Tuesday, September 29, 2009

Ouch!

Sepertimana kau dan mentari...

Monday, September 07, 2009

The RONs

Aduh. Kereta aku rase pelik bila pakai Petronas Primax95 (sebelum ni pakai Primax3). Aku kalau buleh taknak tukar, biarlah harga mahal sikit pun. Tapi masalahnye susah pulak nak carik stesen yang ada Primax3. Huh. So, terpakse jugaklah eksperimen pakai Primax95.

Aku cakap "rase" pelik sebab aku taktau ape yang aku rase tu memang betul2 ataupun cuma psikologi aje. Tapi memang rase tak best. Nak accelerate pun macam segan je. Tekan2 minyak, tengok meter, ler, baru 110km/j? Rase macam tak sampai hati nak tekan dah. Isk.

Bace forum2 bebas, ade beberapa orang cakap cubalah dulu beberapa tangki penuh RON95, nanti oklah kereta kau dengan minyak baru tu. Huhuhu. Tapi bukankah itu pun psikologi jugak? Makin lama kau pakai, makin terbiaselah kau dengan bende tu, so that kau tak rase die lemah lagi. Aishhh. Sakit kepale. Sakit jiwe.

Nak kembali kepada Petronas Primax3 tapi macam aku cakap, agak susah nak carik. Yang paling dekat ade kat kat tepi McD tu, tapi satu pump aje. Hampeh betul. Maybe perlu tukar kepade Shell terus. Tak kirelah, asalkan kembali ke RON97. Ambik kau.

Wednesday, September 02, 2009

Spark Plug

Keunggulan cinta
Dari sinar mata
Yang bergelora