Monday, June 29, 2009

PS2 oh PS2!

Salam,

Hehehehe. Orang lain dah bergerak ke era PS3 dan Wii, aku pulak baru nak start layan PS2. Ape buleh buat, kat kampung aku dulu mane penah jumpe PS2. Dah dok rumah bujang kat KL baru laaa nak gatal beli itu ini...

So, game feveret aku buat mase ini ialah Guitar Hero III. Muahahahaha. Tersangatlah hooked-on nyer sampai aku dah tak sanggup nak main pakai gamepad lagi. Memang terase nak beli gak laaa gitar die. Pusing2 kat Low Yat tak jumpe. Pusing2 kat BB baru jumpe. Satu kedai tu aku tanye diorang jual RM190... pikir dua kali gak laa nak beli ke tak. Lepas pemikiran kali kedua tu, aku cakap takpelaa, saje je tanye harga. So aku pun pegi laa jalan2 carik kat kedai lain pulak.

Last2 elok sebelum balik, jumpe kat satu kedai ni. Die jual RM100 je. Pastu gitar original katenye. Die cakap lagi, kat kedai lain kalau jual gitar tak ori pun mesti lebih dari RM100. Tapi kat kedai die gitar ori RM100 je. Nak cakap aku percaye 100%, tak jugak. Tengok die punye kotak pun putih je, takde gambar ape2. Tapi oleh sebab harga macam jauh gile beza dengan kedai tadi, aku rembat aje ler. Kedai tu agak dodgy, resit pun tak bagi. Aku pun tak teringat langsung nak mintak. Excited sangat kot. Dah jalan nak sampai parking baru teringat. Malas lak nak pusing balik. So aku blah aje lah.

Bile sampai rumah, ape lagi, terus laaa dengan rakusnye membukak kotak itu. Muahahaha. Bile bukak die nyer packaging, memang nampak macam original laaa gitar itu. In fact aku yakin memang ori, walaupun kotak putih die itu sangat dodgy. Muahahaha. Sental aje ler.

Aku pun tayang laa kat housemate aku ni. Die cakap, "wow! Ade orang beli gitar! Eh, tapi mane talinye?" Chis. Sengal betul budak itu. Keluar lak housemate aku lagi sorang dari bilik dia (si Azmir, kaki Guitar Hero jugak). "Wooooo, tu laaa kau taktau, ini gitar moden mane ade tali!" Kakakaka. Saje nak pedajal member. Last2 aku pun cakap laa kat die, itu gitar untuk main PS2, memang laa takde tali. Tekan button je.

Ape2 hal pun, lepas tu aku pasang PS2 kat monitor PC dalam bilik, terus layan. Tapi hampeh nak mampus laaa, susah lak main pakai gitar ni. Pakai gamepad senang je. Hahaha, obviously. Anyways, seronok2! Buat mase ni aku prektis dalam bilik je laa. Agak2 dah terer kang baru letak kat luar, biar si Azmir terkial2 nak kejar skill aku. Muahahaha. Of courselah, setakat pakai gitar PS2, apelah sangat kalau dibandingkan dengan gitar betul yang bertali itu. Ah, whatever. Muahahaha.

Pandangan depan dan belakang... atas bantal busuk yang tak busuk kot. Muahahaha.

Die ade bagi banyak sticker jugak dalam kotak tu. Tapi belum tampal laa...

Belah belakang. Nampak macho gak laaa. Muahahaha.

Ooops, DDR punye dance pad pun terbeli sekali? Muahahaha.

Apekan daye... mase tak akan kembali... hancur musnahlah... semuanya...

Anggapanmu

Sekebun cinta nan berbunga
Teguh berdiri nan berduri
Aku yang asli
Di dalam mekar
Bila terbit mentari
Menguntumlah

Sejambak cinta nan berbunga
Megah berdiri nan tiada
Mekar dan kukuh
Bau dan kaku
Itulah pilihanmu
Aku di taman hanya perhiasan
Mata ungu

Hanya mampu ku melihat
Kecurangan warna bunga
Idamanmu
Berbaja tiada

Sedang aku anggapanmu
Menyusahkan untuk
Meraih impian
Terlontar ku di halaman

Pemusnahku adalah kumbang
Runtuh bila ku kelayuan
Impianmu hanyalah masa
Untuk menikmati segala
Belum pasti
Dirimu bahgia

Walaupun aku dipersia
Dari kaca perhiasanmu
Kan ku mengorak
Kuntuman bunga
Seluruh taman ini
Moga matamu bila kejauhan
Terserlahlah…


Xiana Xain rox. Wooohooooooooooo!
Btw, oh!

Saturday, June 20, 2009

Ofis dan Makanan

Salam.

