Friday, April 13, 2007

Usha2 Gambar

Assalamualaikum.

Title "Usha2 Gambar" bunyi macam familiar. ehehe. sile laa pura2 takde keje kan. arrgghhh!


Sony Ericsson W850i, Motorola E1000, Nokia N70

Haaa, semua nampak macam baru lagi kan? gile taksub laa jage henfon. wahaha. e1000 tu dah berusia 2 tahun 4 bulan, n70 dah setahun 4 bulan, w850i baru 4 bulan laa. ade sebijik lagi sbnanye, tapi yg tu pon e1000 jugak. kirenye aku ade 2 bijik e1000 laaa. kenape? sebab e1000 sangat best. weeehoooooo!


Meja study aku yang sedang bersepah

Meja study? atas tu laa stationery, air, makanan, buah2an, nota2 semua. bilik aku macam kurang balance sket laa, part yang ade meja ni gile bersepah penuh dengan macam2, part yang lagi satu belah sane memang aku bagi kosong gile. hohoho. agak2 tengah struggle2 nak buat keje, pegi ler tempat bersepah ni, kasi tekanan sket baru keje buleh jalan. agak2 dah penat, pegi ler lepak kat tempat kosong tu. hohoho.


Koleksi DVD

Download+burn moviesss pon taksub jugak. satu spindle tu ade laa around 25 dvd, pastu ade 12 spindles.. so, tolak yang kosong2 sket tu, ade laa dalam 200 bijik dvd kot lebih kurang? satu dvd buleh muat 6 movies lebih kurang. in total? nenonenoneno.. tak kuase aku nak kire.


Movie2 yang tengah menunggu untuk diburn/didelete

Semenjak beli external hdd 500GB nih makin mencanak2 plak laa kan. naseb baek laa aku tak layan series, lost ke desperate housewives ke prison break ke heroes ke ape2 semua tu. pointless semua tu. wohoho. aku main dload je movie2 nih, alang2 dah bayar. aku beli rapidshare premium account mase diorang buat offer krismas bulan 12 haritu. £20 untuk 6 bulan seh. ok ler jugak.. agak2 tak best, delete. agak2 best, burn. balik msia kang buleh jadi lanun bertauliah. kerkerker.


Kipasy! kipasy! kipasy!

Hari siang sudah panas, sudah buleh pasang kipas! waahh best2. angin sepoi2 bahase macam kat tepi pantai.


Errrrk. no komen!

Merapu jugak rambut panjang2 nih.. cam-man-whoring sorang2 kat bilik. gile laa ade ciri2 hopeless loser. aihhh.


Internet Explorer: Warwick e-Bay


Mozilla Firefox: Warwick e-Bay

Ni laa assignment yang aku tengah buat skang, Warwick e-Bay. kire e-Bay untuk warwcik university laaa. tapi bukan untuk dipakai nak buat jual-beli, cuma assignment sahaje, ingat tu! keskeskes. malangnye, kene develop pakai Microsoft Visual Web Developer. meaning, kalo nak lawa kene laa view hasilnye pakai IE. kalo view pakai firefox, agak brengsek juger ler rupenyer. isk. tapi best jugak, first time aku blaja buat website yg ade interaction dengan database ape2 semua nih, kene pakai Visual Basic, SQL, etc etc. selame ni buat website pakai HTML bodo2 je. kerkerker. best2.. btw, jangan laa kutuk website tu buruk. aku baru start seh, 2-3 hari lpas. kene focus develop functionality dulu, dah working semua2 kang baru kasi lawa. hahaha. lawa laaa sangattttt. errgghh.


Another assignment, Automata Drawing and Converting Tool

Ini ler final year project aku, fully developed in Java (java programming is much more interesting than playing PS2, hohoho). currently put on hold sebab aku nak allocate masa 2 minggu ni untuk siapkan website warwick e-bay tuh. lpas website tu dah siap, baru sambung balik project, tulis final report ape2 semua. gile laaa tak berkesempatan. (tapi masih sempat update blog? buleh letak2 gambar lagi? err, no komen)

Sekian sajelah untuk kali ni.

Aku adalah insan yang tak punya
Kilauan emas permata
Lalu ku cuba menaburi cinta

Wassalamualaikum!

2 comments:

zulkarnain said...

familiar gile 'kipasy,kipasy' tu hahah sampai bile ko nk obses dgn ustaz K ni? hahahah

bojol said...

aku tak obses, cuma dia yang menghantui hidup aku