Thursday, December 13, 2007

Gadis-Gadis Ayu Mangsa Kapak dan Batu

Puteri Amanda
Engkau bukan sekadar satu nama
Puteri Amanda
Engkau bagai muzik dalam pustaka hati yang sepi


Eva Natasha, gadis yang ku puja
Kau bagai bintang kejora, mempesona

Di balik selendang sembunyi nur kasihmu
Tersimpul hatimu hatiku satu
Persis Si Majnun menagih kasihnya Laila
Terbelah dunia tetap bersama


Tiara, menggamit kenangan zaman persekolahan
Tiara, ku mimpi kita bersanding atas kayangan
Seakan bisa ku sentuh peristiwa semalam
Di malam pesta engkau bisikkan
Kata azimat di telinga

Pelayaranku bersamamu Delaila
Membelah lautan asmara
Memburu mutiara cinta
Pelayaranku bersamamu Delaila
Menyatukan kita semula
Yang telah terpisah lama


Relakan cintamu Seri
Leburkanlah rinduku ini
Agar bisa ku menikmati
Belaian kasih yang sejati

Cinta untuk Nabila
Aku ciptakan sepanjang hidupku ini
Telah lama aku mencari
Ke mana menghilangnya puteri


Tiada syair indah, termampu ku ciptakan
Yang setanding indahnya
Belai kasihmu, Juwita

Shakila, indahnya namamu
Seindah syair purba lama tapi berharga
Shakila, anggunnya wajahmu
Tiada taranya, engkau ku cinta


Pinjamkan sinarmu Nur Nilam Sari
Buat ku merempuhi malam
Kabus berlabuh bagaikan awan
Mengaburi penglihatan

Isabella adalah kisah cinta dua dunia
Mengapa kita berjumpa namun akhirnya terpisah
Siang jadi hilang ditelan kegelapan malam
Alam yang terpisah melenyapkan sebuah kisah


Rozana, kau gadis idamanku
Dua hati jadi satu
Bila kita bertemu oh Rozana
Rozana, kau gadis idamanku
Bila kan sampainya waktu
Kasih kita bertemu dalam cinta
Rozana

Dahaga kasih padamu Aliaa tiada akhirnya
Dalam kepekatan malam kaulah bintang
Ku gapai jauh untuk ku sentuh
Namun bagiku hadirmu seminit menjadi penawar


Namamu teratas indah bercahaya Laila
Menerangi ruang hati bersama makna mimpi
Kesucianmu kembalikan semangatku
Mendampingi cintaku yang lalu

Gugusan hari-hari indah bersamamu Kamelia
Bangkitkan kembali rinduku mengajakmu ke sana
Ingin ku berlari mengejar seribu bayangmu Kamelia
Tak peduli kan ku terjang
Biarpun harus ku tembus padang ilalang


Di ambang Wati
Di dasar hati
Dan diri yang menyeru sumpahan
Sehangat nyawa bergelora

Sebagai satu kenangan
Ku ciptakan satu taman
Rashidah Utama
Sebuah kubur cinta


Rina, biar terpisah jiwa cinta
Tak mungkin terpisah sayang
Kembara jiwa di celahan mimpi
Mengharap kita kan bersama di sana

Asalnya memang dulu aku tak percaya
Sehingga aku jumpa Sakinah
Cinta boleh mencair segala
Biar keras bagai teras buana


Aku sanggup cabar sesiapa saja
Yang sempat memandang cahaya kau itu
Dan tidak tergoda (wajahmu)
Tersungkur jatuh (kasihmu)
Menuntut kasih Latifah (jiwamu)

Jesnita, kali pertama terpandang wajah
Terpegun aku dan terpesona
Dengan senyuman dan lirikanmu
Membuat aku telah jatuh cinta


Ku dambakan kita hidup bersama
Sepasang kekasih teman yang setia
Asalkan kau sudi ku kan bahagia
Kerna ku percaya
Jiwa kita satu tak terpisah
Julia

____________________________________________

Hohohoh.
Maafkanlah andai ada yang tak sepatutnye dikapak tapi terkapak jua.
Dahaga seh. Takpelah. Biarlah aku bermimpi buat seketika lagi.
Wassalamualaikum.

Tuesday, December 11, 2007

Sirap Bandung, Part 2


Kedai yang same. Gelas dia ade kemajuan sket, tapi bandung die plak yang tak cukup sifat. Hohohoh. 'Ceroi', bak kata org kampung aku. Aihh

Wednesday, December 05, 2007

XPDC - Selendang Merdeka

Selendang Merdeka

Ku tak risau atau sasau
Takut kalau untuk menjangkau
Ku tak jeran atau segan
Biar lawan gagah bak syaitan

Tujuh gunung, tujuh laut, tujuh rimba
Ku seberangi
Alam kosong, alam misal, alam khayal
Dah ku tinggalkan

Pahit maung, sirih pinang, kapur gambir
Habis ku kunyah
Ular sawa, cicak kubing, naga sakti
Aku tak gentar

Lepas mati, aku hidup
Hidup merdeka
Sini sana, sama saja
Aku sama, sama saja
Aku merdeka
Merdeka
Merdeka
Merdeka


Mantap seh lagu nih. Haibat2.

Thursday, November 29, 2007

Hohohoh


Program Bina Insan 1, Residence Hotel. Hohohoh.

Saturday, November 17, 2007

Sirap Bandung, Part 1


Apekah? Tak pernah aku jumpe orang serve sirap bandung dalam cawan cenggini. Aku rase mase aku makan kat sini minggu lepas diorang bagi gelas standard lagi. Hohohoh. Name restoran dirahsiakan. Hehh

Friday, November 16, 2007

Takde Air


Kelihatan orang2 lelaki beratur nak ambik air smayang. Aih. Hari jumaat plak buleh takde air kat menara tm nih. Hohohoh. Saje ambik gambar. Masih dalam mode testing.

Blogger on the Go


Hohoho. Testing serounggg...

Wednesday, October 17, 2007

Kabut Serangkai Mawar

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Mula2 skali, of course lah Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kepade semua. ayat stended je, malas nak pikir ayat best2. hohohoh. selame ni best laa sangattt kan. chit. excited actually, first time raye kat Malaysia selepas 3 tahun beraye kat "somewhere only we know". biarlah rahsia. hohohoh. takde laaa lama sangat pon stakat 3 tahun kan, saje nak pura2 sayu. takpelah, biarlah dia.

Skang ni aku dah start keje ngan TNB. still under training lagi laa actually, under Program Eksekutif Pelatih yang ke-30 (PEP30). hohohoh. aku kerje kat bahagian ICT, atau lebih spesifik lagi, kat bahagian ERP (Enterprise Resource Planning). Nak lagi spesifik, under EHRMS (Enterprise Human Resource Management System). so, itulah die. pelik2 je name kan. mase mula2 masuk hari tu blur je aku dengar name department2 and division2 ni semua. skang dah ok sket kot. hari2 ade briefing and macam2 introduction.

Aku baru je laa start keje, 01 Oktober haritu. kire minggu ni baru minggu ketiga laaa aku keje. opis aku pulak bukan kat TNB punye HQ (Bangsar), tapi kat Menara Telekom (Kerinchi). tapi dekat je laaa dua2 tu. buleh je jalan kaki from one to another. so, itulah.. TNB punye ICT division opis die kat Menara TM. hohohoh. saspen je aku mase test haritu diorg suruh gi buat test kat Menara TM. ingatkan TNB nak suruh aku masuk keje ngan Telekom ke ape. ape2 pon, skang aku dah keje ngan TNB. so, loan/scholarship YTN (Yayasan Tenaga Nasional) yang RM90,000+ tu tak payah aku bayar balik. alhamdulillah. hohohoh.

Sehubungan dengan itu, oleh sebab rumah aku kat Jengka, terpakselah aku pindah ke KL sebab dapat keje kat KL kan. takkan hari2 nak ulang alik Jengka-KL. mati jugak laaa kalo cenggitu kan. hohohoh. ape2 pon, aku dah masuk ke rumah flat kat Cemerlang Court. cemerlang laaa sangattt kan. kalo naik LRT turun kat stesen Taman Melati laaa. agak2 15 minit jalan kaki from stesen tu sampai ler rumah aku. sbnanyer rumah tu rumah azmir jugak tapi aku malas nak mention. tapi dah ter-mention. camne nak un-mention ah. uhhh whatever. sape2 knal aku meh laaa jemput datang beraye. tapi sile bawak kuih raye sniri laaa. ala2 potluck gittew. ahakz lolz.

Sejuk laaa plak. aku lemah btol dengan aircond opis nih. tak tahan seh. sejuk yang natural aku buleh gak tahan, sejuk aircond ni macam hampeh je. artificial siot. tak bagus untuk kesihatan. seriyes tak tipu. hohohoh.

Oleh yang demikian, setakat ini sahajelah update untuk kali ni. bosan gile seh. matilah.

Wassalamualaikum.

Friday, September 07, 2007

Merdekakah Kita?

