Friday, December 26, 2008

Hehehe

Assalamaualaikum.

Okeze. Suraya dah zampai. Tapi sangat2 buzy and tak zempat nak updazate. Even nak ambik gambazar pun tak zempat. So... maybe nextz time. Chowzi.

Tergeliazat lidazahku! zzzzz.

Tuesday, December 02, 2008

Menanti Kehadiran Suraya

Aku... masih menanti... hahahahaha...
Cepat laaa cepat laaa cepat laaa.
Suraya.
Suraya.
Sexy Suraya.
Oh!

Friday, September 26, 2008

Selamat Hari Raya

Selamat Hari Raya!
Maaf Zahir dan Batin!

Mohd Faizul Azmil @ Bojol @ Natachi

Thursday, September 25, 2008

Panggilan Misteri

More like "panggilan lawak" actually. Begini alkisahnye...

Pada suatu hari yang nyaman di ofis aku, tengah dok lepak2 sembang2 dengan member2 ofis (sambil buat keje aaa), fon aku tetibe je berbunyi. Number entah sape2 laa kan... tak kesah laa, aku angkat je... maka berlakulah perbualan di bawah... suare kat hujung sane tu macam suare budak2 je aaa.

Aku: Hello...
Budak: Hello... pakcik... sape name pakcik...?
Aku: Aaaa... pakcik? Sape pulak ni... sape ni? Nak cakap dengan sape?
Budak: Pakcik... sape name pakcik...? Pakcik salah number ni.
Aku: Wei. Ni sape yang call sape ni? Dah2, ko yang salah number ni.
Budak: Ooo... ok ok... salah number...

Maka habis laa perbualan telefon tersebut. Entah ape laaa masalah budak itu.

Saturday, September 20, 2008

My Firefox Homepage(s)

Homepage-homepage yang dibuat pakai simple HTML saje...


Versi Iron Man


Versi Mini Cooper S

Cool, no? Yang aku paling suke mesti laa versi Iron Man tu, baru je siap tadi. hehehehe. And actually ade lagi satu version, but that one is a hush-hush =P

Sunday, August 31, 2008

Selamat Menyambut Ramadhan

Assalamualaikum.

Hehehe. Lama tak update. Just nak ucapkan selamat menyambut bulan puase buat kesekian kalinye (nampak sangat lupe tahun hijrah yang keberape). Anyways, harap2 tahun ni takde lagi aku ternampak budak2 tak puase dok hisap rokok tepi jalan. Dan jugak orang2 yang beriyer konon2 gi bukak puase tapi lepas makan dok lepak bersembang lama gile tak sembahyang maghrib pon. Puase ape cenggitu? Masing2 dah besar, pandai2 laa pikir sendiri kan. Nak cakap orang tak ajar, rase2nye orang pon dah tak larat nak ajar. Emo pulak aku. Hehehe.

Oklah. Hope this entry qualifies as an update. Kukukuku. Selamat berpuase lagi skali. And in case aku tak sempat (read: malas) nak update before raye, selamat hari raye juge lah. I wonder if anyone's still coming here to read stuff though... Well, thanks to those who do!

Wassalamualaikum.

Sunday, April 27, 2008

Herherher


Nampak sangat rumah kosong takde ape2. Tibe2 ade tv plak sebijik. Haha. Tengah excited lagi ni. Nanti2 baru nak beli dvd player, PS2, kabinet, sofa, etc etc...

Tin biskut kat bawah meja tu... kononnye untuk support meja... hahaha... takpe laa, stended aaa rumah orang bujang kan. Herherher...

Saturday, April 26, 2008

LCD TV!


This is supposed to be the pic of my newly bought Philips 32" LCD TV but I guess there's nothing much you can see anyway, except gambar Elisha Cuthbert tu laa kan =p tengah connect kat PC tu... sebab tu ade keyboard and mouse. hehehe...

I'm as happy as a particular sponge right now! Herherher...

Monday, April 07, 2008

BumiPutra Rockers


Wallpaper PC aku kat ofis. Hohohoh. BPR mantap seh!

