langsung sejak kecik. hehh. family aku macam pelik sket, orang laki biasenye tak makan sayur. orang pompuan je makan sayur. bapak aku tak makan sayur, aku tak makan sayur, adik laki aku tak makan sayur. mak aku, akak aku, adik pompuan aku makan je sayur. yang lagi pelik, pakcik2 aku pon tak makan sayur. nak cakap diorang semua adik-beradik, tak jugak. yang adik-beradiknye ialah mak and makcik2 aku. kirenye mak aku, dengan adik2 mak aku semuanye kawen dengan orang2 laki yang tak makan sayur. hahaha. taktau apsal.

Memang ramai laa yang tahu aku anti-sayur selame nih. So, bile ade yang found out aku dah makan sayur, semua tanye: "apsal ko makan sayur?", "sape suruh ko makan sayur?". heheh. macam2 laaa. yang penting semua nak tau sebab-musabbabnye. yang sebenarnye takde sesape suruh. aku sniri rase cam tetibe nak makan. nak dapat vitamin sket. nak cakap aku tengah sakit ke, tak jugak. ntah. dulu2 cam aku pernah terpikir laaa, aku tak akan makan sayur unless gf aku suruh makan. gf, bukan mak. kalo mak aku, aku tau die memang tak akan paksa aku makan sayur. kalo mak aku paksa pon, ape2 pon mak aku tetap mak aku. tapi gf lain kot. ntah laaa. tapi gf aku pon cam tak makan sayur. ngiahiahihaia. selamat laaa aku. takyah makan sayur. tapi tu laaa, last2 bukan sesape yg suruh, aku sniri yang merelakan diri untuk makan. aiyahh. healthy living laa konon.

Aku makan sayur, bukan kerana aku suka sayur, dan bukan kerana sayur itu sedap. actually aku tak rase sedap langsung makan sayur. uhhhh. aku makan sayur untuk bende2 nutrien dalam tu. aku cam terdengar laaa orang cakap, kalo kite masak sayur, kang vitamin2 dalam sayur tu rosak. so, aku memang tak makan sayur yang dimasak, sebab macam takde point je susah payah berkorban untuk makan sayur, tapi tak dapat vitamin. so aku makan salad je laa skarang. sayur2 yang buleh dimakan tanpa dimasak. hehhh. ntah laaa...

Enuff pasal sayur. beberape hari sblom aku start makan sayur, aku start makan satu bende lain. telur. mentah. ngiahiahia. yer, telur ayam mentah. sebab telur ayam mentah kaya dengan protein. cheap protein. hahaha. kate orang, protein dalam telur ni memang sangat2 sensitif terhadap haba dan persekitaran. so kalo kene haba sket pon, even half-boiled egg, protein dalam telur tu banyak benor yang hilang. apetah lagi telur goreng ke, telur rebus ke kan. so, the best way is to consume telur mentah. nak gaul telur tu pon kene slow2, takleh kuat2 sebab kalo gaul kuat2 pon buleh menjejaskan protein die. aiyahh. kecoh laa telur ni kan.

Pastu aku makan telur semua skali, putih + kuning telur. ade sesetengah orang makan putih telur sahaje, setelah dengan penuh skill-nye membuang kuning telur. ade orang cakap kuning telur banyak kolesterol, tapi ade pulak yang cakap kolesterol dalam kuning telur tu good cholesterol, bagus untuk balance-kan balik bad cholesterol from bende2 lain macam minyak dan segala2nye. and i chose to believe the second opinion sebab makan putih + kuning telur jauh lebih sedap daripade makan putih telur sahaje. hohoho. lagipon, putih telur binds biotin. kalo korang makan putih telur semate2, korang akan kekurangan biotin, unless korang ambik supplement biotin laa kan. dan secare semulajadinya, kuning telur kaye dengan biotin, so dengan memakan putih + kuning telur, masalah kekurangan biotin tu tak timbul laaa. takyah susah2 nak ambik supplement biotin. lagi satu, salmonella. orang cakap, makan telur mentah ni bahaye sebab buleh kene salmonella. tapi aku cam bace2 kat satu site kat internet, die cakap probability untuk kene salmonella tu macam kecik sangat. ngehngehngeh. skali lagi aku memilih untuk mempercayai statement tersebut. ntah laa. korang buleh bace semua2 pasal telur mentah kat sini. kalo rase2 tak cukup info, or kalo korang bajet orang tu bias ke, korang google laa sniri. hehh.