Tersebutlah kisah, sebuah dialog di awal pagi, antara seorang ayah dan seorang anak.

Anak: alaaa pak, tak buleh ke?
Bapak: hohoho. bukan bapak taknak bagi. tapi bende tu mahal.
Anak: alaa pak, bukannye banyak pon. sebotol je saye nak.
Bapak: hohoho. ye laaaa, hari ni sebotol. entah2 esok lagi sebotol. lusa dah 2 botol.
Anak: alaa pak, takkan laaa sampai cenggitu. takkan laaa saye sampai ketagih.
Bapak: hohoho. sekarang memang ko buleh cakap tak ketagih lagi. tapi bile dah start kang, ko tu bukan buleh caye.
Anak: alaa pak, abes batuk saye ni macam mane. dah 3 hari saye batuk2. tapi bapak taknak belikan ubat batuk. tolong laaa pak, sesudu pon jadi ler.
Bapak: hohoho. sesudu? dulu pon ko mintak gam sekelumit cuma je. kate nak gam pelekat kat motor. tapi lepas tu ketagih nak hidu gam sampai berbulan2.
Anak: alaa pak, itu gam. yang tu saye mengaku memang saye terlanjur. pengaruh rakan sebaye pak.
Bapak: hohoho. habes sekarang ni ko dah takde rakan? eh plisss lah, selagi ko bercampur gaul sehingga sebati dengan mat2 rempit tu, mat2 gian tu, berhenti laa berharap aku nak belikan ubat batuk untuk ko.
Anak: alaa pak, camne ni. ok laaa demi mengubati batuk saye ni, saye rela memutuskan hubungan persahabatan saye dengan diorang. tak ke mane jugak pon berkawan dengan diorang sebenarnye.
Bapak: hohoho. baguslah kalau ko dah sedar. tapi tu satu hal, ni lagi satu. ko ingat ubat batuk murah ke haaa? setakat sesudu buleh laa aku support. tapi buatnye ko ketagih macam dulu kang. bukannye aku taktau ko tu, rokok ketagih, gam ketagih, dadah ketagih. semua mahal2 tu. lain kali kalau nak ketagih, pegi laa ketagih rumput ke. tak payah susah2 aku potong rumput tiap2 bulan.
Anak: alaa pak, saye janji kali ni saye tak ketagih dah. saye batuk btol2 ni pak. uhuk uhuk. koff koff. haaaa, tak percaye lagi?

Si anak terus menyambung batuknya dengan bersungguh2.

Anak: alaa pak, dah penat saye batuk, takkan tak percaye lagi?
Bapak: hohoho. baiklah, bapak percaye. tapi malangnye, bapak memang hanye ade duit cukup2 untuk beli sebotol. kalo ko tak baik lpas minum sebotol tu, ko tanggung laa sendiri.
Anak: alaa pak, jangan risau. sebotol pon cukup laaa pak. kalo saye tak baik jugak, botol2 berikutnya saye beli sendiri.
Bapak: hohoho. ko nak beli sendiri? mane ko nak cekau duit? nak merompak?
Anak: alaa pak, tak baik tuduh saye macam tu. saye pon ade harga diri pak. saye ade laaa perancangan tersendiri.
Bapak: hohoho. perancangan? perancangan ape? citer sket kat bapak. kau tu pmr pon tak lepas, apetah lagi spm.
Anak: alaa pak, tak bulehkah saye berahsia? biarlah rahsia.
Bapak: hohoho. takde2. ko cakap sekarang jugak.
Anak: alaa pak, tapi bapak jangan gelak tau. saye... saye... saye...
Bapak: hohoho. saye ape??!!!
Anak: alaa pak, jangan laaa jerit2. bapak jangan gelak tau. saye nak masuk akademi fantasia.
Bapak: hohoho. hohoho. hohoho. dah tergelak nak buat camne kan. wahai anak, bukan bapak taknak bagi. tapi dah sedozen kali ko pegi audition, sekali pon tak lepas. balik2 menangis. balik2 merajuk. sudah2 laa tu, hentikan laaa niat ko yang takde laa sesuci mane pon tu. nyampah aku.
Anak: alaa pak, tak bisakah bapak berikan sedikit restu?
Bapak: hohoho. setakat AF, tak payah laaa. tak kuase aku. kalo ko nak gi jadi angkasawan negara ke, memang aku restukan.
Anak: alaa pak, angkasawan susah laaa. tapi takpe pak. demi memperolehi restu bapak, saye rela menjadi angkasawan negara.
Bapak: hohoho. for real? sungguh tak tipu? baiklah. angkasawan it is then. ok lah, bapak nak beli ubat batuk ko ni. ko nak brand ape? cap kelape laut afrika kan? bapak masih ingat, itu feveret mak ko sejak dulu lagi.
Anak: alaa pak, itu feveret mak. ubat batuk feveret saye sudah tentulah Ubat Batuk Cap Bapak dan Anak. sempena dialog anak-beranak yang syahdu ni kan.
Bapak: hohoho. baiklah, andai itu mahumu. bapak pergi dulu yer.
Anak: alaa pak, kalo ye pon mandi laa dulu.
Bapak: hohoho. yelaaa2.

Rupe2nye kedai tutup haritu kerana hari merdeka.
Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-50.
Malaysiaku Gemilang.

------------------------------------------------------------------------

Sekian, terima kasih.

Monday, July 23, 2007

Goodbye Spatula!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Hooooooo. Tengah mengira detik dan waktu nak balik Malaysia nih. aku balik lagi 2-3 hari. perasaan? ntah. nak cakap sedih, tak sedih pon (maybe blom sampai mase nak sedih kot). nak cakap gembira, tak gembira jugak pon. hmmmm.. dengan kate lain, event "balik msia" ni same je kot macam event2 lain dalam hidup aku buat mase sekarang ni. boring je. hohohohoh. boring seh. boring dan memboringkan. haritu kitorang (kitorang = Azmir, Farizal, Shimi, Nik, Zaki, Akmal & aku) pegi layan wayang cerite transformers. lpas wayang semua orang excited buat review sendiri. aku diam je laaa. aku diam kerane... aku tido. bengong. movie sket punye bising cenggitu pon buleh lelap. errggh. aku tak laa tido sepanjang2 movie tu tapi ade laaa ter-miss some crucial parts. start tak sampai 10 minit dah tido. pastu tibe2 terjage. kat tengah2 tido lagi. terjage balik. kat hujung2 tido lagi. aihhh. balik malam tu terus aku layan movie yang aku dah dload. kualiti of course ler takleh celen wayang kan. tapi kire ok laa, just nak recap balik jalan cerite. aksi2 dah tengok kat wayang tadi (separe sedar pon cukup ler). haaa cakap pasal movie transformers ni nak komplen laaa ni. aku rase macam robot2 transformers tu diorang design macam over laaa plak. buruk jadinye. dah laaa muka optimus prime ade mulut cenggitu. tahpape je. nyampah aku tengok. pastu badan sekor2 tahpape. banyak sangat sifat2 ke"besi"an. errr, paham ke? ntah. yang pentingnye aku rase tak lawa laa. hohohoh. transformers versi kartun dulu2 lagi lawa. sempoi je. pastu lagi satu, nak transform punye laaa mengade. ejas situ, pusing sini, lompat2 sket, ejas sane, pusing situ, lompat2 lagi. serabut laa plak aku tengok. grrrrr. robot power rangers transform lagi smart laaa aku rase. ok sudah2 laaa komplen kan.

Pokai. itu salah satu deskripsi yang tepat untuk situasi aku sekarang ni. satu2nya duit yang ade dalam wallet aku ialah sekeping duit RM50, bukan GBP50. duit ni memang ade sejak aku mula2 datang UK 3 tahun dulu kot. bajet nak tuka currency, tapi manjang terlupe je. lagipon there's no need to. ade baiknye jugak laa aku tak tuka. kalo tak maybe RM50 tu pon melayang jugak ler. skang ni aku hidup dalam hutang laaa jugak. tak banyak pon actually, GBP5 je. aku hutang dengan Azmir. hahaha, Azmir mendapat nama baik kali ni. dulu bajet2 nak balik ni sempat laaa simpan GBP1000 nak bawak balik Malaysia kan, kire ok laaa tu bagi aku yang tak kerja ape2 kat UK ni kot. orang2 yang keje cleaner or ape2 lagi tu maybe target lagi tinggi laa kan. tapi last2 aku balik tangan kosong je laaa. hahaha. kalo kire2 balik, tak jugak kot. GBP400 aku spent beli tiket flight yang buleh claim balik from sponsor aku (Yayasan TNB). pastu lagi GBP100 member aku pinjam blom pulang lagi. so aku bajet buleh laa dikatekan aku bawak balik GBP500 kot? hohohoh. Azmir, dont worry. nanti bile aku dapat duit aku bayar balik hutang ko GBP5 tuh. kiahkiahkiah.

