Thursday, August 05, 2010

Saturday, June 12, 2010

Pakcik oh Pakcik!

Salam.

Hari Sabtu lepas aku dengan beberapa orang kawan aku pergi kenduri member kitorang kat Bangi. Mase sampai tu dah agak lambat laa kan. Pukul 2.30 gitu. Tapi orang still ramai jugak lagi.

Kitorang pun terus ler menuju ke meja yang ade member kitorang yang dah sampai awal. Ade la beberapa kerusi kosong kat meja tu. Cukup laa kot untuk kitorang 4 orang. Tiba-tiba ade sorang pakcik ni datang dengan wife dia. Takpe la. Sementara kitorang salam-salam, sembang-sembang ibarat 14 tahun tak jumpa, pakcik tu duduk laa dulu dengan wife dia. Takpe la.

Lepas habis salam-salam, aku pun dengan semangat waja (muahahaha) pegi ler ambik dua kerusi extra kat meja hujung nun. Elok je aku letak kerusi tu kat meja kitorang, pakcik tadi pun tiba-tiba menyambut aku dengan ekspresi excited gile. "Eh, terima kasih banyak-banyak. Susah-susah je..." puk, terus dia ambik dua-dua kerusi tu dari tangan aku. Satu dia duduk, satu lagi di bagi anak dia duduk. Rupe-rupenye die ade bawak anak (atau cucu?) dua orang.

Aku berdiri kat situ. Kaget. Blur. Tak tau nak respon macam mane. Nak bagitau elok-elok pun dah takleh, dia dah selamat duduk. Kang dia lak segan. Apetah lagi nak marah. Hahaha. Pakcik oh pakcik. Isk. Aku terima seadanya.

Tapi ke-excited-an pakcik tu masa "dapat" kerusi memang kelakar la. Arrgghh!

Wednesday, May 19, 2010

Aku dan Sesuatu

Dari Jawa ke Tasik Chini,
Hey minggir-minggir, Wak datang ni!

Hehehe. Pinjam intro Wak Jawa jap.

Ok, itu je untuk kali ni. Muahahaha.

Monday, March 29, 2010

Bahuluku Bahulumu Jua

Hari ini dia sangat menawan.
Hari lain pun menawan.
Tapi pagi tadi extra menawan.
Oh pedihnya terpanah arjunamu~
Terbelenggu aku di dalam menunggu~

Ku tertarik dengan liriks.
Walau terbaliks.
Arrrrrrrrrrr lari lari.

Sayu~
Hati ini makin sayup~
Rindu~
Layan lagu raya seronok juga. Oh!

Duit dalam bank macam tak bertambah je.
Mungkin sebab dah lama tak belanje orang makan?
Hehehe.

Aku rasa entry ni macam tak coherent je.
Senget kan.

By the way, got my Dell Studio 15 last week.
My first laptop. Yeay.
Besar gedabak 15.6" screen.
Kire besarlah, since people tend to go for netbook nowadays kan.
Oh well.

Batuk dah berminggu-minggu tak baik-baik lagi.
Dah tak minum air ais dah pun.
Perlukah sapu (lumurkan?) Vicks Vaporub di tapak kaki? Hehehe.

Monday, March 15, 2010

Tak Sabar

Kamon Dell! Cepat sikit!

Sunday, January 17, 2010

Ini Motor Ahmad Albab Yang Punya!

Salam.

Hi peeps, pembaca-pembaca yang budiman. Aku memerlukan pendapat korang, especially penunggang-penunggang motosikal di luar sana. Yang bukan penunggang motor pun boleh bagi pandangan, asalkan korang ade input yang positif.

Ok. Andaikata aku nak beli motor, and aku perlukan motor yang murah, korang rase motor ape yang boleh korang rekemen?

Bile aku cakap murah, maksud aku:
  • Murah untuk beli - motor baru, bukan second hand
  • Murah untuk jaga - low maintenance, reliable, tak mudah rosak, kalau rosak pun spare part murah dan senang carik
  • Murah untuk guna - tak kuat makan minyak
Rupa paras motor tu aku tak kisah sangat. Kalau lawa, bagus laa. Kalau tak lawa pun, whatever-lah, janji murah. Engine specs (top speed, acceleration, etc) lagi la aku tak kisah. Nak pakai hari-hari je, bukan nak berlumba. In fact, atas sebab-sebab tertentu (hanya kerna persitiwa itu?) lagi slow lagi bagus kot.

So, ada cadangan? And please-lah jangan suruh beli basikal. Not funny.

Update: untuk adik lelaki aku kat kampung

Thursday, January 14, 2010

Gold Price












Public Gold Price


Public Dinar Price


Public Silver Price