"Ofis dan Makanan," menarik tak tajuk tersebut? Muahahaha. Aku taktau ofis / tempat keje korang camne, tapi kat ofis aku memang banyak makanan (free!). Selalu je ade orang yang sudi-sudan membelanje. Belanje tu bukanlah setakat belanje sorang dua, tapi belanje satu ofis. Contoh laaa, untuk minggu ni saje:
  • Ahad: bos beli KFC untuk insan2 yang kene standby. Free dinner. Muahahaha.
  • Isnin: ade potluck* yang cover makanan untuk breakfast & lunch. Bagi yang kene standby sampai malam, untuk dinner pun adelah, kalau ade lebih2 tu...
  • Selasa: mase minum petang, ade orang belanje goreng pisang, cekodok, cucur ubi, cucur udang, kepok lekor, etc etc. Untuk dinner pulak, ade orang order Domino's Pizza**.
  • Rabu: entah. Aku cuti. Hehehehe.
  • Khamis: ade orang belanje KFC and donuts Big Apple for lunch. Wooohoooo.
  • Jumaat: ade orang belanje Domino's Pizza** for dinner.
* potluck diadakan hari Isnin, 2 minggu sekali biasenye.
** feveret kitorang kat ofis: Classified Chicken. Kalau aku yang order, at least 2 keping mesti Classified Chicken. Muahahahaha.

Selain daripada tu, makanan2 feveret lain seperti nasik beringin, nasik kandar, nasik lemak, nasik kukus pun selalu gak orang belanje. Tidak dilupakan kek Secret Recipe juge (restoran Secret Recipe kat bawah ofis kitorang je). Tapi tu semua untuk minggu2 lainlah, minggu ni dah penuh. Hahaha.

Oleh sebab aku pun duduk dalam suasana belanje-membelanje macam tu, aku pun kadang2 terbukak jugak laa pintu hati nak membelanje. Hehehehe. Dan oleh sebab tersangat banyaknye makanan2 free itu jugaklah sangat susah aku nak menguruskan badan. Waaaaarrggghhh! Hehehe.

Ape2 pun, alhamdulillah syukur nikmat =)

Saturday, June 13, 2009

Kek Batik dan Anda

Snippet dari entry dolu2:
31 Oktober 2004 - Kek Batik Alpha Version...

wahaha...esok kitorg (aku ngan azmir) budget nak buat kek batik aa..first try aaa..bkan ape, esok ade majlis bukak puase beramai2 kat city centre..n kena aaa bawak ape2 kuih muih walaupon main meal dah ade..potluck laaa katekan..camne pon kitorg nak try kek batik sbb best..pastu nampak cam senang je..bahan2 die pon mudah je nak carik rasenyer..so kalo jadi mmg kang tiap2 minggu aaa aku buat kek batik..ahaha..gemuk aaa...
Itulah satu2nye percubaan aku untuk buat kek batik. Ternyata gagal. Masin nak mampus k. Sampai sekarang masih trauma nak mencuba lagi. Hahahaha.
Azmir, kau ade try lagi ke lepas tu? Hahaha.

Apsal aku asyik teringat kat UK je sekarang?
Lakeside 3, 51.8

Thursday, June 11, 2009

BR

Ratapan naluri memanggilkan namamu
Kerana pertemuan ini
Akan ku abadikan segala memori
Ku lewati waktu itu di dalam pelukanku
Gugurnya pemisah di antara kita
Terbinanya satu mercu tanda
Cinta yang setia
Meredahi masa, meniti usia
Hingga ke akhirnya ku abadi cinta
Di hati ini, di hati ini...

Saturday, June 06, 2009

Soldat

"One of the most addictive and fast-paced online multiplayer experiences ever created."
-Gamespot

Hehehe... Gamespot quote taken from Soldat Homepage. Soldat definitely IS the best if you ask me. I used to play it multiplayer-ly online once or twice while studying in the UK back then, but I would usually enjoy more playing it offline, alone. Why? There were (and definitely ARE) some seriously sick people killing for fun out there. I just couldn't (and still can't) survive :P

Some screenshots, also taken from the homepage, in case you guys are not interested enough to go there yourselves:

It's fun, it's addictive, it's crazeee(!), and it kills time too. Blood and explosions all over. Can't say more. Try it yourselves. Even the free version is more than enough to satisfy your bloodlust. Hehhh. After all the download size is only 13MB or something. That's actually very small for such an action-packed game!

Tuesday, June 02, 2009

That One Song

Salam.

When did I buy my SE W910i phone ah? Can't quite remember the exact date. But the first few messages in my inbox were dated Jan 19, 2009 so I believe it should be around that time lah. A 2GB memory card was included in the package, but guess what, until now there's only one song in there. Well, of course lah I don't take the default MP3's (the ones that came with the phone) and my two BPR ringtones (10-20 seconds only) into consideration. Hehehe.

Can you guess what that one song is?
Those who already knew, shhh! Lol.