Sblom balik ni kene laaa beli souvenir2 kan sedikit sebanyak. maka aku pon allocate laa around GBP30 sorang, untuk parents and adik-beradik aku. hmmmm. Mama + Abah + Kakyong + Abang Ji (abang ipar :P hohohoh) + Kakcik + Mat + Tuan Puteri Damiea. tambah lagi sorang, anak sulung akak aku yang bakal lahir tak lama lagi insyaAllah. hohohohoh. so, berape orang tu? 8 orang. haruslah GBP200+ melayang. tu yang melayang dalam family, takpe je. yang melayang luar family? takpe jugak, tapi tak perlu mention kot. hohohoh. tu beli kat ebay je semua tuh. aihhh. tapi takpe laaa. ingatkan ok laaa, semua dah setel. pastu tetibe teringat, gambar untuk graduation blom tempah lagi. gyaaaahhh. oleh sebab duit dah ala2 tengah menipis time tu, aku order gambar time salam dengan vice chancellor tu je laa sekeping. sekeping je, GBP15 including delivery. gambar2 time lain buleh ambik sniri pakai digicam je. pastu tibe2 teringat lagi, blom beli souvenir from Warwick University. gyahhh. duit makin tipis, so aku pon bajet laa nak spend GBP20 max untuk souvenir. tapi last2 beli sampai GBP30 jugak. grrrrr. takpe kot. bile lagi nak beli kan. kiahkiahkiah. pastu nak kene unlock phone plak sblom balik, kene laa bayar GBP20. last2 abes laa duit dalam bank account aku. aihhh. tengok wayang transformers haritu pon aku takleh pegi sbnanyer. takde duit langsung time tu. Farizal suruh pegi jugak, last2 die yang bayar. kiahkiahkiah. tengkiu lah Farizal. tapi bongok laa aku gi tido dalam wayang. grrrrrr. time tu dah hutang GBP10 dengan Azmir sbnanyer. tapi dengan naseb baeknye Nik (yang tengah banyak duit nampaknye) telah bersetuju untuk membeli board game LOTR yang aku beli sejak first year dulu (dan tak pernah main, actually tak pernah bukak pon except mase nak check semua bende cukup ke tak. satu pembaziran yang nyata) dengan harge GBP10. make dengan itu dapat laa aku melangsaikan hutang aku kat Azmir time tu. tapi lpas wayang haritu diorang ajak plak makan ramai2 kat luar. Nik cakap die nak bayar GBP50 (cayalah Nik! kan dah cakap die tengah banyak duit), remaining tu kitorang lagi 6 orang kene tong-tong laaa kan. last2 kene charge GBP80, so Nik bayar GBP50, selebihnye kitorang berenam kene laa bayar GBP5 sorang. maka kat situ laa aku hutang GBP5 dengan Azmir tu. gyahaha. skang tengah bajet ape2 lagi yang buleh dijual. ade external HDD enclosure, desk fan, heater, set pinggan mangkuk... heheheh. bile dah desperate mula laaa nak berpajak gadai kan. aihhhh.

Result. hohohohoh. alhamdulillah, believe it or not, last2 aku dapat jugak menggapai 2:1 (second class upper) untuk sijil BSc aku. me being me (yang biasenye suka berpura2 low profile), aku akan jawab "aku dapat 2:1, tapi 2:1 atas pagar je. sket je lagi nak 2:2," kalo ade orang tanye pasal result aku. hohohoh. btol laaa tu, aku dapat 60 something je. sememangnye atas pagar. kiahkiahkiah. sampai laaa satu hari aku jawab cenggitu kat Jia Yi (junior kat kmys), die marah aku. marah? hohohoh. "2:2 is 2:2, 2:1 is 2:1 laaa," ayat cenggitu laa lebih kurang. aku pon "yelaaa2, fine. 2:1 then." something like that laa kan. hooooooo. so itu laaa. 2:1. wajar laa kot, takleh dapat first class, sape suruh pemalas sangat. hohohoh. tengok2 balik, result aku macam going downhill aje kalo compare dengan exam dulu2. UPSR senang je, buleh 4A. hohohoh. PMR pon buleh laa 8A. SPM dah kantoi sket, 9A1 1A2 (biologi menghampakan). pastu A-Level kantoi lagi sket, 3A 1B (Further Maths! errgghh). last2 kat uni dapat 2:1. hohohoh. lpas ni takde academic exam dah kot. selamat laaa aku. hohohohoh.

Hmmm. mula2 tadi bajet macam nak buat summary pasal kehidupan kat warwick selame tiga tahun ni tapi last2 macam takde idea dah. ade je idea, tapi malas nak susun ayat. malas nak cerita sket2. tak best laaa cerita sket2. kalo nak cerite kene cerite semua. tapi kalo nak cerite semua matilah sampai bile tak akan habes. so, takyah cerite lagi laa kot. nanti2 laaa aku publish buku ke ape2 ke. kiahkiahkiah. kompem bosan nak mati buku tu kan. ngiahiahia.

Dah 2 jam aku menaip. tak larat dah. next update? ntah. macam biase, bile balik Malaysia kang secare automatiknye aku akan tersisih dari dunia internet. hahaha. tapi jengka dah ok sket skang, at least line handfon dah ade. tak payah dah letak handfon tepi bumbung macam 2 tahun lpas semate2 nak carik line. hahaha. internet yang tahap streamyx rase2nye memang blom ade laaa, tapi stakat dial-up memang ade beberape bijik rumah yang dah buat kot. rumah aku takde laa. home sweet home. buleh je hidup takde internet.

Ok laaa. doakan aku selamat balik ke Malaysia nanti.
Wassalamualaikum.

Tuesday, June 12, 2007

Hohohoh

Assalamualaikum,

Hohohoh. inikah perasaan bile dah abes blaja? cam biase je, takde ape2 pon. kiahkiahkiah. kalo pikir2 balik, best jugak blaja. mase final year ni laa first time beli and bace buku teks. mase study untuk final exam untuk final year ni laa first time buat mind map untuk revision. hahah. best2. dah last2 baru nak rase best blaja. chiss. untuk final exam haritu aku takde akademi fantasia. aku takde malaysian idol. aku takde one in a million. aku takde bintang rtm. tapi aku ade mentor. kiahkiahkiah. sebab tu laa best blaja kot? hooooooo fashy-fishy-fishy. biarlah. biarlah. biarlah.

Aktiviti aku skang nih lpas abes exam cam takde kemajuan pon actually. orang lain dah plan nak jalan merate2, aku dok melepak je kat bilik. kiahkiahkiah. not my thing laaa jalan2 ni. takde substance. pointless. hohohoh. of course laa tu pendapat personal aku. bagi orang lain mungkin jalan2 tu best, tambah ilmu pengetahuan semua2. tapi dah aku tak minat nak buat camne. baik aku kebosanan sorang2 kat bilik daripade bosan dan membosankan kat london, paris, new york kan? biarlah aku takde gaya, mutu, keunggulan. tak kesah pon. hohohoh tak maju jugak laa camni.

Skang dok layan movie. layan drama jepun. layan anime. layan e-book. donwload download dan download lagi. banyak je bende nak dilayan nih. bulan lepas aku download 101GB, tu musim exam tu. kiahkiahkiah. sakan sungguh. dah ade dua premium account skang, rapidshare dengan megaupload. macam mane tak sakan? matilah. dah bayar, aku nak sedut habes2an.

Nak tengok spiderman 3. kat wayang laaa. esok? lusa? tulat? hmmmm.. minggu lpas baru tengok Pirates of the caribbean 3 dengan ocean's thirteen. no komen. tak paham sangat pon acctually. kiahkiahkiah. 2-3 hari lpas aku dload pirates 3 with subtitle sebab nak tengok lagi skali, tak paham mase tengok kat wayang. adeh laa, sadis sungguh. ocean's thirteen pon dah download, tapi blom layan sebab blom jumpe subtitle. hooooooo. listening skill dah makin hampeh nih, semua movie nak kene ade subtitle. matilah. tapi takpe, tak lama lagi nak balik msia dah. hohohohohoh. aman hidup aku.

Hohohoh. okeh, setakat ini sajelah untuk kali ini.
Wassalamualaikum.

Friday, May 25, 2007

How Annoying Can You Be?


Tralalala.. gotta love spongebob!
hmmm study2!

Saturday, April 28, 2007

Buku, Buku, Buku, Buku dan Buku

Malangnya, buku2 yang aku maksudkan bukanlah buku2 teks, buku2 skolah, mahupun buku2 rujukan, tetapi hanyalah buku2 cerita semata2. terherher.

