Saturday, April 28, 2007

Buku, Buku, Buku, Buku dan Buku

Malangnya, buku2 yang aku maksudkan bukanlah buku2 teks, buku2 skolah, mahupun buku2 rujukan, tetapi hanyalah buku2 cerita semata2. terherher.

Assalamualaikum warahmatullah,

Pagi tadi aku usha2 buku kat Amazon dengan tujuan nak beli laa sebijik. bukan untuk aku, tapi untuk member aku laaa. besday die dah dekat, terherher. tapi bile dok usha2 tu, last2 aku sniri plak yang terangsang. terherher, gersang gile ayat. tuka laa, bukan terangsang, tapi tertarik. lpas lebih kurang sejam browsing around, aku pon terasa wajar laa berenti menambahkan buku ke shopping cart aku. bile aku check shopping cart nak proceed to checkout, aiyahh, 8 bijik buku's. terherher. kesimpulannye, sebijik buku untuk member tu, 7 bijik buku untuk aku. aiii ni besday member ke besday aku? total harga around £24.00, so bajet £3.00 laa satu buku. kire ok laa kot, still cheaper than beli kat kedai buku kat msia. nak carik kat eBay, malas (kang terbeli bende2 lain plak kang. terherher).

So, buku apenye? terherher. Jeffery Deaver punye buku. tajuk2nye (in no particular order) ialah: Hohoho. itulah die. sape2 ingat citer The Bone Collector lakonan Angelina Jolie (sebagai Amelia Sachs) & Denzel Washington (sebagai Lincoln Rhyme) tak lama dulu, haaaa, tu novel mamat Jeffery Deaver ni laaa. most of the novels kat atas tu pon citer pasal Lincoln Rhyme & Amelia Sachs jugak, except the last 2 books in the list kalo tak silap.

The one yang aku nak bagi kat member aku tu aku dah bace. yang mane? terherher, biarlah rahsia. psiko jugak laaa bagi buku2 cenggini time besday.

So, yeah. membace best juge sbnanyer, kire termasuk dalam hobi aku laaa actually. antara feverets aku dalam kategori psiko & thriller ialah Dean Koontz, Jeffery Deaver, Dan Brown, and Stephen King. dalam kategori fantasia pulak JRR Tolkien, JK Rowling pon buleh jugak laa kot. banyak lagi kot lain2, takkan nak ingat semua kot. kecik2 dulu slalu bace 5 Sekawan, 3 Penyiasat, Nancy Drew, Anak2 Hadi, dan anything yang seangkatan. terherher.

Sekian sahaje, wassalamualaikum warahmatullah!

p/s apsal banyak giler terherher?

Wednesday, April 25, 2007

Palmy - Yoo Tau Dai Reu Plow


Palmy - Yoo Tau Dai Reu Plow

Tur ja rob guan tur mark pai mai
Hahk wah tur mai reeb pai nai
Yahk hai yoo gub chaun dai mai
Hai row dai kooay gun gaun

Row tee kop gun mah teung wun nee
Bauk dai lerei chun roo seuk dee
Yahk hai tur dai roo suk tee
Dai pert hua jai

Tae tur you dai reu plow
Tur nun mee too ra arai reu plow
Yoo dui gun suk puk nung dai reu plow
Yoo nung kooay sa bai sa bai
Hai row rien roo gun

Row jark tee koey glai chit pook pun
Yahk hai roo pen mark gwah nun
Yahk hai tur dai roo juk chun
Mark gwah tee koey roo juk

Chun yahk hai row dai chai wun nee
Bauk ruang row tee row taang mee
Hai hua jai dai roo seuk dee
Mark gwah tee koey

Tae tur you dai reu plow
Tur nun mee too ra arai reu plow
Yoo dui gun suk puk nung dai reu plow
Yoo nung kooay sa bai sa bai
Hai row rien roo gun

Dai reu plow
Tur nun mee too ra arai reu plow
Yoo dui gun suk puk nung dai reu plow
Yoo nung kooay sa bai sa bai
Hai row rien roo gun


Ok, ni last. sudah2 laa layan karaoke lagu siam. terherher.

