Monday, June 29, 2009

PS2 oh PS2!

Salam,

Hehehehe. Orang lain dah bergerak ke era PS3 dan Wii, aku pulak baru nak start layan PS2. Ape buleh buat, kat kampung aku dulu mane penah jumpe PS2. Dah dok rumah bujang kat KL baru laaa nak gatal beli itu ini...

So, game feveret aku buat mase ini ialah Guitar Hero III. Muahahahaha. Tersangatlah hooked-on nyer sampai aku dah tak sanggup nak main pakai gamepad lagi. Memang terase nak beli gak laaa gitar die. Pusing2 kat Low Yat tak jumpe. Pusing2 kat BB baru jumpe. Satu kedai tu aku tanye diorang jual RM190... pikir dua kali gak laa nak beli ke tak. Lepas pemikiran kali kedua tu, aku cakap takpelaa, saje je tanye harga. So aku pun pegi laa jalan2 carik kat kedai lain pulak.

Last2 elok sebelum balik, jumpe kat satu kedai ni. Die jual RM100 je. Pastu gitar original katenye. Die cakap lagi, kat kedai lain kalau jual gitar tak ori pun mesti lebih dari RM100. Tapi kat kedai die gitar ori RM100 je. Nak cakap aku percaye 100%, tak jugak. Tengok die punye kotak pun putih je, takde gambar ape2. Tapi oleh sebab harga macam jauh gile beza dengan kedai tadi, aku rembat aje ler. Kedai tu agak dodgy, resit pun tak bagi. Aku pun tak teringat langsung nak mintak. Excited sangat kot. Dah jalan nak sampai parking baru teringat. Malas lak nak pusing balik. So aku blah aje lah.

Bile sampai rumah, ape lagi, terus laaa dengan rakusnye membukak kotak itu. Muahahaha. Bile bukak die nyer packaging, memang nampak macam original laaa gitar itu. In fact aku yakin memang ori, walaupun kotak putih die itu sangat dodgy. Muahahaha. Sental aje ler.

Aku pun tayang laa kat housemate aku ni. Die cakap, "wow! Ade orang beli gitar! Eh, tapi mane talinye?" Chis. Sengal betul budak itu. Keluar lak housemate aku lagi sorang dari bilik dia (si Azmir, kaki Guitar Hero jugak). "Wooooo, tu laaa kau taktau, ini gitar moden mane ade tali!" Kakakaka. Saje nak pedajal member. Last2 aku pun cakap laa kat die, itu gitar untuk main PS2, memang laa takde tali. Tekan button je.

Ape2 hal pun, lepas tu aku pasang PS2 kat monitor PC dalam bilik, terus layan. Tapi hampeh nak mampus laaa, susah lak main pakai gitar ni. Pakai gamepad senang je. Hahaha, obviously. Anyways, seronok2! Buat mase ni aku prektis dalam bilik je laa. Agak2 dah terer kang baru letak kat luar, biar si Azmir terkial2 nak kejar skill aku. Muahahaha. Of courselah, setakat pakai gitar PS2, apelah sangat kalau dibandingkan dengan gitar betul yang bertali itu. Ah, whatever. Muahahaha.

Pandangan depan dan belakang... atas bantal busuk yang tak busuk kot. Muahahaha.

Die ade bagi banyak sticker jugak dalam kotak tu. Tapi belum tampal laa...

Belah belakang. Nampak macho gak laaa. Muahahaha.

Ooops, DDR punye dance pad pun terbeli sekali? Muahahaha.

Apekan daye... mase tak akan kembali... hancur musnahlah... semuanya...

8 comments:

mr dx said...

huwaa. DDR dance mat?? keke.

ooo tunggu la nanti aku study leave lagi. akan ku kejar skillz ko itu.

mushana udon mustafa said...

dia boleh sambung ps3 tak? nak beli jugak from kedai dodgy.

Faizul Azmil said...

> mr dx: DDR rox!
Btw, "study leave" should be spent studying!

> udon: tidak kutahu menahu pasal ps3... controller ps3 dengan ps2 same ke port-nye? btw member aku cakap, kalau reti carik ade yang priced below 100 pun... huh!

Khairul Shukeri said...

ooo ni la gitar ko tu yerr... huhuhuhu

mushana udon mustafa said...

lain port, that's why. in fact aku tak sure pun if ps3 ade ape port... controller pakai bluetooth. ade la lubang USB... dan CF or SD or Memory Stick Pro. boleh?

tak reti carik ah. dan malas juga. nak kedai dodgy jugak.

Faizul Azmil said...

> shuk: ini bukan gitar, ini biola!

> udon: muahaha. apsal kau namekan kedai tu kedai dodgy? kecik hati die... btw, tak dapek den nak nolong eh. taktau buleh smabung ke tak.

Farah Haida said...

hoiiiiiiiii
lawak gile
oh ho ho
ddr ps2, sile challenge bebudak 68 Beechfield Road...
DDR wii nih aku masih blurr2 lagi.. heheh
omg. aku miss bebudak 68 BeechField Road.. sob sob

Faizul Azmil said...

DDR mestilah aku tak master. nak prektis pun segan. muahahaha.

btw, cd yang aku ade cuma DDR Disney Channel Bundle... tak larat!