Assalamualaikum warahmatullah,

Pagi tadi aku usha2 buku kat Amazon dengan tujuan nak beli laa sebijik. bukan untuk aku, tapi untuk member aku laaa. besday die dah dekat, terherher. tapi bile dok usha2 tu, last2 aku sniri plak yang terangsang. terherher, gersang gile ayat. tuka laa, bukan terangsang, tapi tertarik. lpas lebih kurang sejam browsing around, aku pon terasa wajar laa berenti menambahkan buku ke shopping cart aku. bile aku check shopping cart nak proceed to checkout, aiyahh, 8 bijik buku's. terherher. kesimpulannye, sebijik buku untuk member tu, 7 bijik buku untuk aku. aiii ni besday member ke besday aku? total harga around £24.00, so bajet £3.00 laa satu buku. kire ok laa kot, still cheaper than beli kat kedai buku kat msia. nak carik kat eBay, malas (kang terbeli bende2 lain plak kang. terherher).

So, buku apenye? terherher. Jeffery Deaver punye buku. tajuk2nye (in no particular order) ialah: Hohoho. itulah die. sape2 ingat citer The Bone Collector lakonan Angelina Jolie (sebagai Amelia Sachs) & Denzel Washington (sebagai Lincoln Rhyme) tak lama dulu, haaaa, tu novel mamat Jeffery Deaver ni laaa. most of the novels kat atas tu pon citer pasal Lincoln Rhyme & Amelia Sachs jugak, except the last 2 books in the list kalo tak silap.

The one yang aku nak bagi kat member aku tu aku dah bace. yang mane? terherher, biarlah rahsia. psiko jugak laaa bagi buku2 cenggini time besday.

So, yeah. membace best juge sbnanyer, kire termasuk dalam hobi aku laaa actually. antara feverets aku dalam kategori psiko & thriller ialah Dean Koontz, Jeffery Deaver, Dan Brown, and Stephen King. dalam kategori fantasia pulak JRR Tolkien, JK Rowling pon buleh jugak laa kot. banyak lagi kot lain2, takkan nak ingat semua kot. kecik2 dulu slalu bace 5 Sekawan, 3 Penyiasat, Nancy Drew, Anak2 Hadi, dan anything yang seangkatan. terherher.

Sekian sahaje, wassalamualaikum warahmatullah!

p/s apsal banyak giler terherher?

Wednesday, April 25, 2007

Palmy - Yoo Tau Dai Reu Plow


Palmy - Yoo Tau Dai Reu Plow

Tur ja rob guan tur mark pai mai
Hahk wah tur mai reeb pai nai
Yahk hai yoo gub chaun dai mai
Hai row dai kooay gun gaun

Row tee kop gun mah teung wun nee
Bauk dai lerei chun roo seuk dee
Yahk hai tur dai roo suk tee
Dai pert hua jai

Tae tur you dai reu plow
Tur nun mee too ra arai reu plow
Yoo dui gun suk puk nung dai reu plow
Yoo nung kooay sa bai sa bai
Hai row rien roo gun

Row jark tee koey glai chit pook pun
Yahk hai roo pen mark gwah nun
Yahk hai tur dai roo juk chun
Mark gwah tee koey roo juk

Chun yahk hai row dai chai wun nee
Bauk ruang row tee row taang mee
Hai hua jai dai roo seuk dee
Mark gwah tee koey

Tae tur you dai reu plow
Tur nun mee too ra arai reu plow
Yoo dui gun suk puk nung dai reu plow
Yoo nung kooay sa bai sa bai
Hai row rien roo gun

Dai reu plow
Tur nun mee too ra arai reu plow
Yoo dui gun suk puk nung dai reu plow
Yoo nung kooay sa bai sa bai
Hai row rien roo gun


Ok, ni last. sudah2 laa layan karaoke lagu siam. terherher.

Download MP3: RapidShare | SendSpace
Download AVI: RapidShare

Nicole Theriault - Purng Roo


Nicole Theriault - Purng Roo

Tur kong hen chai mai
Wah chun ngoh young ngai
Tay hau jai long pai
Hai kon jai rai bahng kon

Tur turun chun gee krung
Young mai koey ja jum
Young hai kow gra tum
Hai jeb puad jai tung gee hon

Wun way lah paan pai
Chun young ngoh ngom ngai tau pai
Tur gaw glub pen kon kow jai
Hai het pon

Wun way lah paan pai
Kon hot rai gaw dern jark pai
Turr kow mah doo lae jit jai
Hai paan pon

Purng roo wah tur ruk chun
Tae chun mai roo mai son jai
Purng roo purng roo wah kuan ruk krai
Lae krai tee pen kon dee

Yahk jai kau dai mai
Kong mai mark gurn pai
Mah rerm ruang mai mai
Hai long tua suk tee

Mah pai nai eek laaw
Jur chum jai mah naan
Jeung kau leum wun wahn
Jeung ruk tur kon dee

Purng roo wah tur ruk chun
Tae chun mai roo mai son jai
Purng roo purng roo wah kuan ruk krai
Lae krai tee pen kon dee

Purng roo wah tur ruk chun
Tae chun mai roo pai ruk krai
Purng roo kon nee tee kuan wai jai
Hai jai gob tur kon dee

Hohoho. lpas ni ade lagi satu..

Download MP3: RapidShare | SendSpace
Download AVI: RapidShare

Beau & Jug - Kwarm Ruk Jark Chun


Beau & Jug - Kwarm Ruk Jark Chun

Kwarm ruk jark pai
Taung sia num tah man naan
Praw wah kow mai koey taung garn
Ja yoo kiang karng tur

Jeb chum yahng rai
Chun roo chun koey dai jur
Lae krung nee tee mah pob tur
Gaw praw kwarm kow jai

Ja mai kau sun yah toy kum dai dai
Jark wun nee kae tur cheuah jai tow nun
Hmm hmm hmm

Aht mai meuan yoo gub kow
Kon tee ting tur piang lum pung
Tee trong nee ja mee chun hahk tur taung garn

Aht mai meuan yoo gub kow
Tur fun rai kae piang mur wahn
Tae jark wun nee gaw kong mai sia jai

Kwarm ruk jark kow
Leuk seung fung jai tur mah
Meuan kaung kwun kaung garn way lah
Mai aht ja lop pai

Kwarm ruk jark chun
Mai wung dai tan tee krai
Praw wah ruk taung yaum kow jai
Lae prom dern dui gun

Ja mai kau sun yah toy kum dai dai
Jark wun nee kae tur cheuah jai tow nun
Hmm hmm hmm

Aht mai meuan yoo gub kow
Kon tee ting tur piang lum pung
Tee trong nee ja mee chun hahk tur taung garn

Aht mai meuan yoo gub kow
Tur fun rai kae piang mur wahn
Tae jark wun nee gaw kong mai sia jai

Mai tum hai sia jai

Antara lagu siam peberet aku. terherher..

Download MP3: RapidShare | SendSpace
Download AVI: RapidShare

Sunday, April 22, 2007

Creep

Radiohead - Creep

When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry

You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fuckin' special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I wanna have control
I want a perfect body
I want a perfect soul

I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here, ohhhh, ohhhh

She's running out again
She's running out
She runs runs runs runs...
Runs...

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't belong here...

tsk, ke mane hilang rock kapak nye deh?

Saturday, April 21, 2007

...

sakit jiwa laa plak. aih.

...

mungkin langitmu lebih biru...

...

piss it, piss it all away...

Friday, April 13, 2007

Usha2 Gambar

Assalamualaikum.

Title "Usha2 Gambar" bunyi macam familiar. ehehe. sile laa pura2 takde keje kan. arrgghhh!


Sony Ericsson W850i, Motorola E1000, Nokia N70

Haaa, semua nampak macam baru lagi kan? gile taksub laa jage henfon. wahaha. e1000 tu dah berusia 2 tahun 4 bulan, n70 dah setahun 4 bulan, w850i baru 4 bulan laa. ade sebijik lagi sbnanye, tapi yg tu pon e1000 jugak. kirenye aku ade 2 bijik e1000 laaa. kenape? sebab e1000 sangat best. weeehoooooo!


Meja study aku yang sedang bersepah

Meja study? atas tu laa stationery, air, makanan, buah2an, nota2 semua. bilik aku macam kurang balance sket laa, part yang ade meja ni gile bersepah penuh dengan macam2, part yang lagi satu belah sane memang aku bagi kosong gile. hohoho. agak2 tengah struggle2 nak buat keje, pegi ler tempat bersepah ni, kasi tekanan sket baru keje buleh jalan. agak2 dah penat, pegi ler lepak kat tempat kosong tu. hohoho.


Koleksi DVD

Download+burn moviesss pon taksub jugak. satu spindle tu ade laa around 25 dvd, pastu ade 12 spindles.. so, tolak yang kosong2 sket tu, ade laa dalam 200 bijik dvd kot lebih kurang? satu dvd buleh muat 6 movies lebih kurang. in total? nenonenoneno.. tak kuase aku nak kire.


Movie2 yang tengah menunggu untuk diburn/didelete

Semenjak beli external hdd 500GB nih makin mencanak2 plak laa kan. naseb baek laa aku tak layan series, lost ke desperate housewives ke prison break ke heroes ke ape2 semua tu. pointless semua tu. wohoho. aku main dload je movie2 nih, alang2 dah bayar. aku beli rapidshare premium account mase diorang buat offer krismas bulan 12 haritu. £20 untuk 6 bulan seh. ok ler jugak.. agak2 tak best, delete. agak2 best, burn. balik msia kang buleh jadi lanun bertauliah. kerkerker.


