Wednesday, October 17, 2007

Kabut Serangkai Mawar

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh.

Mula2 skali, of course lah Selamat Hari Raya, Maaf Zahir Batin kepade semua. ayat stended je, malas nak pikir ayat best2. hohohoh. selame ni best laa sangattt kan. chit. excited actually, first time raye kat Malaysia selepas 3 tahun beraye kat "somewhere only we know". biarlah rahsia. hohohoh. takde laaa lama sangat pon stakat 3 tahun kan, saje nak pura2 sayu. takpelah, biarlah dia.

Skang ni aku dah start keje ngan TNB. still under training lagi laa actually, under Program Eksekutif Pelatih yang ke-30 (PEP30). hohohoh. aku kerje kat bahagian ICT, atau lebih spesifik lagi, kat bahagian ERP (Enterprise Resource Planning). Nak lagi spesifik, under EHRMS (Enterprise Human Resource Management System). so, itulah die. pelik2 je name kan. mase mula2 masuk hari tu blur je aku dengar name department2 and division2 ni semua. skang dah ok sket kot. hari2 ade briefing and macam2 introduction.

Aku baru je laa start keje, 01 Oktober haritu. kire minggu ni baru minggu ketiga laaa aku keje. opis aku pulak bukan kat TNB punye HQ (Bangsar), tapi kat Menara Telekom (Kerinchi). tapi dekat je laaa dua2 tu. buleh je jalan kaki from one to another. so, itulah.. TNB punye ICT division opis die kat Menara TM. hohohoh. saspen je aku mase test haritu diorg suruh gi buat test kat Menara TM. ingatkan TNB nak suruh aku masuk keje ngan Telekom ke ape. ape2 pon, skang aku dah keje ngan TNB. so, loan/scholarship YTN (Yayasan Tenaga Nasional) yang RM90,000+ tu tak payah aku bayar balik. alhamdulillah. hohohoh.

Sehubungan dengan itu, oleh sebab rumah aku kat Jengka, terpakselah aku pindah ke KL sebab dapat keje kat KL kan. takkan hari2 nak ulang alik Jengka-KL. mati jugak laaa kalo cenggitu kan. hohohoh. ape2 pon, aku dah masuk ke rumah flat kat Cemerlang Court. cemerlang laaa sangattt kan. kalo naik LRT turun kat stesen Taman Melati laaa. agak2 15 minit jalan kaki from stesen tu sampai ler rumah aku. sbnanyer rumah tu rumah azmir jugak tapi aku malas nak mention. tapi dah ter-mention. camne nak un-mention ah. uhhh whatever. sape2 knal aku meh laaa jemput datang beraye. tapi sile bawak kuih raye sniri laaa. ala2 potluck gittew. ahakz lolz.

Sejuk laaa plak. aku lemah btol dengan aircond opis nih. tak tahan seh. sejuk yang natural aku buleh gak tahan, sejuk aircond ni macam hampeh je. artificial siot. tak bagus untuk kesihatan. seriyes tak tipu. hohohoh.

Oleh yang demikian, setakat ini sahajelah update untuk kali ni. bosan gile seh. matilah.

Wassalamualaikum.

6 comments:

muzzie udon said...

title takleh blah. mana dialog raya?

hoho, cemerlang court, lrt taman melati. belakang rumah aku~

bojol said...

kabut serangkai mawar... tajuk lagu zaiton sameon tuuuu. hohohoh.

jemput ler datang. sile bawak kuih raye dan duit raye. hohohoh.

tz said...

bojol.. ko ni kira satu team ngn kawan aku la ea.. si syed tu

tz said...

aku add blog ko

bojol said...

syed tu... kire satu unit laa. under ERP tapi die bukan EHRMS. opis sebelah2 jugak. hohohoh.

ko ni... sape? aku knal ke tak di alam nyata?
hohohoh.

bojol said...

ko add blog aku kat mane pon? aku tak jumpe url ko