Sunday, March 16, 2008

Pagi Yang Gelap (dan Terang)

Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Pagi yang terang
Kini sudah gelap

Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Pagi yang terang
Kini sudah gelap

[Chorus 1]
Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Pagi yang terang
Kini sudah gelap

[Chorus 2]
Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Pagi yang terang
Kini sudah gelap

Pagi yang gelap
Kini sudah terang
Pagi yang terang
Kini sudah gelap

* Repeat Chorus 1

* Repeat Chorus 2

* Repeat Chorus 1 & 2 till fade

Thursday, March 13, 2008

OBM Lumut

Assalamualaikum.

My friends used to refer to OBM Lumut as OBS (Outward Bound School). But, since the name OBM (Outward Bound Malaysia) is now official, I'll use OBM lah. Whatever lah. Pembuka bicara je tu lah. Lah lah lah. Pak lah. Hohohoh.

Anywaysss... almost 70, most probably 68, of us new TNB executives went to OBM Lumut for our "Jatidiri" course from the 15th of February to the 2nd of March 2008. Eh penat laaa buat ayat mat saleh. Aku tulih dalam BM je laaa eh? Hohohoh. Takde sape suruh ko tulih dalam English pon laaa bojol oiii. Ko je yang gatal2. Okeh, sambung balik. So, blablabla, sampai laa kitorang kat OBM pada petang jumaat itu.

Sampai2 je, terus ade briefing serba sedikit, ambik gambar, and then admin session. Mase admin session tu laa segale harte bende kitorang dirampas. Handfon, duit, wallet, IC, rokok (which i don't have), lighter, and yang paling aku tak tahan semua gula2 aku pon kene jugak. Tic Tac, Mentos, Sugus, etc etc. Aku saje beli banyak2, bajet nak buat stock 2 minggu tu kan. Rupe2nye takleh. Nak je aku seludup bawak masuk. Hehh. So, sepanjang 2 minggu berikutnye, gula-gula yang tinggal kat aku hanyalah tablet-tablet Vitamin C. Kire ok laaa tu, walaupon mahal nak mampos kalo compare ngan gula2 lain. Kesimpulannye, mula2 rase kosong gak laaa hidup tanpe fon, tapi at the end of the 2 weeks, memang ade gak laa terase malas dah nak bawak fon ke mane2. Wallet pon same. Buat berat bontot je semua2 tu. Tapi kene bawak gak laa kan.

So, sepanjang 17 hari tu, kitorang dibahagikan kepade 5 Watches (small groups of 13-14 people). Tahan, Irau, Trusmadi, Korbu dan Jerai. And then ade Groups plak, where Group 1 consists of Tahan, Irau and Trusmadi while Korbu and Jerai masuk Group 2 laaa. Aku kene assign watch Tahan laaa. Boleh tahan gak watch Tahan nih. Keskeskes.

Ade 4 main expeditions, Whaling (is there such a word? Naik Whaler laa senang citer), Trekking, Solo Camping, and Canoeing. Kate orang, dalam banyak2 tu yang paling bangsat ialah Whaler. Tapi bagi aku ok je, maybe sebab aku tak jadi oarsman (tukang dayung) sangat. Most of the time, aku dok kat belakang jaga Mizzen Sail je. Hohohoh. Seronok tu. Buleh tiru gaya iklan Mild Seven Seafarers Club. Hehh. Ade gak orang cakap, jaga sail tu tak penat langsung. Weh, blom cube blom tau. Time sailing bbdak oarsmen buleh lepak2, buleh tido2, tapi bbdak yg jage sail mane ade rilek. Mase tak sail pon, kadang2 kene ganti jadi oarsman. So, takde laa rilek sangat pon. Hehh. Justifikasi ke atas kemalasan diri sniri. Anyways, mase naik whaler jugak aku banyak terhibur dengan "Hoist the main sail!". Orang2 tertentu je paham nih. Haha. Aku manjang dok tergelak je kat belakang. Hohohoh. Tapi tu gelak ikhlas laaa. Gelak suka. Bukan gelak menghina. OK per, i likeeee gittew. Ahakz.