Kipasy! kipasy! kipasy!

Hari siang sudah panas, sudah buleh pasang kipas! waahh best2. angin sepoi2 bahase macam kat tepi pantai.


Errrrk. no komen!

Merapu jugak rambut panjang2 nih.. cam-man-whoring sorang2 kat bilik. gile laa ade ciri2 hopeless loser. aihhh.


Internet Explorer: Warwick e-Bay


Mozilla Firefox: Warwick e-Bay

Ni laa assignment yang aku tengah buat skang, Warwick e-Bay. kire e-Bay untuk warwcik university laaa. tapi bukan untuk dipakai nak buat jual-beli, cuma assignment sahaje, ingat tu! keskeskes. malangnye, kene develop pakai Microsoft Visual Web Developer. meaning, kalo nak lawa kene laa view hasilnye pakai IE. kalo view pakai firefox, agak brengsek juger ler rupenyer. isk. tapi best jugak, first time aku blaja buat website yg ade interaction dengan database ape2 semua nih, kene pakai Visual Basic, SQL, etc etc. selame ni buat website pakai HTML bodo2 je. kerkerker. best2.. btw, jangan laa kutuk website tu buruk. aku baru start seh, 2-3 hari lpas. kene focus develop functionality dulu, dah working semua2 kang baru kasi lawa. hahaha. lawa laaa sangattttt. errgghh.


Another assignment, Automata Drawing and Converting Tool

Ini ler final year project aku, fully developed in Java (java programming is much more interesting than playing PS2, hohoho). currently put on hold sebab aku nak allocate masa 2 minggu ni untuk siapkan website warwick e-bay tuh. lpas website tu dah siap, baru sambung balik project, tulis final report ape2 semua. gile laaa tak berkesempatan. (tapi masih sempat update blog? buleh letak2 gambar lagi? err, no komen)

Sekian sajelah untuk kali ni.

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu ku cuba menaburi cinta

Wassalamualaikum!

Monday, April 09, 2007

Produktiviti Tunggak Kejayaan

Assalamualaikum.

Woah.. penat seh tulih report untuk final year project nih. dalam specification die cakap length kene around 12000-16000 words. maka aku pon struggle laa tulis macam nak mati. skang dah 13000+ words, tapi blom siap lagi. so bile dah siap kang maybe dalam 14000 words laa kot.

Hari paling produktif ialah hari sabtu haritu. bangun tido pukol 12 tengah hari (produktif?) pastu mandi, smayang, makan, lepak2 check email (produktif?), usha2 frenster (produktif?), download movie (produktif?), last2 around pukol 3 petang baru start sambung tulis report. mase aku start tu, ade laa lebih kurang 7200 words dah time tu. maka aku pon pulun laaa tulis, tulis, tulis, tulis dan tulis lagi, goreng, goreng, goreng dan goreng lagi. ade laa berenti smayang, ngaji2 sket, smayang hajat sket, makan2, rehat 5 minit, melangok 5 minit, berangan 5 minit, dan lain2 kan. bile dah pukol 3 pagi, slow laa sket dah. bile check word count, woahh, dah 11700? so, sambung laa sket lagi, sampai 12200 words lebih kurang.

Maka secara rasminya aku tulis lebih kurang 5000 words laa dalam satu hari tu. Ngaaaa, maunye tak berpinau bijik mata. Lpas tu ape lagi, cuci2 mata sikit. haaaa jangan salah sangka. bukan usha2 gadis2 comel laaa, tapi cuci mata dengan Tesco Eye Wash. weeehooooo.


Barang2 yang bagus untuk insan2 yang mengadap komputer 24 jam
(dah laa brand tesco je semua. bajet ekonomi laa)

Pastu calling2 jap. tepon mak aku jap. pastu aku nak call orang2 lain haram tak dapat. nak call encik A, ade orang lain angkat, die cakap encik A tengah mandi. chit. pastu call encik B. ade orang angkat tapi die macam tak dengar, asik cakap "hello? hello? hello?" bile aku call balik dah takde orang nak angkat dah. aiyah. nak call encik C, henfon die abes bateri plak. charger rosak laa plak. ape kes? itulah namenye hari yang tak dibenarkan calling2 melainkan call mak. haaaa insaf2.

Dalam rindu membuai derita
Di penghujung alam cinta
Mungkin ada penawar rahsia
Walau hanya secangkir saja

Wassalamualaikum.

Tuesday, April 03, 2007

Madnor Mandor Random Rodman

Assalamualaikum,

Sori ler. tak dapek den nak mikir title yang kaw2, kerana? yea, kerana jiwa den sedang lara. lara dengan pelbagai ranjau dan onak duri dan onagiri dan ranjau lagi. aih, keje banyak. tapi sangat terasa kemalasan yang amat.

Hari2 sebelumnye diisi dengan bersuka2an. dimulai dengan AKYUEM Fest hari sabtu haritu. best ler jumpe member2 lama. dan yang baru jadi member lama. dan member2 baru. dan yang baru jadi member2 baru. banyak kategori tu. banyak yang buleh diceritakan, tapi takpe laa. biarlah rahsia. "haaa.. rahsia!" = ayat peberet aku skang. thanks kepade semua yang datang, especially yang lepak kat flat kitorg, namely Ikmal, Aiman, and ABN.

Hari ahad kitorg (Azmir, ABN, Aiman & aku) blur taktau nak pegi mane, last2 decide pegi Leicester, melawat Sid si tukang masak haibat. manthap laa sid. bubur lambuk master exploder + nasik lemak sambal udang + ayam.. err, ayam tandoori eh? sori ler, i dont do ayam. main melantak je, taktau name resipi. hohoho. lpas makan dengan marbeles-nye layan bergembira kat situ plak. banyak sungguh bende2 yang melalaikan kat rumah sid. hehehe. ps2, foosball, darts, and rock kapak (penting nih!) to name a few. pastu sblom balik jalan2 town leicester yang semati town coventry. aiyahh. ape2hal pon makan kenyang gile. weeehoooooo! cayalah sid.

Balik malam tu goreng2 nasik plak (taknak kalah dengan sid). hohoho. main sumbat je segale hape bende yang ade dalam nasik goreng. aiman head chef. kami2 yang lain jadi supplier sahaje. maka misi menggoreng nasik goreng telur kicap bawang jagung quorn ikan sayur dan ketam sintetik kire berjaye laaa. dinnner ditutup dengan double chocolate gateau yang rasenye lebih proper kalo dipanggil quadruple chocolate gateau kot? aku pon taktau laa camne nak pronounce bende alah gateau tu. tibai je ler.

Pastu bende2 lain macam biase laa. layan movie, main kad, main game (pikachu volleyball, anyone?), gossip sane sini, pillow talk, bed talk, matress talk, duvet talk macam2 ada. kesian abn yang kini mungkin dah serik untuk lepak2 dengan budak2 yang hanya berpura2 baik. weeehooooo. aku ler tu. sori abn! hehehe.

Last2, hari ni bile semua orang dah blah, menyengal laa sorang2. sunyi gile ah. tu yang dok layan larajiwa tu. pastu dah kene sambung buat keje balik. malasnye. sape2 nak datang sini, mai ler. dialu2kan. buleh aku buat alasan untuk break from buat keje jap. hohoho.

Aih, bosannye. nak buat lawak bodo pon takde mood. tido lagi best kot?

airmata yang berderai, siapa yang menghapuskan?
hati kering dan gersang, siapa yang meneduhkan?
sedangkan kau yang ku sayang...

jiwa yang lara, apakah (siapakah) ubatnya?

Wassalamualaikum.

Thursday, March 29, 2007

Si Pengecut dan Si Tahi

Someone tried to re-add me to his/her YM contact list today. I use the term re-add, for that person had been blocked from seeing me online some time ago. And so, i denied the request. And then that person attempted the same request again. So again, i denied the request. Then that person sent me a couple of messages (you can still send messages even if the receiver is not in your YM contact list, right?).

xxxxxx03 (29/03/2007 14:46:07): aku ade hal nk ckp ngn ko
xxxxxx03 (29/03/2007 14:48:09): bojol
xxxxxx03 (29/03/2007 14:48:18): aku nk ckp ngn ko
xxxxxx03 (29/03/2007 14:50:30): ko takut nak ckp ngn aku?
xxxxxx03 (29/03/2007 14:50:40): jgn jd pengecut k
xxxxxx03 (29/03/2007 14:50:44): be a man la

And i was like, "what the fuck?". Then that person tried again, and much to that person's disappointment, i still denied the request.

Now people, answer this: why do we avoid stepping on shit?
It's because it's smelly and filthy and yucksy and bluekky and ... shitty, right?
Not because we're afraid of it, right?

"there's a reason u flush the shit into toilet"
--> ayat ni sumbangan azmir (see? bad influence!)

