Saturday, June 20, 2009

Ofis dan Makanan

Salam.

"Ofis dan Makanan," menarik tak tajuk tersebut? Muahahaha. Aku taktau ofis / tempat keje korang camne, tapi kat ofis aku memang banyak makanan (free!). Selalu je ade orang yang sudi-sudan membelanje. Belanje tu bukanlah setakat belanje sorang dua, tapi belanje satu ofis. Contoh laaa, untuk minggu ni saje:
  • Ahad: bos beli KFC untuk insan2 yang kene standby. Free dinner. Muahahaha.
  • Isnin: ade potluck* yang cover makanan untuk breakfast & lunch. Bagi yang kene standby sampai malam, untuk dinner pun adelah, kalau ade lebih2 tu...
  • Selasa: mase minum petang, ade orang belanje goreng pisang, cekodok, cucur ubi, cucur udang, kepok lekor, etc etc. Untuk dinner pulak, ade orang order Domino's Pizza**.
  • Rabu: entah. Aku cuti. Hehehehe.
  • Khamis: ade orang belanje KFC and donuts Big Apple for lunch. Wooohoooo.
  • Jumaat: ade orang belanje Domino's Pizza** for dinner.
* potluck diadakan hari Isnin, 2 minggu sekali biasenye.
** feveret kitorang kat ofis: Classified Chicken. Kalau aku yang order, at least 2 keping mesti Classified Chicken. Muahahahaha.

Selain daripada tu, makanan2 feveret lain seperti nasik beringin, nasik kandar, nasik lemak, nasik kukus pun selalu gak orang belanje. Tidak dilupakan kek Secret Recipe juge (restoran Secret Recipe kat bawah ofis kitorang je). Tapi tu semua untuk minggu2 lainlah, minggu ni dah penuh. Hahaha.

Oleh sebab aku pun duduk dalam suasana belanje-membelanje macam tu, aku pun kadang2 terbukak jugak laa pintu hati nak membelanje. Hehehehe. Dan oleh sebab tersangat banyaknye makanan2 free itu jugaklah sangat susah aku nak menguruskan badan. Waaaaarrggghhh! Hehehe.

Ape2 pun, alhamdulillah syukur nikmat =)

4 comments:

dAdDy & mUmMy said...

hehhehe.. sememangnyer ofis kite paling cool la pejul...
mgu ni ko nak blanje ape?
xmo r KFC.... heheh.. piza pon xmo...
MC D !!! mau mau mauuuu.... :P

Faizul Azmil said...

laaaa, kau satu ofis dengan aku ke? muahahahaha. tahniah2.

tu kau suruh si paien tu belanje.

zulkarnain said...

alasan jek siots ssh nk kurus badan...
die snang jek... ko puasa sunat isnin kamis, sah2 xdela keje ko mkn jek

Faizul Azmil said...

easier said than done loh!
muahahaha. betul laa tu, kalau buat puase sunat insyaAllah side effect die dapat jadi kurus. tapi bukan sonang, banyak dugaan. hiks hiks...