Yang lain2 tu, macam biase je. Trekking buleh tahan gak. Naseb baek kitorang tak sesat. Sampai memang paling awal laaa antara watch2 lain. Solo camping, agak mencabar. Tapi kebosanan mengatasi ketercabaran. Jadi macam bodo gitu je sebab taktau nak buat ape sorang2. Walaupon aku dah biase lepak sorang2, tapi ni lepak dalam hutan. Nak menyanyi melalak tak tentu pasal pon seram sejuk jugak. Hehh. Anyways, seb baik laa solo camping tu 2 hari 1 malam je. So, kebosanan tak lama. Time tu jugak laa aku berjaye masak nasik. Main tibai je, tengok2 orang dok masak sblom ni. Tak pernah laa blaja secare official kirenye. Seb baik jadi gak nasik aku. Untuk dinner siap masak nasik goreng sardin lagi. Hohohoh. Final expedition is Canoeing, or Kayak dalam bahase melayunye. Ni pon seronok gak laa. Rilek gile. Kayak kitorang (aku & syida) dah laa laju semacam je. Hohohoh. Manjang kene marah ngan kapten Syaufiq, "weh korang, slow sikit!". Abes nak buat camne, kat belakang ramai penjahat. Hahaha. Anyways, tempat camping untuk Kayak memang best. Kire memang diorang save the best for the last ah.

Tu yang expeditions. Yang lain2 ade gak Rope Course, Flying Fox, Rappelling, Rock Climbing, Rafting, Jogging, Telematch, etc etc. Bende2 yang aku memang suke laaa. Seronok2. Tapi yang paling aku takleh terima ialah dalam banyak2 aktiviti lasak tu semua, aku luka kat tangan sebab nak bukak tin sardin, pastu luka kat lengan sebab naik buaian, pastu kaki terseliuh sebab main sepak raga petang2 and mase jalan2 turun tangga. Nampak gayanye aktiviti2 ringan tu lebih membahayakan daripade aktiviti2 berat! Hohohoh.

Anyways, words, words, words and just words. Takde maknenye. Aku takde mase nak bawak kamera, and fon aku yang ade kamera pon kene ambik. So, takde gambar. Member2 lain ade laa bawak kamera and all, tapi aku blom pow gambar dari diorang. So, takde gambar.

Banyak lagi nak cerite. Tapi kalo aku citer satu bende, kene citer semua. Sebab tak tau nak pilih yang mane paling best. So, malas laaa. Lagipon most of them bende2 dalam, "dalam" as in hanya orang2 yang melaluinye akan paham. Biase laa bende2 cenggini, kene pegi sniri, kene rase sniri, baru best. Kalo dengar orang citer je, maybe best jugak, tapi tak se-best perasaan si pencerita. Hahaha. Haruslah susun ayat. So, kalo korang ade peluang nak pegi (or kene pegi) OBM, pegi laa dengan hati yang terbuka. In fact, bukan saje OBM, tapi mane2 laa kursus motivasi ke, kursus outdoor ke, kursus BTN ke PLKN ke, leadership development ke, ape2 laaa... same je semua tu. Selagi bende tu ajar bende yang betul, relakan ajelah kehadiran korang kat situ. Alang2 dah kat situ, might as well enjoy it, kan?

"Oi, ape ni tulis blog kat ofis. Mase office hour plak tuh. Gi laa buat keje. Makan gaji buta ke ape? Nak kene budak nih!"

Yelaaa yelaaa. Sampai sini saje untuk kali ni.
Wassalamualaikum.

Sirap Bandung, Part 3


Bandung ni ala2 special sket kaler die sebab tukang buat air tu tak kacau susu tu hingga sebati. Hohohoh. Menariks.

Sunday, February 10, 2008

Kete Baru Aku

Iyer, kete baru aku. Baru berangan je laaa tapi. Hohohoh. Semua letak gambar kete baru, aku pon nak letak jugak. Gambar pon sauk kat mane2 ntah. Pinjam gambar eh wahai tuan punye. Ala, pinjam gambar je. Bukan pinjam kete. Toksah laaa kedekut2. Hohohoh.


Proton Persona Kaler Putih!

Sile laaa visit Proton Edar for more info.

Thursday, January 17, 2008

Akak Cleaner


Hohohoh.. Di kala kebosanan mendengar ceramah, teringat plak akak cleaner yang cun kat Residence Hotel nih. Maka terasa inspired la sket sampai terlukis laa plak. Hohohoh.

P/S kat name tag tu tulis "akak cleaner" pastu kat bawah name tag tu tulis "yang cun itu". Hohohoh...