Monday, February 09, 2009

Satu Lagi

Juga di Putrajaya

Si Azmir yang ambik gambar ini. Tapi kenape tiap2 kali ambik gambar pun mesti ambik dari angle yang menampakkan kecalaran itu? Mungkin kerana kalau ambik dari angle lain, nampak kecalaran lain pulak. Hehehehehe.

XPDC - Curahan Rasa


Tika begini
Aku juga mengerti
Perasaanku terganggu
Malam penuh dengan bintang

Indah khabar rupamu
Menawan setiap waktu
Apa lagi yang dinantikan
Bukan bertepuk sebelah tangan

Cintaku tidak
Aku pastikan sampai tujuan
Berarak mendung hitam
Berlagu sepi semalam

Aku hanya seorang insan
Tak mampu keajaiban
Jika perlu kau tinggalkan
Demi relakan kemanusiaan

Sejernih kasih
Selembut sinar mutiara
Belaian kau yang lembut
Tak dapat aku melupakan

Sentuhan kasih
Irama merdu dalam dakapan
Suara yang membisik
Bagai gelora menghempas pantai

Sejernih kasih
Selembut sinar mutiara
Belaian kau yang lembut
Tak dapat aku melupakan

Sentuhan kasih
Irama merdu dalam dakapan
Suara yang membisik
Bagai gelora menghempas pantai

Aku hanya seorang insan
Tak mampu keajaiban
Jika perlu kau tinggalkan
Demi relakan kemanusiaan

Oooo...
Ooooo...

Sunday, February 01, 2009

Suraya

Assalamualaikum.

Suraya atas jambatan kat Putrajaya

Interior hitam-merah yang meruntun jiwaku.
Gambar dipinjam dari PAULTAN.ORG


Apsal name die Suraya? Aku pun tak tahu lah. Tanye laa die.

Kereta ini, dah dipakai lebih kurang 2 bulan...
Dah jalan lebih kurang 4,000 km.
Dah calar sane sini, contohnye skirting depan and skirting tepi tu.
Dah langgar macam2, dari pasu bunga, batu tepi jalan, sampai bumper kete orang.
Dan jugak langgar lampu merah. Kire langgar jugak laa kan.
Dah kene saman. DBKL saman sebab tak bayar parking, polis saman sebab speeding.
Paling laju penah bawak 170km/j je baru.
Tapi mase kene saman tu bawak 96km/j je (speed limit 80km/j).
Boleh tak? Tak berbaloi langsung.

Mase drive dalam KL, minyak around 8.0 liter per 100 km.
Kalau kat highway, 6.8 liter per 100 km.

Berhati2 bile nampak di jalanraye. Pemandunye kurang berhemah. Muahahahaha.
Selamat Hari Wilayah!

Wassalam.