Download MP3: RapidShare | SendSpace
Download AVI: RapidShare

Nicole Theriault - Purng Roo


Nicole Theriault - Purng Roo

Tur kong hen chai mai
Wah chun ngoh young ngai
Tay hau jai long pai
Hai kon jai rai bahng kon

Tur turun chun gee krung
Young mai koey ja jum
Young hai kow gra tum
Hai jeb puad jai tung gee hon

Wun way lah paan pai
Chun young ngoh ngom ngai tau pai
Tur gaw glub pen kon kow jai
Hai het pon

Wun way lah paan pai
Kon hot rai gaw dern jark pai
Turr kow mah doo lae jit jai
Hai paan pon

Purng roo wah tur ruk chun
Tae chun mai roo mai son jai
Purng roo purng roo wah kuan ruk krai
Lae krai tee pen kon dee

Yahk jai kau dai mai
Kong mai mark gurn pai
Mah rerm ruang mai mai
Hai long tua suk tee

Mah pai nai eek laaw
Jur chum jai mah naan
Jeung kau leum wun wahn
Jeung ruk tur kon dee

Purng roo wah tur ruk chun
Tae chun mai roo mai son jai
Purng roo purng roo wah kuan ruk krai
Lae krai tee pen kon dee

Purng roo wah tur ruk chun
Tae chun mai roo pai ruk krai
Purng roo kon nee tee kuan wai jai
Hai jai gob tur kon dee

Hohoho. lpas ni ade lagi satu..

Download MP3: RapidShare | SendSpace
Download AVI: RapidShare

Beau & Jug - Kwarm Ruk Jark Chun


Beau & Jug - Kwarm Ruk Jark Chun

Kwarm ruk jark pai
Taung sia num tah man naan
Praw wah kow mai koey taung garn
Ja yoo kiang karng tur

Jeb chum yahng rai
Chun roo chun koey dai jur
Lae krung nee tee mah pob tur
Gaw praw kwarm kow jai

Ja mai kau sun yah toy kum dai dai
Jark wun nee kae tur cheuah jai tow nun
Hmm hmm hmm

Aht mai meuan yoo gub kow
Kon tee ting tur piang lum pung
Tee trong nee ja mee chun hahk tur taung garn

Aht mai meuan yoo gub kow
Tur fun rai kae piang mur wahn
Tae jark wun nee gaw kong mai sia jai

Kwarm ruk jark kow
Leuk seung fung jai tur mah
Meuan kaung kwun kaung garn way lah
Mai aht ja lop pai

Kwarm ruk jark chun
Mai wung dai tan tee krai
Praw wah ruk taung yaum kow jai
Lae prom dern dui gun

Ja mai kau sun yah toy kum dai dai
Jark wun nee kae tur cheuah jai tow nun
Hmm hmm hmm

Aht mai meuan yoo gub kow
Kon tee ting tur piang lum pung
Tee trong nee ja mee chun hahk tur taung garn

Aht mai meuan yoo gub kow
Tur fun rai kae piang mur wahn
Tae jark wun nee gaw kong mai sia jai

Mai tum hai sia jai

Antara lagu siam peberet aku. terherher..

Download MP3: RapidShare | SendSpace
Download AVI: RapidShare

Sunday, April 22, 2007

Creep

Radiohead - Creep

When you were here before
Couldn't look you in the eye
You're just like an angel
Your skin makes me cry

You float like a feather
In a beautiful world
I wish I was special
You're so fuckin' special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't care if it hurts
I wanna have control
I want a perfect body
I want a perfect soul

I want you to notice
when I'm not around
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here, ohhhh, ohhhh

She's running out again
She's running out
She runs runs runs runs...
Runs...

Whatever makes you happy
Whatever you want
You're so fuckin' special
I wish I was special

But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doin' here?
I don't belong here

I don't belong here...

tsk, ke mane hilang rock kapak nye deh?

Saturday, April 21, 2007

...

sakit jiwa laa plak. aih.

...

mungkin langitmu lebih biru...

...

piss it, piss it all away...

Friday, April 13, 2007

Usha2 Gambar

Assalamualaikum.

Title "Usha2 Gambar" bunyi macam familiar. ehehe. sile laa pura2 takde keje kan. arrgghhh!


Sony Ericsson W850i, Motorola E1000, Nokia N70

Haaa, semua nampak macam baru lagi kan? gile taksub laa jage henfon. wahaha. e1000 tu dah berusia 2 tahun 4 bulan, n70 dah setahun 4 bulan, w850i baru 4 bulan laa. ade sebijik lagi sbnanye, tapi yg tu pon e1000 jugak. kirenye aku ade 2 bijik e1000 laaa. kenape? sebab e1000 sangat best. weeehoooooo!


