Wednesday, July 15, 2009

Panggilan Telefon

Salam.

Aku kerja kat bahagian IT. So tadi ade laaa sorang user yang tak dikenali ni call, die tanye camne nak print report. So aku pun bagitau laaa camni, camtu, camni, camtu... lepas dah habis tu, aku pun cakap laa kat dia, "ok, cuba akak try print. Tengok jadi ke tak."

Akak tu cakap, "oooo tunggu kejap." Tak lama lepas tu die tanye balik, "haaa dah ok, dah keluar. Betul laaa rupa die macam ni kan?"

"Eh, alamak kak. Mane saye nak nampak macam mana rupa die..."

"Ooooo ye tak ye jugak... hehehehe... ok laa ni kot, same je dengan skrin ni."

Haha. Kelakar laaa akak tu.

Ade satu hari tu pun kelakar jugak. Ade sorang user ni call, die cakap rase pelik kenape die takleh guna some of the functions. Takde authorization katenye. Ni user lain, bukan akak tadi. Dan akak yang ni pun tak dikenali juge...

Then, aku pun try laa godek2 dalam system, tengok roles, authorization, permission, etc etc. Tak jumpe kat mane problemnye. So aku pun cakap laa kat akak tu, "hmmmm... camni lah kak. Boleh akak pinjamkan dulu username dengan password akak? Saye nak kena try dulu."

"Ooo boleh2. Username, yang akak bagitau tadi. Password... eh, kalau akak bagitau kau jangan gelak tau."

"Laaa kenape pulak saye nak gelak?"

"Takde ape. Jangan gelak tau. Password dia... angahcomel."

"Kahkahkahkahkahkah..." [seriyes aku gelak gile2]

"Eh kau gelakkkkkkk!!! Bukan main lagi kau gelakkkk!!!"

"Hahahaha... sori2, tak sengaja... hahahahaha... sangat kelakar ni..."

"Ey kalau akak tak cakap akak comel, sape lagi nak cakap akak comel?"

"Laaa camtu pulak... ye laaa, ye laaa... hahahaha..."

"Eh tapi akak memang comel tau. Kalau kau datang kat ofis akak, tengok akak, haaaa... baru kau tau..."

"Yer, yer, saye paham, saye paham... hahaha... ok lah, nanti bile dah ok saye call balik... Angahcomel? Hahahaha. Adui, sakit perut..."

"Eh diam laa kau... hehehe... terima kasih, terima kasih..."

"Sama-sama... hahahaha..."

[Letak telefon]

4 comments:

mushana udon mustafa said...

hahahaha, kelakar la kau. hahahahaha.

zulkarnain said...

weih gile ko langgar sume etika keje tnb...
busuk giler weih wakakaka
tp really nice one hohoh

Faizul Azmil said...

udon: yer aku tau aku memang kelakar. oh!

zulkarnain: etika ape lak yang aku langgar? siap mesra pelanggan lagi tu!

mr dx said...

pasni leh aa keje sambilan kat TMNet..ohohoh..ocers