Saturday, April 28, 2007

Buku, Buku, Buku, Buku dan Buku

Malangnya, buku2 yang aku maksudkan bukanlah buku2 teks, buku2 skolah, mahupun buku2 rujukan, tetapi hanyalah buku2 cerita semata2. terherher.

Assalamualaikum warahmatullah,

Pagi tadi aku usha2 buku kat Amazon dengan tujuan nak beli laa sebijik. bukan untuk aku, tapi untuk member aku laaa. besday die dah dekat, terherher. tapi bile dok usha2 tu, last2 aku sniri plak yang terangsang. terherher, gersang gile ayat. tuka laa, bukan terangsang, tapi tertarik. lpas lebih kurang sejam browsing around, aku pon terasa wajar laa berenti menambahkan buku ke shopping cart aku. bile aku check shopping cart nak proceed to checkout, aiyahh, 8 bijik buku's. terherher. kesimpulannye, sebijik buku untuk member tu, 7 bijik buku untuk aku. aiii ni besday member ke besday aku? total harga around £24.00, so bajet £3.00 laa satu buku. kire ok laa kot, still cheaper than beli kat kedai buku kat msia. nak carik kat eBay, malas (kang terbeli bende2 lain plak kang. terherher).

So, buku apenye? terherher. Jeffery Deaver punye buku. tajuk2nye (in no particular order) ialah: Hohoho. itulah die. sape2 ingat citer The Bone Collector lakonan Angelina Jolie (sebagai Amelia Sachs) & Denzel Washington (sebagai Lincoln Rhyme) tak lama dulu, haaaa, tu novel mamat Jeffery Deaver ni laaa. most of the novels kat atas tu pon citer pasal Lincoln Rhyme & Amelia Sachs jugak, except the last 2 books in the list kalo tak silap.

The one yang aku nak bagi kat member aku tu aku dah bace. yang mane? terherher, biarlah rahsia. psiko jugak laaa bagi buku2 cenggini time besday.

So, yeah. membace best juge sbnanyer, kire termasuk dalam hobi aku laaa actually. antara feverets aku dalam kategori psiko & thriller ialah Dean Koontz, Jeffery Deaver, Dan Brown, and Stephen King. dalam kategori fantasia pulak JRR Tolkien, JK Rowling pon buleh jugak laa kot. banyak lagi kot lain2, takkan nak ingat semua kot. kecik2 dulu slalu bace 5 Sekawan, 3 Penyiasat, Nancy Drew, Anak2 Hadi, dan anything yang seangkatan. terherher.

Sekian sahaje, wassalamualaikum warahmatullah!

p/s apsal banyak giler terherher?

7 comments:

sampulnak said...

hahah... aku pon baca buku 5 penyiasat, kisah hadi semua2 tue...
tapi dalam BM

skrg kalau nampak versi org putihnye aku mesti gatal jari tangan n tapak kaki nak beli :)

bojol said...

hooooooo
yang aku bace dulu2 pon semua BM jugak
tapi skarang tak jumpe plak yang dalam english sebab memang tak penah carik. actually kalo terjumpe pon takde terniat nak beli kot? terherher

muzzie udon said...

tanye gak. apsal byk sgt "terherher"?

expected jawapan: biarlah rahsia...

ely said...

hehe sape member ko tu yg bday dekat a? aku ke? :D

bojol said...

> udon: biarlah rahsia. terherher

> ely: elyyyyy! sejak bile ko bace ni? chis, dah tak surprise laa ko dah tau buku sape aku nak kasi. aaaaaaaa. terherher. in other words, yer, ko laa tu!! ;D

Farah Haida said...

hahaha. bojol kantoi. dah tak surprise dah. dah laa siap ade harge. hahaha

bojol said...

ohoho.. backup plan mesti sentiase ade! surprise tetap surprise. terherher