Sunday, January 17, 2010

Ini Motor Ahmad Albab Yang Punya!

Salam.

Hi peeps, pembaca-pembaca yang budiman. Aku memerlukan pendapat korang, especially penunggang-penunggang motosikal di luar sana. Yang bukan penunggang motor pun boleh bagi pandangan, asalkan korang ade input yang positif.

Ok. Andaikata aku nak beli motor, and aku perlukan motor yang murah, korang rase motor ape yang boleh korang rekemen?

Bile aku cakap murah, maksud aku:
  • Murah untuk beli - motor baru, bukan second hand
  • Murah untuk jaga - low maintenance, reliable, tak mudah rosak, kalau rosak pun spare part murah dan senang carik
  • Murah untuk guna - tak kuat makan minyak
Rupa paras motor tu aku tak kisah sangat. Kalau lawa, bagus laa. Kalau tak lawa pun, whatever-lah, janji murah. Engine specs (top speed, acceleration, etc) lagi la aku tak kisah. Nak pakai hari-hari je, bukan nak berlumba. In fact, atas sebab-sebab tertentu (hanya kerna persitiwa itu?) lagi slow lagi bagus kot.

So, ada cadangan? And please-lah jangan suruh beli basikal. Not funny.

Update: untuk adik lelaki aku kat kampung

Thursday, January 14, 2010

Gold Price












Public Gold Price


Public Dinar Price


Public Silver Price