Monday, April 09, 2007

Produktiviti Tunggak Kejayaan

Assalamualaikum.

Woah.. penat seh tulih report untuk final year project nih. dalam specification die cakap length kene around 12000-16000 words. maka aku pon struggle laa tulis macam nak mati. skang dah 13000+ words, tapi blom siap lagi. so bile dah siap kang maybe dalam 14000 words laa kot.

Hari paling produktif ialah hari sabtu haritu. bangun tido pukol 12 tengah hari (produktif?) pastu mandi, smayang, makan, lepak2 check email (produktif?), usha2 frenster (produktif?), download movie (produktif?), last2 around pukol 3 petang baru start sambung tulis report. mase aku start tu, ade laa lebih kurang 7200 words dah time tu. maka aku pon pulun laaa tulis, tulis, tulis, tulis dan tulis lagi, goreng, goreng, goreng dan goreng lagi. ade laa berenti smayang, ngaji2 sket, smayang hajat sket, makan2, rehat 5 minit, melangok 5 minit, berangan 5 minit, dan lain2 kan. bile dah pukol 3 pagi, slow laa sket dah. bile check word count, woahh, dah 11700? so, sambung laa sket lagi, sampai 12200 words lebih kurang.

Maka secara rasminya aku tulis lebih kurang 5000 words laa dalam satu hari tu. Ngaaaa, maunye tak berpinau bijik mata. Lpas tu ape lagi, cuci2 mata sikit. haaaa jangan salah sangka. bukan usha2 gadis2 comel laaa, tapi cuci mata dengan Tesco Eye Wash. weeehooooo.


Barang2 yang bagus untuk insan2 yang mengadap komputer 24 jam
(dah laa brand tesco je semua. bajet ekonomi laa)

Pastu calling2 jap. tepon mak aku jap. pastu aku nak call orang2 lain haram tak dapat. nak call encik A, ade orang lain angkat, die cakap encik A tengah mandi. chit. pastu call encik B. ade orang angkat tapi die macam tak dengar, asik cakap "hello? hello? hello?" bile aku call balik dah takde orang nak angkat dah. aiyah. nak call encik C, henfon die abes bateri plak. charger rosak laa plak. ape kes? itulah namenye hari yang tak dibenarkan calling2 melainkan call mak. haaaa insaf2.

Dalam rindu membuai derita
Di penghujung alam cinta
Mungkin ada penawar rahsia
Walau hanya secangkir saja

Wassalamualaikum.

8 comments:

mr dx said...

encik kaa...cik puan? warghahah

bojol said...

cik saje ye.
bukan cik puan.
weeeehooooooooooooo

Anonymous said...

:)

DeLinn

bojol said...

?

mr dx said...

DeLinn = delene = ?

bojol said...

u wish

mr dx said...

wasn't wishin', was askin'

bojol said...

fine. u asked.