Meja study aku yang sedang bersepah

Meja study? atas tu laa stationery, air, makanan, buah2an, nota2 semua. bilik aku macam kurang balance sket laa, part yang ade meja ni gile bersepah penuh dengan macam2, part yang lagi satu belah sane memang aku bagi kosong gile. hohoho. agak2 tengah struggle2 nak buat keje, pegi ler tempat bersepah ni, kasi tekanan sket baru keje buleh jalan. agak2 dah penat, pegi ler lepak kat tempat kosong tu. hohoho.


Koleksi DVD

Download+burn moviesss pon taksub jugak. satu spindle tu ade laa around 25 dvd, pastu ade 12 spindles.. so, tolak yang kosong2 sket tu, ade laa dalam 200 bijik dvd kot lebih kurang? satu dvd buleh muat 6 movies lebih kurang. in total? nenonenoneno.. tak kuase aku nak kire.


Movie2 yang tengah menunggu untuk diburn/didelete

Semenjak beli external hdd 500GB nih makin mencanak2 plak laa kan. naseb baek laa aku tak layan series, lost ke desperate housewives ke prison break ke heroes ke ape2 semua tu. pointless semua tu. wohoho. aku main dload je movie2 nih, alang2 dah bayar. aku beli rapidshare premium account mase diorang buat offer krismas bulan 12 haritu. £20 untuk 6 bulan seh. ok ler jugak.. agak2 tak best, delete. agak2 best, burn. balik msia kang buleh jadi lanun bertauliah. kerkerker.


Kipasy! kipasy! kipasy!

Hari siang sudah panas, sudah buleh pasang kipas! waahh best2. angin sepoi2 bahase macam kat tepi pantai.


Errrrk. no komen!

Merapu jugak rambut panjang2 nih.. cam-man-whoring sorang2 kat bilik. gile laa ade ciri2 hopeless loser. aihhh.


Internet Explorer: Warwick e-Bay


Mozilla Firefox: Warwick e-Bay

Ni laa assignment yang aku tengah buat skang, Warwick e-Bay. kire e-Bay untuk warwcik university laaa. tapi bukan untuk dipakai nak buat jual-beli, cuma assignment sahaje, ingat tu! keskeskes. malangnye, kene develop pakai Microsoft Visual Web Developer. meaning, kalo nak lawa kene laa view hasilnye pakai IE. kalo view pakai firefox, agak brengsek juger ler rupenyer. isk. tapi best jugak, first time aku blaja buat website yg ade interaction dengan database ape2 semua nih, kene pakai Visual Basic, SQL, etc etc. selame ni buat website pakai HTML bodo2 je. kerkerker. best2.. btw, jangan laa kutuk website tu buruk. aku baru start seh, 2-3 hari lpas. kene focus develop functionality dulu, dah working semua2 kang baru kasi lawa. hahaha. lawa laaa sangattttt. errgghh.


Another assignment, Automata Drawing and Converting Tool

Ini ler final year project aku, fully developed in Java (java programming is much more interesting than playing PS2, hohoho). currently put on hold sebab aku nak allocate masa 2 minggu ni untuk siapkan website warwick e-bay tuh. lpas website tu dah siap, baru sambung balik project, tulis final report ape2 semua. gile laaa tak berkesempatan. (tapi masih sempat update blog? buleh letak2 gambar lagi? err, no komen)

Sekian sajelah untuk kali ni.

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu ku cuba menaburi cinta

Wassalamualaikum!

Monday, April 09, 2007

Produktiviti Tunggak Kejayaan

Assalamualaikum.

Woah.. penat seh tulih report untuk final year project nih. dalam specification die cakap length kene around 12000-16000 words. maka aku pon struggle laa tulis macam nak mati. skang dah 13000+ words, tapi blom siap lagi. so bile dah siap kang maybe dalam 14000 words laa kot.

Hari paling produktif ialah hari sabtu haritu. bangun tido pukol 12 tengah hari (produktif?) pastu mandi, smayang, makan, lepak2 check email (produktif?), usha2 frenster (produktif?), download movie (produktif?), last2 around pukol 3 petang baru start sambung tulis report. mase aku start tu, ade laa lebih kurang 7200 words dah time tu. maka aku pon pulun laaa tulis, tulis, tulis, tulis dan tulis lagi, goreng, goreng, goreng dan goreng lagi. ade laa berenti smayang, ngaji2 sket, smayang hajat sket, makan2, rehat 5 minit, melangok 5 minit, berangan 5 minit, dan lain2 kan. bile dah pukol 3 pagi, slow laa sket dah. bile check word count, woahh, dah 11700? so, sambung laa sket lagi, sampai 12200 words lebih kurang.