So, to that particular person (cant believe i'm wishing that you're reading this!), just say whatever the fuck you wanna say, but dont bother trying to add me to your contact list. i dont wanna step on shit.

Sekian, terima kasih.

Wednesday, March 21, 2007

Kill Me

i like her, so very much.
is it love? i dont know.
but... oh well, nevermind.

Azmir is a Bad Influence!

Assalamualaikum..

Behold! my msn chat log....

****************

[15:03:14] Azmir: babliography essay ni mmg kecccoh sial
[15:14:54] Azmir: apo nih
[15:14:57] Transfer of "Ustaz Dr Badrul Amin - Alunan Zikir Munajat.mp3" is complete.
[15:15:09] Bojol: larajiwa
[15:15:10] Azmir: eh ni ko dah bagi aku dulu laaa
[15:15:15] Bojol: dulu
[15:15:16] Azmir: ade dlm iriver aku
[15:15:17] Azmir: hoho
[15:15:24] Azmir: eh
[15:15:26] Azmir: ke SE
[15:15:26] Bojol: ni versi hi-q
[15:15:32] Azmir: ooo ya ka??
[15:15:34] Azmir: patutla besaq
[15:15:43] Bojol: utk computer
[15:15:46] Bojol: keskeskes
[15:16:13] Azmir: (Y)
[15:16:27] Transfer of "06 - Ella - Jujur Ta'Kan Melupakanmu.mp3" is complete.
[15:16:31] Azmir: eh
[15:16:33] Azmir: lagu radJA
[15:16:46] Bojol: well spotted
[15:16:55] Azmir: spotted dick [*spotted dick = name sejenis makanan. gi carik kat tesko]
[15:17:29] Bojol: emily dickinson
[15:17:33] Bojol: emily dick in son
[15:17:44] Azmir: dick tracy
[15:18:08] Bojol: dick cerdas [*kesian shin chan]
[15:18:16] Azmir: itu kelakar
[15:18:37] Bojol: biase
[15:18:43] Bojol: zzzz
[15:18:44] Bojol: klas2
[15:18:58] Azmir: kelas ape
[15:19:10] Azmir: kelas start 5 mins after the hour
[15:19:13] Azmir: skrg dah 16 past
[15:19:20] Bojol: klas kol 4
[15:19:29] Bojol: ade urusan kat posto
[15:19:35] Azmir: weh
[15:19:38] Azmir: mintak belikan setem
[15:19:40] Azmir: 1st class
[15:19:43] Azmir: dalam...3 cukup la
[15:19:45] Azmir: boleh?
[15:19:47] Azmir: nnt aku bayar balik
[15:19:53] Azmir: sekainnn terima kasih
[15:19:54] Bojol: motif?
[15:20:00] Azmir: aku ade urusan posto gak
[15:20:04] Azmir: hoho
[15:20:30] Bojol: yergh
[15:20:38] Bojol: berape hargenye stemp
[15:20:55] Azmir: tak ignat..dlm 50p with SD 10 pence kot
[15:20:58] Azmir: beli je lah
[15:21:06] Azmir: ahaha
[15:21:07] Bojol: ye ler aku nak bawak duit kecik
[15:21:11] Azmir: oooooooo
[15:21:16] Bojol: pissing off laaa
[15:21:16] Azmir: la pakai debit card takleh
[15:21:18] Azmir: lg mudah
[15:21:24] Bojol: pissed on
[15:21:31] Azmir: goreng pissang

****************

[10:33:05] Bojol: ko gi ke dinner isoc
[10:34:11] Azmir: ooo
[10:34:13] Azmir: buleh gak
[10:34:17] Azmir: 5.30 kan
[10:34:43] Bojol: yeayeah
[10:34:49] Bojol: election + dinner
[10:41:50] Azmir: aku rase election week 5 la
[10:41:54] Azmir: arini cam nak introduce pasal election
[10:41:59] Bojol: oooooooooooooooooooooooo
[10:42:02] Bojol: mana2 laaa
[10:42:06] Bojol: janji dina ada [*dina = dinner, versi aloq staq]
[10:42:14] Azmir: dina?
[10:42:16] Azmir: ehehehe
[10:42:17] Bojol: ya
[10:42:18] Bojol: dina
[10:42:22] Azmir: dina izzeang
[10:42:30] Bojol: ohohho
[10:42:33] Azmir: dina nur azhana
[10:42:35] Bojol: siapa gerangan?
[10:42:35] Azmir: nur dina samsudin
[10:42:42] Bojol: dinaso?
[10:42:50] Azmir: dina Msian Idol
[10:42:51] Azmir: wahahahhahahhahahah
[10:42:54] Bojol: dina taj?
[10:42:57] Bojol: hahaha
[10:42:57] Azmir: itu denoso boddoh
[10:43:08] Azmir: dina farah aida mimi
[10:43:17] Bojol: wang dina
[10:43:21] Bojol: dina emas
[10:43:29] Bojol: reon kadina
[10:43:35] Azmir: daun pudina
[10:43:41] Azmir: wardina saffiyah
[10:43:44] Bojol: dinasihatkan
[10:44:01] Azmir: ahaahahhahahahaha
[10:44:03] Azmir: :haha
[10:44:05] Azmir: itu lawak
[10:44:14] Bojol: tenkiu
[10:44:16] Azmir: dinasti ming
[10:44:55] Bojol: dina
[10:45:08] Bojol: ah
[10:45:30] Azmir: aiiiiiiiiiii aiiiii....
[10:46:14] Azmir: takpe nnt die dtg sini
[10:46:22] Azmir: kohkoh
[10:46:59] Bojol: sape datang
[10:47:26] Bojol: ramskay
[10:48:11] Azmir: ade aa
[10:48:14] Azmir: dah gua nak ciao
[10:48:22] Azmir: nnt nak gi dina sile la ajak jgn segan2
[10:48:24] Azmir: ciaoo
[10:48:25] Azmir: wassalm
[10:48:30] Bojol: shuh2

[*name2 yang disebut takde kaitan dengan yang masih hidup ataupon yang dah tak hidup]

****************
Sekian, wassalamualaikum.

Monday, February 26, 2007

Anda dan Ubat

Assalamualaikum..


Murah je.. £3 lebih kurang untuk sebulan. brand tesco je pon. hohohoho. kalo aku makan yang £20+ tu memang over laaa kot? kuakuakua. sengal je kan makan ubat kurus. ape buleh buat, aku gemuks.

Sekianzzz, wassalamualaikum!

Saturday, February 24, 2007

Hati dan Perasaan

Assalamualaikum...

Walaupon tajuk entry aku kali ni ialah hati dan perasaan, tapi isi kandungannya bukanlah jiwang. tak ganas laa feeling2 nih (sila abaikan lagu spoon kat bawah tu buat seketika). hohoho. ape yang aku maksudkan dengan hati dan perasaan ialah, menjaga hati dan perasaan aku, sebab aku ni sentimental. kuakuakua. ini sememangnya bukanlah sesuatu yang patut korang bace, tapi takpe laa. aku nak nyatakan perasaan aku je. sape nak bace, bace ler. sape nak betulkan mane2 salah silap, dialu2kanlah. hohoho.

Sblom aku bermula, aku nak mintak mahap awal2. rase2nye penulisan kali ni akan banyak menyindir dan memangkah pelbagai pihak. aku nak menulis pasal orang tak menjaga hati dan perasaan aku, tapi dalam entry ni sniri aku tak jaga hati dan perasaan orang yang akan disindir. haaaa camne tu. keji laaa jugak kan. kuakuakua. tapi takpe, segala nama akan dirahsiakan. and bagi korang yang taktau ape2, tak perlu laaa berteka-teki tentang sape orang2 yg dimaksudkan. nanti sia2 korang dapat dosa skali kang. actually, kalo ape yang aku tulih ni termasuk dalam kategori mengumpat, korang bace pon dah dapat dosa. so, sape taknak dosa, sila laaa main jauh2. berhenti membace setakat ini saje. shuh2. ape2 pon, sori.

Mula2 aku nak start pasal mase usrah smalam. everything went fine, sampai laa kat satu point ustaz isa explain pasal realiti hidup manusia, dari segi pergaulan dan sebagainya. maka ustaz isa pon cakap laa pasal antara keburukan2 akibat dari sikap kurang bergaul dengan orang lain. walaupon dari satu segi orang yang kurang sosial ni kurang laa sket terpengaruh dengan budaya yang kurang sihat (kalo ade laa), tapi at the same time die tak dapat laa nak meyebarkan budaya sihat kat orang2 lain tu kalo die tak bergaul langsung dengan diorang kan. pastu, orang yang kurang bergaul ni jugak kurang laa development dari segi communication skills dan sebagainya. btol laa tu, aku setuju laa dengan ustaz isa tu. tapi yang aku agak sakit hati sket, bile ade laaa plak sorang member ni yang dok menjeling2 tersengih2 kat aku bile ustaz isa cakap pasal topik tu. perlu ke? fine, aku tau laa aku anti sosial. aku tau laa salah silap aku. but i have my reasons. and aku tak kacau orang. tapi takpe laa. aku senyum je ler. ikut hati nak jugak execute skill2 smackdown time tu. keskeskes. tengah usrah weh, nak smackdown hapekebendenye.

