Friday, December 04, 2009

Mutiara Naga, Part 2

Salam.

Dah 2 hari hujan di waktu pagi, time nak pegi keje. Aku pulak masih lagi 'fobia' nak drive dalam hujan lebat. Aku letak 'fobia' sebab aku sendiri tak sure sejauh mane tahap kefobiaan tersebut. Maybe bergantung kepada sejauh mana tahap kelebatan hujan. And bilangan lopak air sepanjang perjalanan. Kalau hujan renyai-renyai, and tak banyak air bertakung, sanggup lagi kurenangi kuredahi.

Pagi semalam aku cuba beranikan jugak la nak drive pegi keje. Dah drive 1/4 of the way, pastu macam dah takleh gi dah. Nak nangis. Muahahahaha. So patah balik, park dekat LRT station, and pegi keje naik LRT.

Pagi tadi memang sah-sah tak berani. Awal-awal lagi dah serender. So memang terus drive pegi LRT station je (still kene drive pegi LRT station sebab malas nak berjalan bawak payung).

Waaaa. Pinjam lagu Ukays jap, "sampai bila harus diriku begini... oh kekasih..."
Hahaha. Ok, takde kekasih dalam kisah ini. Oh!

10 comments:

dAdDy & mUmMy said...

yes.. org 1st komen...

adoiyaii pejull... ko kene berani la sket..sampai ble wei..... bawak pelan2... iA ok la tu... ko jgn drive laju xhengat, mmg la bahaye....

haiyakkkk.....

nursarah87 said...

alohai, nak nangis den baca entry nih, takpelah..naik jela LRT, yg penting sampai stesen kerinchi tuh...huhu..

mr dx said...

Nak nangis bawak kereta tu! That's a first. Pantal sungguh..

Kena beli payung extra nih, kalo tak nak kuar rumah basah kuyup gak.

Farah Haida said...

uiks... u r that broken bojol? btw, bojol... aku sakit... sedih... (mengadu mode)

Faizul Azmil said...

Korang, frasa nak nangis tersebut hanyalah metafora semata-mata ok! Dalam realiti, mane ade aku menangis, hanya menjerit-jerit bagai dilanda trauma.

Trauma yang melanda
Menikam-nikam jiwa
Selemah ku lemah
Daku berserah


Farah, ni sape yang mengadu kat sape ni? Hahaha.

mr dx said...

Mestila tak menangis dalam realiti. Kot2 laa menangis dalam bilik sengsorang ke. Uhuhuhu.

Faizul Azmil said...

Oh!

Farah Haida said...

ehh apsal kau panggil aku farah?
haaaaaaaa?

Faizul Azmil said...

Hahaha. Cannot ah?

1. Kawan2 kau panggil kau Far(ah), bile sembang dengan diorang, aku pun refer as Far(ah) juge ler.

2. Dah kawen tak layak jadi Baby anymore. Gyahahaha.

mr dx said...

2. Dah kawen tak layak jadi Baby anymore. Gyahahaha.

LOL