Mula2 aku start makan telur mentah, hari ahad, 25 november 2006. ahaha. time tu aku makan sebijik, walaupon ade suggestion suruh start dengan 2-3 spoonfuls sahaje. aku test rase cam buleh makan, so aku tibai je laa sebijik. so aku pon start laa makan sehari sebijik telur mentah. lpas 3-4 hari, aku pon start makan 2 bijik satu hari, sampai laa skang. maybe later aku akan tambah lagi kot. 5 bijik satu hari? 15 bjik? 50 bijik? uhhh tak kuase aku. by the way, sape2 nak try makan, aku suggest korang gaul dengan sedikit kicap, sedap je. hehehe. actually rase macam half-boiled je, the only difference is the sticky & gooey putih telur (eckss!). kadang2 memang nak termuntah. hahaha. agak2 tak tahan, telan je cepat2. jangan biar lama2 dalam tekak. hehh.


Fresh raw egg!


Setelah digaul dengan kicap. nampak sangat sedap kan =p


So, tu je laaa pasal makanan2 aku skang. mase aku browse2 internet tadi, terjumpe bende alah ni: The "Fuck It" Diet. ahaha. cam best je. kalo diet2 aku skang gagal, maybe aku try laaa kot diet cenggitu. matilah.

In conclusion, aku ingin menyampaikan sekalung penghargaan kepade consultant2 aku: dr google, dr wikipedia dan doktor2 swasta yang lain [you know who you are] =p

Sekian, wassalamualaikum!

Sunday, December 03, 2006

Hakikat Sebuah Cinta

Assalamualaikum..

Hohoho. tajuk cam jiwang. tapi entry ni bukan entry jiwang. takde masenye nak jiwang2. tak ganas laa kan. ngiahiahia. macam laaa ganas sangat kalo dok asyik gelak ngiahiahia je kan. uhh.

Aku ni slalu je dok memilih mase yang kurang tepat untuk ngupdate bende alah ni. esok ade deadline untuk submit Progress Report untuk 3rd Year Project aku. aihh. sengal. tak larat dah nak menggoreng ayat report tu. malam tadi satu malam aku tak tido dok merapu ayat ntahpape dalam tu. ni tengah lepak2 jap, tulih2 kat sini dulu, tido2 dulu, kang baru sambung balik. camne2 pon, mintak2 dapat markah best. hohoho. amin.

Kembali kepade tajuk entry ni. Hakikat Sebuah Cinta. sbnanye ni tajuk lagu lama. kumpulan Iklim. hohoho. rase2 cam dah 3 minggu straight aku dok dengar sebijik lagu ni je hari2. kalo korang tengok status aku kat msn msgr, memang lagu ni laaa tak tuka2 langsung. motif? ntah. nak cakap lagu ni best sangat, cam biase2 je rasenye. best tahap gitu2 je laaa. nak cakap ade kaitan dengan kesah hidup aku ke, takde kaitan laa plak. siriyes takde kaitan. aku download lagu ni hari tu pon sebab terjumpe, bukan sebab memang aku nak carik. tapi yang obvious-nye memang tak bosan lagi laa aku dok dengar. aihh. ontah laaaa pakcik makcik oi. kalo korang nak layan korang buleh dload kat sini. pastu lirik ade kat sini. layan jangan tak layan...

Entry sblom ni yang ade java code tu aku dah unpublish. panjang sangat. menyampah aku. lambat gile nak load. uhhh. komplen je banyak. shadap lah.

Lapaqnye. eh tetibe je. tapi tu laa. lapar. btol. tak tipu. gi makan lagi best.
Wassalamualaikum!