Lpas tu, masih dalam sesi usrah yang sama, aku raise laa satu isu. actually isu ni lebih kurang ade kaitan jugak dengan member2 aku, termasuk laa member yang tadi. mula2 aku ingat malas nak raise sebab die ade time tu. kang ade yang terase laa plak, walaupon memang dah agak lama aku nak raise isu tu. tapi sebab aku tensen dengan die pandang2 aku tadi, last2 aku raise jugak laa. hahaha matilah berdendam kesumat mase usrah. anyways, aku rase aku dah memberi contoh yang agak baik dengan takde laa aku me-refer kat sape2 bile aku raise isu tu. ikut hati nak jugak laaa menjeling, angkat2 kening, sengih2 kat die. hahaha. tapi isu tu cam agak berat laa, kalo aku sniri terlibat ngan isu tu pon aku taknak orang tuding2 jari kat aku kot. so macam tak baik laaa kalo nak refer2 kat specific person kan. ape2 pon, sori lagi skali. buat yang terase, bagus ler kalo terase. lain kali jangan buat dah. buat laa kat orang lain, aku tak kesah. jangan buat kat aku, sebab aku kecccoh. ok tamat kisah semase usrah.

Ok. ni plak pasal isu yang aku raise tu. macam yang aku cakap tadi, isu tu agak berat (bagi aku laa, taktau laa kalo orang lain pandang ringan kan). so, aku rase takyah laa aku mention ape isi kandungan dan titik tolak isu tersebut secara mendalam. secare generalnye, bende ni memang macam dah lama. yang aku tak tahan sekarang ialah member2 aku pon dah start terlibat. haaaaa apekah isu tersebut? adekah mereka menagih dadah? adekah mereka membunuh bayi2 kecil? adekah mereka memakan makanan anak2 yatim? hehehe. takpe2. biarlah rahsia. aku sniri pon pernah hampir terlibat suatu mase dahulu, tapi syukurlah sempat diselamatkan dan dapat sedikit hidayah. and aku menyesal jugak laa sekarang sebab pernah berniat sebegitu. aihhh. so, ape kene mengene isu ni dengan hati dan perasaan aku pon? well, in a way aku dah try nak sampaikan mesej kat sesiape yang terlibat bahawa aku tak berape selesa dengan situasi sekarang. and ade laa jugak skali skala dalam usaha nak convey message tu, aku sniri pon terlanjur sampai mengeluarkan kata2 kesat dan membuat statement2 yang buleh menimbulkan fitnah. ok, tu memang obviously salah aku laaa. aku mintak maap banyak2. emo gile aku nih. arrgghh. skali lagi aku mintak maaf. cume kalo buleh, aku harap pihak2 terbabit paham2kanlah ape yang cube aku sampaikan, dan hentikan ape2 yang patut dihentikan. hohoho. satu soalan yang best ialah, seronok sangat ke mengumpul dosa? kalo mengumpul setem tak seronok (jangan marah wahai pengumpul2 setem, contoh je!), mengapa mengumpul dosa jadi seronok?

Aihh. aku rase tak layak jugak laa nak cakap mengumpul dosa, and pasal hati dan perasaan ni, bile aku sniri pon kadang2 hanyut jugak, and biasenye memang takde laa menjaga hati dan perasaan orang lain sangat. kecccoh je lebih. sebagai contoh, ... eh takpe laa. lain kali laaa aku bagi contoh yer. hohoho.

Ramai yang akan tertanye2 (sile laa) kenape aku memilih untuk menyuarakan bende2 ni melalui penulisan. well, for one thing, aku memang lebih selesa menulis daripade bercakap. sebenci2 aku kene buat assignment tulis essay, lagi benci kalo assignment yang kene buat presentation. hohoho. matilah. ye laaa, the thing is, due to the fact that i'm anti-social, aku memang lacking gile laa dalam bab2 direct communication ni. kalo tulis2 ni, buleh laa sket2. lagipon, sape yang knal aku mesti tau yang aku ni jenis cepat naik angin. aku kire angin aku je, aku tak kire angin orang lain. so, kalo aku cakap depan2 memang most likely akan end up dengan gaduh btol2. itu memang perangai aku, and aku tau perangai tu tak bagus. tapi, aihh... bile aku rase emo, dengan sendiri aku akan cube menjauhkan diri dari orang lain. yang tensennye bile ade yang enggak ingin ngerti hati gwe. saat gwe sedang emo, lagi mahu diganggu! capek gwe deh. arghhh emo2. brengsek btol laaa lo ni.

Camne2 pon, ape2 yang aku dah tulis kat sini, aku dah lepaskan. so, sape yang rase nak terase, sile laa terase. bagi pihak aku, ape yang aku dah tulih, aku dah tak simpan. in other words, aku dah tak kesah pasal yang dah lpas, asalkan sejarah tidak berulang. tapi sejarah mungkin berulang, bak kata newboyz. so, tengok laaa camne. all in all, aku nak mintak maaf lagi skali, and aku harap ape2 yang aku lepaskan kat sini dapat memberi lebih banyak kebaikan daripada keburukan (walaupon nampaknye aku hanye melepaskan emo aku je). hehehe. ape2 laaa. emo yang dah lepas, kire lepas laa. emo yang blom lpas, biarlah rahsia. tunggu laa satu masa nanti. kuakuakua. keji laaa.

Till then, wassalamualaikum!

Friday, February 23, 2007

Spoon - Sepenuh Hati


Woah lagu layannzz tak tahannzz!!

Sunday, February 18, 2007

Sedang Ingin Bercinta?

Assalamualaikum!

Khas untuk sesiape yang sedang ingin bercinta, sedang bercinta, dan sedang tidak hingin bercinta. kuakuakua. untuk kebahagiaan mase depan korang, sila laa luangkan sikit mase untuk baca artikel ni:


[mood slpas bace: sedang ingin berkahwin. kuakuakua]

Sekian, wassalamualaikum!

Saturday, February 17, 2007

Di Mana?

Assalamualaikum.

Aku...
    masih di sini?
    mungkin tidak;
    kerana tiada sesiapa di sini.

Aku...
    sudah di sana?
    mungkin ya;
    namun tiada sesiapa di sana juga.

Aku...
    di persimpangankah?
    mungkin juga;
    namun aku masih sendiri.

Aku...
    di manakah aku?
    oi oi mane map aku oi?
    weh sape tau camne nak pakai kompas ni?
    argh apsal die tak tunjuk you are here kat mane nih?

Aku...
    Ingin mencari hala tuju;
    Ingin membina hidup baru;
    Ingin download lagu rock kapak baru;
    Ingin download movie baru;
    Ingin menyambung buat java programming ku.

Korang...
    Buleh blah!

Sekian, wassalamualaikum.

Thursday, February 15, 2007

Summary

Assalamualaikum..

Course deadlines buat mase ni:

  • Group work untuk Web Applications Development (19 feb)
  • Final year project - Presentation (13 march)
  • Essay untuk Current Uses of Computers (15 march) - dah siap! (walaupon deadline lagi sebulan) hohoho. tahniah2.
  • Website untuk Web Applications Development (25 april)
  • Final Year Project - Final Report (3 may)
  • Exams - entah bile
8 modules (subjects) yang aku ambik tahun ni:
  • CS310 - Computer Science Project (final year project)
  • CS313 - Mobile Robotics
  • CS321 - Current Uses of Computers in UK Business and Industry
  • CS325 - Compiler Design
  • CS330 - History of Computing
  • CS332 - Programming Language Design and Semantics
  • IB2A5 - Web Applications Development
Bende2 yang aku tak makan:
  • daging, ayam dan ape2 yang vegetarian tak makan
  • telur dan susu, sebab aku dah jadi Strict Vegetarian sekarang. kuakuakua..
  • white bread
  • sekarang aku amat merindukan raw eggs sebagai sumber protein.. ohhh telur mentah.. ***** suruh aku makan whey protein macam die tapi takpe laa. nanti2 laa. kalo die dah jadi sasa macam bangsat kang baru laa aku akan terpanggil untuk try. kuakuakua. sape *****? sila mengaku!
Bende2 yang aku slalu makan:
  • wholemeal (brown) bread + vegetarian sausage
  • pasta (with vegetarian mince)
  • jjajjangmyun segera.. hehehe
  • maggi mee goreng. nak habiskan stock sbb mcm dah expired (matilah)
  • biskut meri (ketagihan)
  • buah pisang + buah limau
  • tic tac tidak ketinggalan
  • aku rase macam nak try fat metabolizer laa nanti. kuakuakua (dilema seorang lelaki yang terasa (dan sememangnye) kurang kurus)
Minuman peberet ketika ini:
  • teh O buat menghilangkan mengantuk (at least kandungan caffeine tak sebanyak kopi kot)
  • teh susu (ganti susu lembu dengan susu soya)
  • air soya
  • air kosong
Masa lapang (takde mase lapang pon actually. lebih tepat kalo cakap "masa dibuang dengan"):
  • layan spongebob (tapi dah abes tengok season 1-3)
  • layan kamen rider black kalo ade yang baru
  • layan death note kalo ade yang baru
  • layan dunia baru (season 2 dah abes laa plak)
  • dload & burn movies (kadang2 jadi pengedar jugak)
  • dload mp3 buat koleksi
  • browsing internet
  • ejas2 pc aku kasi mantap
  • main game dalam fon sblom tido
  • melangok, mengelamun dan berangan (peberet nih)
  • tido
Lagu2 peberet buat mase ini:
  • xpdc + real x + mael + ali pon buleh laa jugak
  • may + mus
  • iklim + saleem (raja balada tu, tak tahannnnnnn)
  • wings, damasutra, bpr, ukays, handy black, medicine, bloodshed, teacher's pet, terra rossa, meditasi, sweet child, massa, gamma, stra tg, mutiara, kris, crash, dinamik, ekamatra, exist, data, search, gravity, leon, lela, visa, wow, black rose, melissa, ubie, menara, amuk, febians, fotograf, gersang, sejati, lefthanded, illusi, lestari, teja, laksamana, rockers, putra, samudera, scan, sofea, sweet charity, umbrella, rusty blade, zabarjad (nak jugak tu)
  • dan lain2 yg agak2 termasuk dalam kategori di atas
9 bijik lagu dalam playlist bertajuk Tido (aku slalu pasang time nak tido. sebab ape? rahsia):
  • Illusi - Segalanya Ku Terima (manthap gile duh)
  • Mutiara - Mutiara
  • Stra TG - Kau Mutiara Segalanya
  • Massa - Amanda Gadisku
  • Zabarjad - Karam
  • Mercury - Kamus Asmara
  • Melissa - Cinta Untuk Nabila
  • Menara - Sayang
  • Gamma - Kembang Terhalang
Hobi2 sebenar aku:
  • bace buku cerita (peberet skang nih: Dean Koontz and Jeffery Deaver)
  • kemas bilik
  • menjahit. hohoho. seriyes!
Bende2 dalam list kebencian (jangan marah kalo terkene):
  • ke-tidakpunctual-an (termasuk diri sniri). kalo aku benci orang yang hari2 datang klas lambat, aku benci diri aku 10 kali ganda tiap2 kali aku lambat datang klas.
  • orang bersembang tengah jalan. bersepah2 kat uk ni. bongok ke hape.
  • orang tak sembahyang. boddoh.
  • orang over-sosial. fine, aku memang anti-sosial.
  • orang melayu yang bercinta berlebih2an. kalo mat saleh dok bercium kat khalayak ramai aku bleh accept laa. tapi kalo orang melayu, pegang tangan pon aku takleh tengok. apetah lagi yang... ah, macam2 laaa. benci aku. gejala bersekedudukan pon makin berleluasa. kawen je laa beb. selamat dunia akhirat.
  • orang yang tak respek barang orang lain. bodoh. mak aku ajar aku, kalo ko jaga barang ko 10 kali ganda, ko kene jaga barang orang lain 100 kali ganda.
  • of course laa ade jugak bende2 lain yg aku buat and aku benci diri aku sniri sebab aku buat, tapi takpe laa. malas aku nak letak kat sini. dengan kate lain, rahsia!
Some random facts:
  • speaker 5.1 aku kini tinggal 1.1 sahaje (4 bijik dah rosak). tu pon kadang tinggal 1.0 sebab sub woofer pon hampeh gile jugak. ahaha stended ler speaker murah. malas nak beli baru sebab nak balik dah.
  • dah dekat 2 bulan aku jadi strict vegetarian (vegetarian yang tak makan telur & susu jugak). sebab? aihh sebab aku sakit laa. doktor suruh aku jangan makan semua2 tu. tapi kadang2 aku makan gak ayam bile ade free dinner (isoc contohnye). takleh tahan duhhhhhh (chicken biryani mantappp). lpas tu haa sakit laa 4-5 hari. sakit macam2. sakit perut. sakit hati. sakit jiwa. sakit nye 4-5 hari je, tapi side effects macam buat selame2nye. so, memang wajar dijauhi. iskk. tapi sakit ape yg sebenarnye yer? rahsia.
  • aku sekarang ade 4 bijik fon. hehehe. 2 bijik Motorola E1000 (ade 2 bijik sebab fon ni best sangat. hohoho), sebijik Nokia N70, sebijik Sony Ericsson W850i. skang aku pakai w850i laa sebab walkman die best. tapi aku baru letak lagu rock kapak sket je pon dah penuh memory card. tak cukup ahh 1gb. nanti kene beli memory card baru sblom balik.
  • Nokia N70 aku kene hardlocked (permanently locked to Three, takleh unlock pakai unlock code dah). bongok laa. tu laa, lain kali jangan masukkan unlock code palsu sampai 3 kali! (aku ingatkan lpas 5 kali baru die hardlock, rupe2nye 3 kali je. aihhh..) kalo nak unlock jugak, kene tuka chip baru, pastu kene flash, kene flex, ntah hape2kejadah lagi laa. aku rase macam nak jual je kat ebay kot?
  • Decode this: 11 0 101 0111 01
Ok laaa. lain kali kite buat summary lagi yer.
Wassalamualaikum!

Friday, January 26, 2007

Uhuhu

Assalamualaikum..

Smalam kan.. hari rabu laaa kirenye.. time aku baru lpas smayang maghrib + smayang hajat seround, tibe2 dapat sms from mak aku. kat sini dalam pukul 5.00 petang lebih kurang, maknenye kat Msia time tu pukul 1 pagi laaa kan. pelik gak aku apsal hantar msg tengah2 malam buta tu kan. aku pon bace laaa. uihhh terkejut gak laa bace.
Angah, Mat accident-patah peha, nie ada kat hospital temerloh. doakanlah agar cepat semboh. amin.
Aiyah. horror gak laa aku bace. risau takyah cakap laa. Mat tu adik aku yang form 3 laaa. pastu aku pon terus laaa call mak aku. mak aku jawab macam steady je, so aku pon macam lega laa sket. yelaa kalo mak aku jawab sambil nangis2 ke meraung2 ke kompem laa horror gile aku dengar. aihh.

So, mak aku cakap die eksiden motor same motor. jalan dalam jengka je pon, time nak gi kedai. taktau laaa laju sangat ke diorang bawak sampai dua2 yang eksiden pon cam patah2. aihh. mak aku cakap time tu tengah tunggu doktor check. mase emergency tu gi kat hospital jengka laa. lpas dah stable sket baru pegi hospital temerloh.

Huhuhu. so lpas call tu pon aku smayang hajat lagi skali. kesimpulannye, sape2 baik hati mintak tolong doakan skali yer, mintak semoga cepat sembuh. ye laaa nak skolah ape semua kan. dah laaa form 3. ngaaaaaaaa.

Sekian, wassalamualaikum!

Tuesday, January 23, 2007

Serangga Pilihan

Assalamualaikum..

Aku nak mintak jasa baik korang.. sebagai tanda terima kasih korang kat aku (atas ape2 sebab sekalipon laa kan (tu pon kalo ade laa kan (kalo takde pon buat2 macam ade laa kan))), sudilah kiranya korang dload something. aku tak kesah hape pon pasal lagu yang korang nak dload ni, bukan lagu aku pon. just that tiap2 kali korang dload lagu tu, aku akan dapat premium point untuk extend account rapidshare aku.. hehe.. tolong laa yer sape2 rajin. saiz kecik, 2MB je. dload sehari 1-5 kali cukup laaa. hehe.. thanks in advance kepade sape2 yang dload. jasa korang akan dikenang! bile lagi korang nak tolong aku kan.. ok2 cara nak dload:
  1. Pegi kat sini...
  2. Tekan button Free kat bawah tu
  3. Tunggu lebih kurang 0.5 minit (30 saat)
  4. Lpas 30 saat, masukkan 4 digit (huruf/nombor) yang die bagi dalam kotak tu, pastu tekan Download from ... (dload from mane2 pon takpe)
  5. Lpas tu save laaa lagu tu..
  6. Siap!
  7. Sape2 yang baik hati nak dload lagi, tunggu laaa lebih kurang 3-4 minit sblom ulang step 1-6 kat atas..
Segala kerjasama didahului dengan ucapan jutaan terima kasih + korang akan dapat lagu Serangga Pilihan yang bongok nak mampos. hahaha..

P/S: sesape yang nak dload pakai rapidshare.com punye premium account, takyah laa susah2 sebab kalo korang dload pon aku tak dapat point.. huhuh.. kalo free user yang dload je baru aku buleh dapat point. sengal btol rapidshare ni. kecccoh aaaa..

Sekian wassalamualaikum!