Maka secara rasminya aku tulis lebih kurang 5000 words laa dalam satu hari tu. Ngaaaa, maunye tak berpinau bijik mata. Lpas tu ape lagi, cuci2 mata sikit. haaaa jangan salah sangka. bukan usha2 gadis2 comel laaa, tapi cuci mata dengan Tesco Eye Wash. weeehooooo.


Barang2 yang bagus untuk insan2 yang mengadap komputer 24 jam
(dah laa brand tesco je semua. bajet ekonomi laa)

Pastu calling2 jap. tepon mak aku jap. pastu aku nak call orang2 lain haram tak dapat. nak call encik A, ade orang lain angkat, die cakap encik A tengah mandi. chit. pastu call encik B. ade orang angkat tapi die macam tak dengar, asik cakap "hello? hello? hello?" bile aku call balik dah takde orang nak angkat dah. aiyah. nak call encik C, henfon die abes bateri plak. charger rosak laa plak. ape kes? itulah namenye hari yang tak dibenarkan calling2 melainkan call mak. haaaa insaf2.

Dalam rindu membuai derita
Di penghujung alam cinta
Mungkin ada penawar rahsia
Walau hanya secangkir saja

Wassalamualaikum.

Tuesday, April 03, 2007

Madnor Mandor Random Rodman

Assalamualaikum,

Sori ler. tak dapek den nak mikir title yang kaw2, kerana? yea, kerana jiwa den sedang lara. lara dengan pelbagai ranjau dan onak duri dan onagiri dan ranjau lagi. aih, keje banyak. tapi sangat terasa kemalasan yang amat.

Hari2 sebelumnye diisi dengan bersuka2an. dimulai dengan AKYUEM Fest hari sabtu haritu. best ler jumpe member2 lama. dan yang baru jadi member lama. dan member2 baru. dan yang baru jadi member2 baru. banyak kategori tu. banyak yang buleh diceritakan, tapi takpe laa. biarlah rahsia. "haaa.. rahsia!" = ayat peberet aku skang. thanks kepade semua yang datang, especially yang lepak kat flat kitorg, namely Ikmal, Aiman, and ABN.

Hari ahad kitorg (Azmir, ABN, Aiman & aku) blur taktau nak pegi mane, last2 decide pegi Leicester, melawat Sid si tukang masak haibat. manthap laa sid. bubur lambuk master exploder + nasik lemak sambal udang + ayam.. err, ayam tandoori eh? sori ler, i dont do ayam. main melantak je, taktau name resipi. hohoho. lpas makan dengan marbeles-nye layan bergembira kat situ plak. banyak sungguh bende2 yang melalaikan kat rumah sid. hehehe. ps2, foosball, darts, and rock kapak (penting nih!) to name a few. pastu sblom balik jalan2 town leicester yang semati town coventry. aiyahh. ape2hal pon makan kenyang gile. weeehoooooo! cayalah sid.

Balik malam tu goreng2 nasik plak (taknak kalah dengan sid). hohoho. main sumbat je segale hape bende yang ade dalam nasik goreng. aiman head chef. kami2 yang lain jadi supplier sahaje. maka misi menggoreng nasik goreng telur kicap bawang jagung quorn ikan sayur dan ketam sintetik kire berjaye laaa. dinnner ditutup dengan double chocolate gateau yang rasenye lebih proper kalo dipanggil quadruple chocolate gateau kot? aku pon taktau laa camne nak pronounce bende alah gateau tu. tibai je ler.

Pastu bende2 lain macam biase laa. layan movie, main kad, main game (pikachu volleyball, anyone?), gossip sane sini, pillow talk, bed talk, matress talk, duvet talk macam2 ada. kesian abn yang kini mungkin dah serik untuk lepak2 dengan budak2 yang hanya berpura2 baik. weeehooooo. aku ler tu. sori abn! hehehe.

Last2, hari ni bile semua orang dah blah, menyengal laa sorang2. sunyi gile ah. tu yang dok layan larajiwa tu. pastu dah kene sambung buat keje balik. malasnye. sape2 nak datang sini, mai ler. dialu2kan. buleh aku buat alasan untuk break from buat keje jap. hohoho.

Aih, bosannye. nak buat lawak bodo pon takde mood. tido lagi best kot?

airmata yang berderai, siapa yang menghapuskan?
hati kering dan gersang, siapa yang meneduhkan?
sedangkan kau yang ku sayang...

jiwa yang lara, apakah (siapakah) ubatnya?

Wassalamualaikum.