Thursday, February 15, 2007

Summary

Assalamualaikum..

Course deadlines buat mase ni:

  • Group work untuk Web Applications Development (19 feb)
  • Final year project - Presentation (13 march)
  • Essay untuk Current Uses of Computers (15 march) - dah siap! (walaupon deadline lagi sebulan) hohoho. tahniah2.
  • Website untuk Web Applications Development (25 april)
  • Final Year Project - Final Report (3 may)
  • Exams - entah bile
8 modules (subjects) yang aku ambik tahun ni:
  • CS310 - Computer Science Project (final year project)
  • CS313 - Mobile Robotics
  • CS321 - Current Uses of Computers in UK Business and Industry
  • CS325 - Compiler Design
  • CS330 - History of Computing
  • CS332 - Programming Language Design and Semantics
  • IB2A5 - Web Applications Development
Bende2 yang aku tak makan:
  • daging, ayam dan ape2 yang vegetarian tak makan
  • telur dan susu, sebab aku dah jadi Strict Vegetarian sekarang. kuakuakua..
  • white bread
  • sekarang aku amat merindukan raw eggs sebagai sumber protein.. ohhh telur mentah.. ***** suruh aku makan whey protein macam die tapi takpe laa. nanti2 laa. kalo die dah jadi sasa macam bangsat kang baru laa aku akan terpanggil untuk try. kuakuakua. sape *****? sila mengaku!
Bende2 yang aku slalu makan:
  • wholemeal (brown) bread + vegetarian sausage
  • pasta (with vegetarian mince)
  • jjajjangmyun segera.. hehehe
  • maggi mee goreng. nak habiskan stock sbb mcm dah expired (matilah)
  • biskut meri (ketagihan)
  • buah pisang + buah limau
  • tic tac tidak ketinggalan
  • aku rase macam nak try fat metabolizer laa nanti. kuakuakua (dilema seorang lelaki yang terasa (dan sememangnye) kurang kurus)
Minuman peberet ketika ini:
  • teh O buat menghilangkan mengantuk (at least kandungan caffeine tak sebanyak kopi kot)
  • teh susu (ganti susu lembu dengan susu soya)
  • air soya
  • air kosong
Masa lapang (takde mase lapang pon actually. lebih tepat kalo cakap "masa dibuang dengan"):
  • layan spongebob (tapi dah abes tengok season 1-3)
  • layan kamen rider black kalo ade yang baru
  • layan death note kalo ade yang baru
  • layan dunia baru (season 2 dah abes laa plak)
  • dload & burn movies (kadang2 jadi pengedar jugak)
  • dload mp3 buat koleksi
  • browsing internet
  • ejas2 pc aku kasi mantap
  • main game dalam fon sblom tido
  • melangok, mengelamun dan berangan (peberet nih)
  • tido
Lagu2 peberet buat mase ini:
  • xpdc + real x + mael + ali pon buleh laa jugak
  • may + mus
  • iklim + saleem (raja balada tu, tak tahannnnnnn)
  • wings, damasutra, bpr, ukays, handy black, medicine, bloodshed, teacher's pet, terra rossa, meditasi, sweet child, massa, gamma, stra tg, mutiara, kris, crash, dinamik, ekamatra, exist, data, search, gravity, leon, lela, visa, wow, black rose, melissa, ubie, menara, amuk, febians, fotograf, gersang, sejati, lefthanded, illusi, lestari, teja, laksamana, rockers, putra, samudera, scan, sofea, sweet charity, umbrella, rusty blade, zabarjad (nak jugak tu)
  • dan lain2 yg agak2 termasuk dalam kategori di atas
9 bijik lagu dalam playlist bertajuk Tido (aku slalu pasang time nak tido. sebab ape? rahsia):
  • Illusi - Segalanya Ku Terima (manthap gile duh)
  • Mutiara - Mutiara
  • Stra TG - Kau Mutiara Segalanya
  • Massa - Amanda Gadisku
  • Zabarjad - Karam
  • Mercury - Kamus Asmara
  • Melissa - Cinta Untuk Nabila
  • Menara - Sayang
  • Gamma - Kembang Terhalang
Hobi2 sebenar aku:
  • bace buku cerita (peberet skang nih: Dean Koontz and Jeffery Deaver)
  • kemas bilik
  • menjahit. hohoho. seriyes!
Bende2 dalam list kebencian (jangan marah kalo terkene):
  • ke-tidakpunctual-an (termasuk diri sniri). kalo aku benci orang yang hari2 datang klas lambat, aku benci diri aku 10 kali ganda tiap2 kali aku lambat datang klas.
  • orang bersembang tengah jalan. bersepah2 kat uk ni. bongok ke hape.
  • orang tak sembahyang. boddoh.
  • orang over-sosial. fine, aku memang anti-sosial.
  • orang melayu yang bercinta berlebih2an. kalo mat saleh dok bercium kat khalayak ramai aku bleh accept laa. tapi kalo orang melayu, pegang tangan pon aku takleh tengok. apetah lagi yang... ah, macam2 laaa. benci aku. gejala bersekedudukan pon makin berleluasa. kawen je laa beb. selamat dunia akhirat.
  • orang yang tak respek barang orang lain. bodoh. mak aku ajar aku, kalo ko jaga barang ko 10 kali ganda, ko kene jaga barang orang lain 100 kali ganda.
  • of course laa ade jugak bende2 lain yg aku buat and aku benci diri aku sniri sebab aku buat, tapi takpe laa. malas aku nak letak kat sini. dengan kate lain, rahsia!
Some random facts:
  • speaker 5.1 aku kini tinggal 1.1 sahaje (4 bijik dah rosak). tu pon kadang tinggal 1.0 sebab sub woofer pon hampeh gile jugak. ahaha stended ler speaker murah. malas nak beli baru sebab nak balik dah.
  • dah dekat 2 bulan aku jadi strict vegetarian (vegetarian yang tak makan telur & susu jugak). sebab? aihh sebab aku sakit laa. doktor suruh aku jangan makan semua2 tu. tapi kadang2 aku makan gak ayam bile ade free dinner (isoc contohnye). takleh tahan duhhhhhh (chicken biryani mantappp). lpas tu haa sakit laa 4-5 hari. sakit macam2. sakit perut. sakit hati. sakit jiwa. sakit nye 4-5 hari je, tapi side effects macam buat selame2nye. so, memang wajar dijauhi. iskk. tapi sakit ape yg sebenarnye yer? rahsia.
  • aku sekarang ade 4 bijik fon. hehehe. 2 bijik Motorola E1000 (ade 2 bijik sebab fon ni best sangat. hohoho), sebijik Nokia N70, sebijik Sony Ericsson W850i. skang aku pakai w850i laa sebab walkman die best. tapi aku baru letak lagu rock kapak sket je pon dah penuh memory card. tak cukup ahh 1gb. nanti kene beli memory card baru sblom balik.
  • Nokia N70 aku kene hardlocked (permanently locked to Three, takleh unlock pakai unlock code dah). bongok laa. tu laa, lain kali jangan masukkan unlock code palsu sampai 3 kali! (aku ingatkan lpas 5 kali baru die hardlock, rupe2nye 3 kali je. aihhh..) kalo nak unlock jugak, kene tuka chip baru, pastu kene flash, kene flex, ntah hape2kejadah lagi laa. aku rase macam nak jual je kat ebay kot?
  • Decode this: 11 0 101 0111 01
Ok laaa. lain kali kite buat summary lagi yer.
Wassalamualaikum!

0 comments: