Wednesday, January 21, 2009

Hmmm...

Assalamualaikum dunia.
Hehehehe. Macam laaa satu dunia dok bace ape yang aku tulis ni kan. Nevermind.

Sejak akhir2 ni aku banyak membeli, banyak berbelanja.
  1. Kete. Proton Gen2 CPS (Auto). Alasan: skang keje macam gile sikit. Ade masenye kene stayback sampai pagi. Ade masenye tak sempat balik rumah langsung. Dalam sebulan, lebih kurang seminggu kene tido kat ofis. Kalau takde transport sendiri, nak menunggang LRT hari2 memang susah dan tak sanggup.
  2. Handfon. Sony Ericsson W910i. Alasan: Fon Sony Ericsson W850i aku hilang kene curik haritu. Tahi laa pencuri tersebut. Menyusahkan hidup aku betul. Terpakse beli fon baru. Tapi aku rase agak berpuas hati kerana berjaya menahan temptation dari membeli fon2 baru yang mahal2 mencecah 2-3 ribu, haruslah dari golongan PDA/Smartphone, touchscreen dan lain2.
  3. Vacuum cleaner. Muahahahaha. Brand Electrolux tu. Alasan: malas nak menyapu. Bilik aku dah berabuk gile. Makin malas nak menyapu, makin banyak habuk. Makin banyak habuk, makin malas nak menyapu. Makin malas nak menyapu, makin banyak habuk. Makin banyak habuk, makin malas nak menyapu. Dan seterusnya... Oleh yang demikian, aku pun membeli vacuum cleaner untuk "break the neverending cycle". Hehehehehe.
  4. Laptop. Acer Aspire 4935. Alasan: ni untuk mak aku actually. Die cakap nak blaja komputer. And untuk adik2 nak blaja jugak. Ape salahnye kan. Hehehehehe.
  5. And a few others... small small things... e.g. accessories untuk kete, t-shirts, memory untuk PC, TV kecik nak letak kat ofis...
Hmmm... banyak duit keluar. Duit masuk ade laa serba sedikit. Hehehehehe. Perlu simpan duit untuk mase depan. Rase macam nak beli rumah laa pulak. Adeh...

Les Misérables (pronounced: /le miːzeʁabl(ə); translated variously from French as The Miserable Ones, The Wretched, The Poor Ones, The Wretched Poor, The Victims) (1862) is a novel by French author Victor Hugo, and among the best-known novels of the 19th century. It has been described as one of the greatest novels ever written in any language.
-diambil dari Wikipedia.org-

Kaitan keratan di atas dengan aku ialah aku sedang miserable. Ngehehehehehe. Camne nak mintak ampun dengan orang pompuan ar? Adoi. Fenin aku fenin!

Wassalam.

4 comments:

sayut said...

nk mintak ampun ngn pompuan mana nih?
klu aku kenal, leh aku tlg mintak maapkan utk ko...
tak pon ko nyanyi je lagu "maafkan kami" cm P.Ramlee tu...

Faizul Azmil said...

ngahahaha. kau... tak kenal kot.
thanks for the schwit offer tho.
biarlah aku berusaha sendiri dulu.
hehehehe.

mr dx said...

kyahaha wei itu aku yg berambut hippie dalam gambar posing-maut-profile ko! isteda sungguh

Faizul Azmil said...

bukankah kau memang sentiase hippie? erggh.